martchen 20.10.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Czy kuchnie elektryczne sa o wiele droższe w utrzymaniu od kuchni gazowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 24.10.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Hmm, w poprzednim mieszkaniu była gazowa z piekarnikiem el. i opłaty za gaz rzędu 20zł, prąd ok 80zł ale to przez 80 litrowy bojler. Teraz w innym mieszkaniu mam el. płytę ceramiczną, ale bez piekarnika i rach za prąd ok 35zł, za gaz 0zł bo nie mam. Ogólnie w moim przypadku nie wyszło drogo, ale jest nas tylko 2 a zamiast piekarnika używamy dziesiątki innych sprzętów piekąco smażących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 21.11.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Przy normalnym gotowaniu nie powinno być dużo drożej.Natomiast brak rury gazowej w mieszkaniu na pewno to rekompensuje: przebicia przez szafy wnękowe, szpetność , cięzsze malowanie ścian i sufitów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertosss 02.03.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 no i weż po uwage ciągłe podwyzki cen gazu... a Putin kurek niedługo zakreci..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamapiotra 05.03.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 my mamy kuchnię gazowo-elektryczną. Rachunki za gaz to 10 zł. na miesiąc, za prąd 40zł. Ja np. wolę piec w elektrycznym piekarniku, bo wszystko sobie ustawię i mogę upiec np, 2 ciasta na raz. Gotować za to wole na gazie, bo nie płyt zwyczajnie się boje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 06.03.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ja mam piekarnik elektryczny i chwale go sobie, ale plyte w kuchence mam na gaz, duzo gotuje, kiedys mialam na prad, kuchenki na prad maja swoja specyfike, sa mniej elastyczne , do gotowania na nich trezba sie przyzwyczaic, dlatego ja wole gazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_P 21.03.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 A moja żona postawiła sprawę tak:- Ma być kuchnia gazowa i piekarnik elektryczny!- Dlaczego ?- Bo tak ! I tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wolnaenergia 01.04.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Zakładanie instalacji gazowej dla samej kuchni się nie opłaca. Raz koszty przyłącza i instalacji, a póżniej opłaty stałe (abonament, opłata porto, przeglądy, itp.). Poza tym w elektrycznym piekarniku łatwiej sterować temperaturą i pracą urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzalo 07.04.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Ja też planuję zastosować kuchnię elektryczną. Mniej tłuszczu w kuchni i łatwiej się czyści. Czy ktoś orientuje się, czy warto inwestować w płytę indukcyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wolnaenergia 07.04.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Z tego co pamiętam do płyty indukcyjnej wymagane są specjalne garnki, ale szczegółow nie znam. Ale zobacz tu http://www.muratordom.pl/6976_811.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts