Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drewniane fronty KUCHNIA

malgosimi

Recommended Posts

Malgosimi, te płytki są rzeczywiście śliczne - widziałam je na żywo i nie mogłam oderwać oczu.

Chętnie bym je sama kupiła, ale już nie za bardzo mam na nie miejsce :wink: .

Gdybym jednak położyła je w kuchni, to mając beżowy gres polerowany na podłodze, w jakim kolorze musiałyby być fronty?

W jakim kolorze masz czy będziesz mieć podłogę w kuchni?

Płytki rzeczywiście ściągałam ze Śląska, a konkretnie z Sosnowca, dokładnych namiarów zaraz poszukam i wyślę Ci na priv.

Płytki były dużo tańsze niż tutaj u mnie.

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sonika, ja własnie sama nad podłogą się zastanwiam... narzuca sie jasna, biała - ale nei wiem, czy to jest dobry pomysł na podłogę (fugi)

meble będa w tym stylu - kompletna wolta od moich wcześniejszych pomysłów - ale pasuje mi do reszty bardzo

http://www.meblekuchenne.pl/katalog/baltimora/img03.jpg

Malgosimi: też mam dylemat z frontami i Twoje pierwsze posty były "po mojej myśli". Ale im dalej w las, tym bardziej było widać, że nic nie wybierzesz...

Po przeczytaniu Twojego ostatniego postu dobrze Ci radzę: wstrzymaj się jeszcze na pół roku z tą kuchnią :wink:

Kup tanie meble - wygląda na to, że należysz do ludzi, którym sprzęty codziennego użytku szybko się nudzą a na horyzoncie szybko pojawia się cel: ten i żaden inny!

Sto postów rozważań o frontach z fakturą drewna i na koniec wyrób, który równie dobrze można wykonać z plastyku :-?

Pozdrawiam,

Sunao

dziękuję za tak dogłębną psychoanalizę :lol: :lol: :lol:

kupię taką płytę biwakową , lodówkę przenośną i cyklojet i ustawię na kartonach , na wypadek, gdyby mi się koncepcja zmieniła

a tak serio - to na drewniane fronty moich marzeń mnie nie stać, a ekonomiczne mi się nie podobają :(

PS dodam, że na początku pytalam o fronty na wysoki połysk :lol:

jeśli chodzi o drewniane proste fronty - to najbardziej podobała mi się opcja willmanmeble - ale potem okazało się, że muszę mieć mebli więcej, niz z początku myślałam - i przy innych wydatkach niestety się nie wyrobię z tą kuchnią

ale serdecznie polecam p. Mateusza -świetny gość

milion stron producentów juz przejrzałam i jestem załamana :evil: dlaczego one wszystkie są takie rzeźbione, mają rameczki, mydełka etc... chciałabym proste, nowowczesne, ale drewniane (lub fornir z cieniutenieczką, prostą ramką z drewna) widziałktoś gdzieś... proszę... bo jestem bliska popełnienia seppuku nożem kuchennym :lol:

Post Pierwszy - i tej wersji się będę trzymał...

:)

Pozdrawiam,

Sunao

znalazłam to, czego szukalam u Willmana... tylko po prostu przy innych wydatkach, nie jestem w stanie wydać ponad 15 tys za same meble kuchenne. Dodatkowo, kiedy sobie w ktorymś programie graficznym zrobiłam ,,animację" wyszło mi, że ciemne drewno zrobi z mojej maleńkiej (7 m2) kuchni totalną klitkę :( Chyba mam jeszcze gorszą wyobraźnię przestrzenną, niż myślałam, bo jakoś wczesniej na to nie wpadłam :oops:

Narazie będę musiała się zadowolić znacznie tańszymi. Ale co tam, i tak już się nie mogę doczekać :D :D

dziękuję za tak dogłębną psychoanalizę :lol: :lol: :lol:

kupię taką płytę biwakową , lodówkę przenośną i cyklojet i ustawię na kartonach , na wypadek, gdyby mi się koncepcja zmieniła

a tak serio - to na drewniane fronty moich marzeń mnie nie stać, a ekonomiczne mi się nie podobają :(

Malgosimi, jest w Warszawie firma , która ma fronty z MDF-u w prostej formie (nie mydełka, bez ramek)- porpostu proste , jak te fornirowane. Sama zreszta bede miała takie fornty.

Firma nazywa sie LUPUS

http://www.lupus.biz.pl/LupusPL/index.html

Zerknij u nich na stronie.

Dodatkowy plus tej firmy, to to,że nie widza problemu wykonania niestandardowych frontów. Wymiary podajesz jakie chcesz - oni to robiš i nie płacisz za niestandardowe wymiary - płacisz za m2 frontu.

Pozdrawiam,

KasiaR :wink: :D

wiecie co się stało? obudzilam się dzis rano z powrtotem chora na drewniane proste... a juz myslalam, ze sobie wmowilam, ze mgę mieć inne... :D

Kasiu, dzięki , zerknę zaraz! :D

Nie no... szybka jesteś :) W twoim przypadku urządzenie domu będzie niekończącym się pasmem wydatków ;)

Pozdrawiam,

Sunao

Odpowiedź w ciągu 3 (trzech) minut od wysłania posta.

Forumowiczka z Ciebie jeszcze szybsza

:lol:

Pozdrawiam,

Sunao

PS. Wszelkie zarzuty jakobym manipulował kimkolwiek na tym forum są nieprawdziwe ;) Równocześnie oświadczam, że nie zwracam róznicy kosztów między blatami pokrytymi PCV a tymi oklejonymi ekskluzywnym fornirem.

malgosimi ,

a dlaczego wybrałaś drewniane fronty?

Przecież fornirowane też mogą być piękne, gdzieś był wątek na ten temat i tam Wojtek dużo pisał o różnicach pomiędzy fornirowanymi, a drewnianymi na korzyść tych pierwszych.

Forniry sa takie piękne, do wyboru do koloru, a tańsze od litego drewna.

Poza tym jeśli mnie pamięć nie myli, to dlatego robi się ramki w pełnym drewnie, żeby się nie paczyło.

alez jak najbardziej ładne fornirowane wchodzą w grę (w końcu scavolini, te, co pokazywalam, tez sa fornirowane). natomiast to, co mi pokazywano w studiach kuchennych zazwyczaj wyglądało jak tapeta z wzorkiem drzewnym. Nie chciałabym nikogo urazić, komu się podobają takie fronty - bo przecież wiele jest takichosób - ale ja bym takich nie chciała.

Takie, jak bym chciała, kosztuja za dużo jak dla mnie - na tę chwilę

zasadniczo urządzanie mieszkania to ciągłe kompromisy, w którąś stronę :)

wiecie co się stało? obudzilam się dzis rano z powrtotem chora na drewniane proste... a juz myslalam, ze sobie wmowilam, ze mgę mieć inne... :D

Malgosimi, wiesz co sie stalo????????? :evil: :evil: :evil: Wczoraj podpisalam umowe na wykonanie mebli, wybralam fronty (chociaz mi sie nie podobaly do konca i przede wszystkim widzialam tylko probki a nie cale fronty - albo byly w naruralnym kolorze czeresni albo takie czerwonawe), wszystko pozostale i rano obudzilam sie z przekonaniem, ze te meble beda paskudne!!!!!!!!!!!!!!! :-? I co teraz??????????

Jesli chodzi o fronty drewniane, czyli ramkowe, zrezygnowalam z nich, bo moj maz powiedzial, ze wygladaja jak kasetony i nawet gdybym sie na nie uparla to widzialabym te PRL'owskie kasetony na suficie ;)

Wiecie co się stało - mam DOŚĆ!!!! :wink: :wink: :wink:

A tak na poważnie Inezko, to może da się zmienić kolor frontów - napiszecie aneks i tyle.

Dość mam, bo ja też myślę o czereśniowych frontach i bardzo mnie zmartwiłas pisząc, że będa paskudne :( .

To jaki będą ładne???????

Może jasne?

HELP!!!!!!!