Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przymierzam się do odbioru domu. Mam inwentaryzacje geodezyjną, protokół odbioru przyłączy energetycznego i wodnego, oświadczenie o szczelności szamba, uzupełniony dziennik budowy. W Nadzorze Budowlanym powiedzieli, że jeszcze jest potrzebny protokół odbioru instalacji elektrycznej wewnętrznej i wodnej..,. Czy też takie protokoły mieliście, ile to kosztuje.. :(
https://forum.murator.pl/topic/42478-odbi%C3%B3r-domu/

Przymierzam się do odbioru domu. Mam inwentaryzacje geodezyjną, protokół odbioru przyłączy energetycznego i wodnego, oświadczenie o szczelności szamba, uzupełniony dziennik budowy. W Nadzorze Budowlanym powiedzieli, że jeszcze jest potrzebny protokół odbioru instalacji elektrycznej wewnętrznej i wodnej..,. Czy też takie protokoły mieliście, ile to kosztuje.. :(

Jak byś miała przyłącze gazowe - to i prtokół z przyłącza gazowego i szczelności wewnętrznej instalacji gazowej

no i zapomniałaś o kominiarzu.

Protokół wew. instal. elekt. powinien zrobić TEN elektryk co ją wykonał (to powinno być w cenie roboty) - ważny jest 5 lat

w innym przpadku cena jest od 200 zł w górę

kominiarz od 80zł w górę - ważny jest 1 rok

ceny są orientacyjne i zależą od regionu i czasu jaki poświęcisz na znalezienie tańszej oferty

odnośnie instalacji wewnętrznej wodnej to nie słyszałem, aby był wymagany - chociaż ten który to robił powinien coś takiego napisać

https://forum.murator.pl/topic/42478-odbi%C3%B3r-domu/#findComment-863917