Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drewniane fronty KUCHNIA

malgosimi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 months później...

Moze ktos juz zetknal sie z frontami fornirowanymi z firmy CHOBOT??????

Jestem bliska ich zamowienia, a nawet ich nie widzialam :-? Szukam pieknego czekoladowego wybarwienia i nie moge znalezc - w gre wchodzi chyba czeresnia.

Czy do drewnianych frontow (buk) ramkowych wybarwionych na piekny slomkowy kolor pasuja jakies ciemne korpusy????? Jakie np.????? :roll:

I czy to prawda, ze do frontow ramkowych nie pasuja fronty w aluminium???

Sonika, a Ty juz zamowilas kuchnie??? :) Znalazlam piekny blat Eggera :) nazywa sie Fino Zimt.

Inezko, a mogłabyś podac link do tego blatu - bardzo jestem ciekawa jak wygląda?

Kuchni jeszcze nie zamówiłam, ale mam już wybrany projekt, znalazłam fornir który mi sie podoba i mam wycenę.

Czy to nie dużo, sama powiedz :wink: :D ????

malgosimi,

a o jakiej kuchni teraz myślisz? Bardzo mnie zaintrygowało to co napisałaś.

Uchyl rąbka tajemnicy, bardzo proszę :D .

teraz o kuchni jak z Desperate Housewives (gotowe na wszystko) - jasna, tłoczone drzwiczki, przeszkolone fronty w wiszących szafkach.

w sumie już nei mogę patrzyć, po tych moich licznych eskapachach po studiach kuchennych - na forniry, wenke, płaske fronty. Podobało mi się to przy perfekcyjnym wykonaniu - czyli w Scvolini - ale w wykonaniu ekonomicznej - przestało. Podobnie było z frontami na wysoki, bardzo wysoki :D polysk - o które też tu pytalam. O ile poktyte jakąś taką szkliwioną wartstwą są przepiękne - to w wykonaniu studiów, ktore obeszlam - nei robi to już takiego wrażenia.

Widze, ze kobietom szybko sie zmienia :) Ale ja tlumacze to tym, ze wiekszosc studiow kuchennych (tych ekonomicznych) to koszmar :evil: :evil: Przez nie w ogole nie moge zrealizowac tego co wydawalo sie bardzo proste. Tak wiec ze wstepnej koncepcji, ktora przedstawialam na forum nic nie wyszlo. Ale zaskakuje sama siebie, bo dzisiaj podpisuje umowe i fronty beda chyba.... fornirowane klonowe :o bardzo jasne (slomkowo-waniliowe) z ciemnymi korpusami. Ale skoro ciemne to jakie???????????????? Dziewczyny podpowiedzcie cos - jakia ciemna plyta pasuje do klonu??????? A moze jednak ciemne fronty???? Tylko wszystkie maja jakies bordowe zabarwienie i nie mozna dobrac plyty :(

Sonika, mam tylko Fino Bronce na zdjeciu, Fino Zimt ma paseczki cynamonowe zamiast brazowych.

http://hoffmanowska.pl/Wnetrza/Egger%20Fino%20Bronce%20F583.jpg

W rzeczywistosci wyglada pieknie. Egger ma identyczne plyty, fronty, listwy itp. Namawiaja mnie, zeby zrobic takie same korpusy, ale obawiam sie, ze bedzie za nowoczesnie i szybko mi sie znudzi... Co o tym myslicie???

Widze, ze kobietom szybko sie zmienia :) Ale ja tlumacze to tym, ze wiekszosc studiow kuchennych (tych ekonomicznych) to koszmar :evil: :evil: Przez nie w ogole nie moge zrealizowac tego co wydawalo sie bardzo proste. Tak wiec ze wstepnej koncepcji, ktora przedstawialam na forum nic nie wyszlo. Ale zaskakuje sama siebie, bo dzisiaj podpisuje umowe i fronty beda chyba.... fornirowane klonowe :o bardzo jasne (slomkowo-waniliowe) z ciemnymi korpusami. Ale skoro ciemne to jakie???????????????? Dziewczyny podpowiedzcie cos - jakia ciemna plyta pasuje do klonu??????? A moze jednak ciemne fronty???? Tylko wszystkie maja jakies bordowe zabarwienie i nie mozna dobrac plyty :(

Sonika, mam tylko Fino Bronce na zdjeciu, Fino Zimt ma paseczki cynamonowe zamiast brazowych.

http://hoffmanowska.pl/Wnetrza/Egger%20Fino%20Bronce%20F583.jpg

W rzeczywistosci wyglada pieknie. Egger ma identyczne plyty, fronty, listwy itp. Namawiaja mnie, zeby zrobic takie same korpusy, ale obawiam sie, ze bedzie za nowoczesnie i szybko mi sie znudzi... Co o tym myslicie???

Inezka, bardzo ładne :D .

Tez o takich myœlałam, ale nie mogłam dobrać, korpusów, no i cena była za wysoka za fornir.

A jeżeli chodzi o gusta, to rzeczywiscie szybko się koncepcje kuchni zmieniajš. Ja na poczatku poszukiwań, chciałam zupełnie inna kuchnie, a teraz znowu koncepcja sie zmieniła.

Decyzja juz zapadła, i wykonawca tez juz wybrany :wink:

Więc zdecydowałam się na MDF + folia, ale znalazłam folie , która wyglada jak fornir(jest matowa i ma bardzo naturalne wgłebienia jak drewno, no i kolor taki jak chciałam).

http://www.lupus.biz.pl/LupusPL/ramka4/srodek/25-40.jpg

kolor WENGE

http://www.dogmed.com.pl/images/wenged.jpg

Pozdrawiam,

KasiaR :wink:

Ale mi namieszałyście w głowie :( , sama już nie wiem w takim układzie czy dobrze wybrałam, a wybrałam czereśnię, ale w paseczki - wygląda jakby stertę fornirów ułożyć na kupce i ściąć :wink: .

Górne szafki mają być lakierowane i może rzeczywiście mogłyby się bardziej błyszczeć, ale w sumie to ja JUŻ MAM DOŚĆ i przestaje mi zależeć.

O jasnych szafkach też myslałam, ale mam jasno beżową podłogę i nie byłoby kontrastu.

Inezko- faktycznie ładny ten blat :D , ale pasuje do jasnych mebli. Bardzo mnie zaskoczyłaś, że już podpisujesz umowę :o , to rozumiem - decyzja i już - gratuluję :D .

Napisz jeszcze w jakim kolorze masz podłogę????

malgosimi,

chyba będe się trzymać tego co wybrałam parę dni temu, bo inaczej to będę się miotać do skończenia świata.

A jaką Ty masz podłogę ???

Bardzo czerwone - śliczne :D płytki ma DADO, ale w rozmiarze 10x10.

Soniko, wszedzie mam jasny jesionowy parkiet i dlatego myslalam, zeby do jasnych szafek dac ciemne korpusy.

Co lepiej wyglada - jasne fronty i ciemne korpusy czy na odwrot????

Zastanawiam sie jeszcze nad czeresniowymi fornirowanymi frontami z Chobotu ale nie moge dobrac takiego samego odcienia korpusu - czy to dobrze wygladaloby z tym blatem Eggera???

W sumie zaczelam od konca :) najpierw wybralam blat :) po prostu nie moglam od tego wzoru oczu oderwac jak go zobaczylam :D

Na decyzje mam 3 godziny :-?

Inezko, co ja mogę doradzić jak sama mam niekończące się dylematy :( .

Myślę, że jak jasna podłoga, to ciemny cokół, jasne szafki i ciemny blat, lub ciemne szafki i jasny blat.

Jeśli wybrałaś już blat - a z czego on jest zrobiony?, to jasne fronty.

Jeśli chodzi o korpusy to nie mam zdania, ale chyba takie jak fronty.

Ale ja tlumacze to tym, ze wiekszosc studiow kuchennych (tych ekonomicznych) to koszmar Przez nie w ogole nie moge zrealizowac tego co wydawalo sie bardzo proste

Inezka: moje myśli. No ja naprawde jakiś wymyslnych rozwiązan nie chcialam - wydawalo mi się, ze taki minimalizm, jaki chcę - to musi byc prościzna dla kazdego studia. Ale nie. Robią to co robią i nic więcej, chocby to była prosta poświetlana w srodku delikatnie półeczka albo po prostu drewniany front, bez zadnych mydelek.

Sonika: dzięki za namiar na DADO. Idę poszukać Twojego projektu kuchennego, o ktorym piszesz - bo mam braki na forum spore :D