Sonika 21.03.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Malgosimi, te płytki są rzeczywiście śliczne - widziałam je na żywo i nie mogłam oderwać oczu. Chętnie bym je sama kupiła, ale już nie za bardzo mam na nie miejsce . Gdybym jednak położyła je w kuchni, to mając beżowy gres polerowany na podłodze, w jakim kolorze musiałyby być fronty? W jakim kolorze masz czy będziesz mieć podłogę w kuchni? Płytki rzeczywiście ściągałam ze Śląska, a konkretnie z Sosnowca, dokładnych namiarów zaraz poszukam i wyślę Ci na priv. Płytki były dużo tańsze niż tutaj u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.03.2006 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Sonika, ja własnie sama nad podłogą się zastanwiam... narzuca sie jasna, biała - ale nei wiem, czy to jest dobry pomysł na podłogę (fugi) meble będa w tym stylu - kompletna wolta od moich wcześniejszych pomysłów - ale pasuje mi do reszty bardzo http://www.meblekuchenne.pl/katalog/baltimora/img03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 21.03.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Malgosimi: też mam dylemat z frontami i Twoje pierwsze posty były "po mojej myśli". Ale im dalej w las, tym bardziej było widać, że nic nie wybierzesz... Po przeczytaniu Twojego ostatniego postu dobrze Ci radzę: wstrzymaj się jeszcze na pół roku z tą kuchnią Kup tanie meble - wygląda na to, że należysz do ludzi, którym sprzęty codziennego użytku szybko się nudzą a na horyzoncie szybko pojawia się cel: ten i żaden inny! Sto postów rozważań o frontach z fakturą drewna i na koniec wyrób, który równie dobrze można wykonać z plastyku Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.03.2006 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 dziękuję za tak dogłębną psychoanalizę kupię taką płytę biwakową , lodówkę przenośną i cyklojet i ustawię na kartonach , na wypadek, gdyby mi się koncepcja zmieniła a tak serio - to na drewniane fronty moich marzeń mnie nie stać, a ekonomiczne mi się nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.03.2006 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 dziękuję za tak dogłębną psychoanalizę kupię taką płytę biwakową , lodówkę przenośną i cyklojet i ustawię na kartonach , na wypadek, gdyby mi się koncepcja zmieniła a tak serio - to na drewniane fronty moich marzeń mnie nie stać, a ekonomiczne mi się nie podobają PS dodam, że na początku pytalam o fronty na wysoki połysk jeśli chodzi o drewniane proste fronty - to najbardziej podobała mi się opcja willmanmeble - ale potem okazało się, że muszę mieć mebli więcej, niz z początku myślałam - i przy innych wydatkach niestety się nie wyrobię z tą kuchnią ale serdecznie polecam p. Mateusza -świetny gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 21.03.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 No cóż - tak to już jest, że jak coś się już podoba, to okazuje się piekielnie drogie Pozdrawiam, Sunao PS. Z psychoanalizą nie chcę mieć nic wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 21.03.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 milion stron producentów juz przejrzałam i jestem załamana dlaczego one wszystkie są takie rzeźbione, mają rameczki, mydełka etc... chciałabym proste, nowowczesne, ale drewniane (lub fornir z cieniutenieczką, prostą ramką z drewna) widziałktoś gdzieś... proszę... bo jestem bliska popełnienia seppuku nożem kuchennym Post Pierwszy - i tej wersji się będę trzymał... Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.03.2006 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 znalazłam to, czego szukalam u Willmana... tylko po prostu przy innych wydatkach, nie jestem w stanie wydać ponad 15 tys za same meble kuchenne. Dodatkowo, kiedy sobie w ktorymś programie graficznym zrobiłam ,,animację" wyszło mi, że ciemne drewno zrobi z mojej maleńkiej (7 m2) kuchni totalną klitkę Chyba mam jeszcze gorszą wyobraźnię przestrzenną, niż myślałam, bo jakoś wczesniej na to nie wpadłam Narazie będę musiała się zadowolić znacznie tańszymi. Ale co tam, i tak już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 22.03.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 dziękuję za tak dogłębną psychoanalizę kupię taką płytę biwakową , lodówkę przenośną i cyklojet i ustawię na kartonach , na wypadek, gdyby mi się koncepcja zmieniła a tak serio - to na drewniane fronty moich marzeń mnie nie stać, a ekonomiczne mi się nie podobają Malgosimi, jest w Warszawie firma , która ma fronty z MDF-u w prostej formie (nie mydełka, bez ramek)- porpostu proste , jak te fornirowane. Sama zreszta bede miała takie fornty. Firma nazywa sie LUPUS http://www.lupus.biz.pl/LupusPL/index.html Zerknij u nich na stronie. Dodatkowy plus tej firmy, to to,że nie widza problemu wykonania niestandardowych frontów. Wymiary podajesz jakie chcesz - oni to robiš i nie płacisz za niestandardowe wymiary - płacisz za m2 frontu. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 22.03.2006 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 wiecie co się stało? obudzilam się dzis rano z powrtotem chora na drewniane proste... a juz myslalam, ze sobie wmowilam, ze mgę mieć inne... Kasiu, dzięki , zerknę zaraz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 22.03.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 wiecie co się stało? obudzilam się dzis rano z powrtotem chora na drewniane proste... a juz myslalam, ze sobie wmowilam, ze mgę mieć inne... Kasiu, dzięki , zerknę zaraz! Nie no... szybka jesteś W twoim przypadku urządzenie domu będzie niekończącym się pasmem wydatków Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 22.03.2006 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 ale to przez Ciebie przecież! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 22.03.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Odpowiedź w ciągu 3 (trzech) minut od wysłania posta. Forumowiczka z Ciebie jeszcze szybsza Pozdrawiam, Sunao PS. Wszelkie zarzuty jakobym manipulował kimkolwiek na tym forum są nieprawdziwe Równocześnie oświadczam, że nie zwracam róznicy kosztów między blatami pokrytymi PCV a tymi oklejonymi ekskluzywnym fornirem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.03.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 malgosimi ,a dlaczego wybrałaś drewniane fronty?Przecież fornirowane też mogą być piękne, gdzieś był wątek na ten temat i tam Wojtek dużo pisał o różnicach pomiędzy fornirowanymi, a drewnianymi na korzyść tych pierwszych. Forniry sa takie piękne, do wyboru do koloru, a tańsze od litego drewna.Poza tym jeśli mnie pamięć nie myli, to dlatego robi się ramki w pełnym drewnie, żeby się nie paczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 22.03.2006 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 alez jak najbardziej ładne fornirowane wchodzą w grę (w końcu scavolini, te, co pokazywalam, tez sa fornirowane). natomiast to, co mi pokazywano w studiach kuchennych zazwyczaj wyglądało jak tapeta z wzorkiem drzewnym. Nie chciałabym nikogo urazić, komu się podobają takie fronty - bo przecież wiele jest takichosób - ale ja bym takich nie chciała. Takie, jak bym chciała, kosztuja za dużo jak dla mnie - na tę chwilę zasadniczo urządzanie mieszkania to ciągłe kompromisy, w którąś stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.03.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Co masz na mysli z tą tapetą, że były za gładkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 22.03.2006 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 troszkę tak, troszkę zbyt nachalna idealność 'wzoru'. No takie zebrano na przykład... może niepotrzebnie najpierw obejrzałam fronty Siematic (ale te fatalnie chodziły) i Scavolini (Glam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 22.03.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 wiecie co się stało? obudzilam się dzis rano z powrtotem chora na drewniane proste... a juz myslalam, ze sobie wmowilam, ze mgę mieć inne... Malgosimi, wiesz co sie stalo????????? Wczoraj podpisalam umowe na wykonanie mebli, wybralam fronty (chociaz mi sie nie podobaly do konca i przede wszystkim widzialam tylko probki a nie cale fronty - albo byly w naruralnym kolorze czeresni albo takie czerwonawe), wszystko pozostale i rano obudzilam sie z przekonaniem, ze te meble beda paskudne!!!!!!!!!!!!!!! I co teraz?????????? Jesli chodzi o fronty drewniane, czyli ramkowe, zrezygnowalam z nich, bo moj maz powiedzial, ze wygladaja jak kasetony i nawet gdybym sie na nie uparla to widzialabym te PRL'owskie kasetony na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 22.03.2006 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 zgadzam sie z twoim mężem odnosnie kasetonow, ale cicho sza, bo będzie się ktoś zaraz na mnie złościł co do twojej kuchni - to czytalam tylko kilka postow pod twoim planem - i nei wiem, cyz cos bylo dalej waznego - ale to co widzialam, bardzo bardzo mi sie podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.03.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Wiecie co się stało - mam DOŚĆ!!!! A tak na poważnie Inezko, to może da się zmienić kolor frontów - napiszecie aneks i tyle. Dość mam, bo ja też myślę o czereśniowych frontach i bardzo mnie zmartwiłas pisząc, że będa paskudne . To jaki będą ładne??????? Może jasne? HELP!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts