Niteczka 31.10.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Witam,moze kogos zainteresuja proste meble - wersja nowoczesna, robiona jest z drewna lub w okleinie naturalnej. Widziane i macane z bliska robia bardzo dobre wrazenie. http://www.ceglewski.com.pl/kuchenne/index.php?sekcja=kolekcje&id=2&id_prod=16 Pozdrawiam,Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Niteczkate są ładne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.03.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 malgosimi,masz już kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 18.03.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Moze ktos juz zetknal sie z frontami fornirowanymi z firmy CHOBOT?????? Jestem bliska ich zamowienia, a nawet ich nie widzialam Szukam pieknego czekoladowego wybarwienia i nie moge znalezc - w gre wchodzi chyba czeresnia. Czy do drewnianych frontow (buk) ramkowych wybarwionych na piekny slomkowy kolor pasuja jakies ciemne korpusy????? Jakie np.????? I czy to prawda, ze do frontow ramkowych nie pasuja fronty w aluminium??? Sonika, a Ty juz zamowilas kuchnie??? Znalazlam piekny blat Eggera nazywa sie Fino Zimt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 20.03.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Przez przypadek znalazlam mala firme wykonujaca bardzo ladne drewniane fronty, co wazne, robia na indywidualne zamowienia rozne wzory, barwia na rozne kolory. Podobno maja bardzo konkurencyjne ceny. EMDIS - miejscowosc Skępe (054)2877108. Zaluje, ze mieszkam tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 20.03.2006 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Sonika - jeszcze nie dostalam kluczy - więc kuchni jeszcze nie mam - ale już niedługo No i w między czasie trochę mi się koncepcja zmieniła, jako, ze nie znalazłam, żadnych drewnianych frontów naprawdę pięknych (no... pomijaąc Scavolini - ale to wiadomo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.03.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Inezko, a mogłabyś podac link do tego blatu - bardzo jestem ciekawa jak wygląda? Kuchni jeszcze nie zamówiłam, ale mam już wybrany projekt, znalazłam fornir który mi sie podoba i mam wycenę. Czy to nie dużo, sama powiedz ???? malgosimi, a o jakiej kuchni teraz myślisz? Bardzo mnie zaintrygowało to co napisałaś. Uchyl rąbka tajemnicy, bardzo proszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.03.2006 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 teraz o kuchni jak z Desperate Housewives (gotowe na wszystko) - jasna, tłoczone drzwiczki, przeszkolone fronty w wiszących szafkach. w sumie już nei mogę patrzyć, po tych moich licznych eskapachach po studiach kuchennych - na forniry, wenke, płaske fronty. Podobało mi się to przy perfekcyjnym wykonaniu - czyli w Scvolini - ale w wykonaniu ekonomicznej - przestało. Podobnie było z frontami na wysoki, bardzo wysoki polysk - o które też tu pytalam. O ile poktyte jakąś taką szkliwioną wartstwą są przepiękne - to w wykonaniu studiów, ktore obeszlam - nei robi to już takiego wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 21.03.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Widze, ze kobietom szybko sie zmienia Ale ja tlumacze to tym, ze wiekszosc studiow kuchennych (tych ekonomicznych) to koszmar Przez nie w ogole nie moge zrealizowac tego co wydawalo sie bardzo proste. Tak wiec ze wstepnej koncepcji, ktora przedstawialam na forum nic nie wyszlo. Ale zaskakuje sama siebie, bo dzisiaj podpisuje umowe i fronty beda chyba.... fornirowane klonowe bardzo jasne (slomkowo-waniliowe) z ciemnymi korpusami. Ale skoro ciemne to jakie???????????????? Dziewczyny podpowiedzcie cos - jakia ciemna plyta pasuje do klonu??????? A moze jednak ciemne fronty???? Tylko wszystkie maja jakies bordowe zabarwienie i nie mozna dobrac plyty Sonika, mam tylko Fino Bronce na zdjeciu, Fino Zimt ma paseczki cynamonowe zamiast brazowych. http://hoffmanowska.pl/Wnetrza/Egger%20Fino%20Bronce%20F583.jpg W rzeczywistosci wyglada pieknie. Egger ma identyczne plyty, fronty, listwy itp. Namawiaja mnie, zeby zrobic takie same korpusy, ale obawiam sie, ze bedzie za nowoczesnie i szybko mi sie znudzi... Co o tym myslicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.03.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Widze, ze kobietom szybko sie zmienia Ale ja tlumacze to tym, ze wiekszosc studiow kuchennych (tych ekonomicznych) to koszmar Przez nie w ogole nie moge zrealizowac tego co wydawalo sie bardzo proste. Tak wiec ze wstepnej koncepcji, ktora przedstawialam na forum nic nie wyszlo. Ale zaskakuje sama siebie, bo dzisiaj podpisuje umowe i fronty beda chyba.... fornirowane klonowe bardzo jasne (slomkowo-waniliowe) z ciemnymi korpusami. Ale skoro ciemne to jakie???????????????? Dziewczyny podpowiedzcie cos - jakia ciemna plyta pasuje do klonu??????? A moze jednak ciemne fronty???? Tylko wszystkie maja jakies bordowe zabarwienie i nie mozna dobrac plyty Sonika, mam tylko Fino Bronce na zdjeciu, Fino Zimt ma paseczki cynamonowe zamiast brazowych. http://hoffmanowska.pl/Wnetrza/Egger%20Fino%20Bronce%20F583.jpg W rzeczywistosci wyglada pieknie. Egger ma identyczne plyty, fronty, listwy itp. Namawiaja mnie, zeby zrobic takie same korpusy, ale obawiam sie, ze bedzie za nowoczesnie i szybko mi sie znudzi... Co o tym myslicie??? Inezka, bardzo ładne . Tez o takich mylałam, ale nie mogłam dobrać, korpusów, no i cena była za wysoka za fornir. A jeżeli chodzi o gusta, to rzeczywiscie szybko się koncepcje kuchni zmieniajš. Ja na poczatku poszukiwań, chciałam zupełnie inna kuchnie, a teraz znowu koncepcja sie zmieniła. Decyzja juz zapadła, i wykonawca tez juz wybrany Więc zdecydowałam się na MDF + folia, ale znalazłam folie , która wyglada jak fornir(jest matowa i ma bardzo naturalne wgłebienia jak drewno, no i kolor taki jak chciałam). http://www.lupus.biz.pl/LupusPL/ramka4/srodek/25-40.jpg kolor WENGE http://www.dogmed.com.pl/images/wenged.jpg Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.03.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ale mi namieszałyście w głowie , sama już nie wiem w takim układzie czy dobrze wybrałam, a wybrałam czereśnię, ale w paseczki - wygląda jakby stertę fornirów ułożyć na kupce i ściąć . Górne szafki mają być lakierowane i może rzeczywiście mogłyby się bardziej błyszczeć, ale w sumie to ja JUŻ MAM DOŚĆ i przestaje mi zależeć. O jasnych szafkach też myslałam, ale mam jasno beżową podłogę i nie byłoby kontrastu. Inezko- faktycznie ładny ten blat , ale pasuje do jasnych mebli. Bardzo mnie zaskoczyłaś, że już podpisujesz umowę , to rozumiem - decyzja i już - gratuluję . Napisz jeszcze w jakim kolorze masz podłogę???? malgosimi, chyba będe się trzymać tego co wybrałam parę dni temu, bo inaczej to będę się miotać do skończenia świata. A jaką Ty masz podłogę ??? Bardzo czerwone - śliczne płytki ma DADO, ale w rozmiarze 10x10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 21.03.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Soniko, wszedzie mam jasny jesionowy parkiet i dlatego myslalam, zeby do jasnych szafek dac ciemne korpusy. Co lepiej wyglada - jasne fronty i ciemne korpusy czy na odwrot???? Zastanawiam sie jeszcze nad czeresniowymi fornirowanymi frontami z Chobotu ale nie moge dobrac takiego samego odcienia korpusu - czy to dobrze wygladaloby z tym blatem Eggera??? W sumie zaczelam od konca najpierw wybralam blat po prostu nie moglam od tego wzoru oczu oderwac jak go zobaczylam Na decyzje mam 3 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.03.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Inezko, co ja mogę doradzić jak sama mam niekończące się dylematy . Myślę, że jak jasna podłoga, to ciemny cokół, jasne szafki i ciemny blat, lub ciemne szafki i jasny blat. Jeśli wybrałaś już blat - a z czego on jest zrobiony?, to jasne fronty. Jeśli chodzi o korpusy to nie mam zdania, ale chyba takie jak fronty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 21.03.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Nie wiem jak to sie fachowo okresla, ale blat jest z jakiejs plyty, z tym, ze Egger ma bardzo dobre jakosciowo blaty (nie tylko blaty). Zastanawiam sie jeszcze czy fronty 60 cm nie beda klopotliwe w otwieraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.03.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Górne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.03.2006 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ale ja tlumacze to tym, ze wiekszosc studiow kuchennych (tych ekonomicznych) to koszmar Przez nie w ogole nie moge zrealizowac tego co wydawalo sie bardzo proste Inezka: moje myśli. No ja naprawde jakiś wymyslnych rozwiązan nie chcialam - wydawalo mi się, ze taki minimalizm, jaki chcę - to musi byc prościzna dla kazdego studia. Ale nie. Robią to co robią i nic więcej, chocby to była prosta poświetlana w srodku delikatnie półeczka albo po prostu drewniany front, bez zadnych mydelek. Sonika: dzięki za namiar na DADO. Idę poszukać Twojego projektu kuchennego, o ktorym piszesz - bo mam braki na forum spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.03.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 To mnie zaskakujecie, bo tam gdzie byłam żadnych mydełek nie widziałam, tylko proste, kanciaste fronty. A może ja mam jakieś spaczone spojrzenie ? Aktualnego projektu nie ma w moim wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.03.2006 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 proste sa fornirowane. Z prawdziwego drewana - z faktura drewna (na cyzm mi zależało) nie widziałam bez żadnych rameczek etc super te płytki! chyba znalazlam idealnie takie, jakich potrzebuję - tylko drogie strasznie i musze sprawdzić gdzie są w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.03.2006 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Sonika, w DADO znalazlam idealnei takie jak szukam - własnei 10x10 - nei wiesz jaka jestem wdzięczna!!!!!!! Doczytałam, że zamawiałaś gdzieś ze Sląska - podałabyś mi dokladny namiar? Dziękuję z góry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.03.2006 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 głupio tak: sama sobie odpowiadam, ale już wszystko wiem, wiec nie chcę Cię ,,kłopotać" jeszcze raz przeogromne dziekuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts