qmoter 20.10.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Hurra !! po 7 miesiącach i 2 dniach czekania wreszcie odebrałem WZ. Na razie jestem jeszcze w szoku, ale już coś wzbudziło mój niepokój. W punkcie "Geometria dachu" wpisano: (..) spadek dachu 10-40 stopni!!! A przecież wyraźnie we wniosku wpisałem że "chcę 47 stopni" i przedstawiłem im projekt z takim dachem. O ile mógłbym zrozumieć, że takie mają w Gminie Wawer "widzimisię" więc narzucają mi taki kąt a nie inny ale oto w dalszej cześci decyzji czytam: " Na podstawie przeprowadzonego postepowania stwierdzono, że przedmiotowe zamierzenie inwestycyjne jest zgodne z wymogami wynikającymi z przepisów odrębnych (tzn jakich? - aut.) i warunkami wynikającymi z przeprowadzonych uzgodnień a niniejsza decyzja spełnia wymagania inwestora zawarte we wniosku Prosze poradźcie coś - czy mam "iść na wojnę"? czy to urzędnik "niedopatrzył" czy mam jakieś dobre wyjście z tej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 21.10.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 idź na Żegańską i po prostu zapytajw razie potrzeby na WZ masz napisane jak, kiedy i do kogo się odwoływać (i w jakim terminie!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 01.11.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 qmoter,i jak wyszło z tymi warunkami a Twoim domem.Ja czekam na warunki a dach mam w planach na 45 stopni - projekt również podłączyłem do wniosek i czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.11.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Qmoter powinien napisać odwołanie od tej decyzji wskazując "oczywistą omyłkę". Bo skoro treść decyzji jest zgodna z wnioskiem inwestora to powinna być siódemka zamiast zera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 04.11.2005 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 qmoter, i jak wyszło z tymi warunkami a Twoim domem. Ja czekam na warunki a dach mam w planach na 45 stopni - projekt również podłączyłem do wniosek i czekam... robert58 poszło OK. zadzwoniłem tam i zapytałem co jest grane i czy są jakieś uchwały lub inne przepisy które wskazywałyby na te 40 stopni. Pan kierownik (według którego opinii napisano decyzję) trochę zdziwiony zapytał "a to pan chciał 47 stopni?" Potem stwierdził że jest "po ptakach" bo decyzja poszło też do sąsiadów itd. Nie chaciałem wierzyć w taką błyskawiczna akcję urzędniczą (zadzwoniłem nazajutrz po odebraniu decyzji) więc poprosiłem aby sprawdził czy na pewno zostało wysłane. Sprawdził i ....okazało sie że nie wysłali . Pan stwierdził: "niech Pan przywiezie tę decyzję to zmienimy" Tak zrobiłem, poleżało 4 dni i poprawili -wpisali dokładnie kąt od 10-47 stopni. Decyzja leży - ruszam na poszukiwanie architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 06.11.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 dziękii gratuluję załatwienia sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts