Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M07 WDZIĘCZNY

Recommended Posts

Chcialalabym zasiegnac blizszych informacji na temat projektu o nazwie wdzieczny.Wiem,że sprzedano juz kilka takich projektow,ale z racji tego,ze jest to nowy projekt raczej istnieja male szanse,ze dom juz stoi.Byc moze jednak ktos juz wyliczyl koszty postawienia tego domu w stanie surowym????

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam! Czy ktos wybrał z Was ten projekt http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=338&action=showProject . Ja własnmie musze sie pochwalić :wink: zakupiłem z żoną ten porjekt domku wpadł nam w oko za pierwszym razem oglądalismy juz setki projektów i nic. W projekcie mamy drobne zmiany a mianowicie usunięcie bawolego oka i zmiany na poddaszu z lazienki i pokoju robimy jeden duzy salon kąpielowy. Jeśli ktoś wybrał ten projekt prosze o konakt jakie wprowadził zmiany a może juz ktos zaczyna go budować. Pozdrawiam

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
Mamy zamiar budowac dom maly za nie duze pieniadze i zastanawiamy sie o WDZIECZNYM M07. Chcemy najpierw skonczyc parter wprowadzic sie i poddasze dokonczyc pozniej. Co sadzocie o tym projekcie??? Prosze o jakies spostrzezenia, ktore napewno uwzglednimy. :wink:

Projekt 'Wdzięczny" istnieje od niedawna. Ja do tej pory przymierzałem się do projektu "Huragan"( ma podobne rozwiązania), ale po znalezieniu "Wdzięcznego", myślę że jest to najbardziej optymalny projekt na dzien dzisiejszy dla normalnych( nie bogatych) ludzi.

Chciałbym wprowadzić kilka zmian na parterze i przekazać go do adaptacji u projektanta.

Pochodzę z Gdyni, a domek stawiałbym w Mostach/k Rewy. :(

• 2 weeks później...
my zdecydowaliśmy sie na ten projekt domku. Jest bardzo ładny, troszke zmian nastapiło w nim celem wyeliminowania drozszych nie potrzebnych nam rzeczy ( m.in bawole oko zlikwidowane oraz zmniejszona liczba okien połaciowych jest ich zbyt dużo) i teraz zaczynamy na wiosne jeśli ktoś z was takze buduje ten domek prosze o kontakt. :wink: pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Czesc

Przymierzam sie do budowy domu. I padło na projekt M07 Wdzieczny.Uważam, że jest to niezwykle ciekawy projekt ze wzgledu na swoją orginalność. Ma bardzo ciekawy rozkład pomieszczeń. Choć nie ukrywam ze chcę wprowadzić kilka zmian:

1. W miejscu gdzie jest gabinet zrobić sypialnie.

2. Z garażu zrobić gabinet - robię garaż wolnostojący.

3. Przedsionek zmniejszyć z 7 m2 do 4,5 m2 a pozostałą przestrzeń wykorzystać na toalete z wyjsciem z salonu (taka góra 1,5m2 dla gosci)

4. Gabinet który wyjdzie z garażu troche zmniejszyć na rzecz pomieszczenia gospodarczego. A pomieszczenie gosp. w projekcie zmniejszyć tak aby powiekszyć łazienkę

Dość sporo tych zmian - nie do końca wiem czy możliwych do zrealizowania.

Dlatego też szukam osób które mogą coś na temat tego domku powiedzieć!

A już rarytasem będzie jak znajdę osobę która buduje taki domek w wielkopolsce. Jeżeli znajde to przyjeżdzam z niewilkim szampanem.

POZDRAWIAM

LICZE NA UDZIAŁ W DYSKUSJI

• 2 weeks później...

Po pierwsze milo by bylo gdybys z pytaniem wstawiła (wstawili?) link do projektu

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=338&IdKolekcji=

dwa - o wdziecznym juz tu było( i to nie raz) np tu:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=57440&highlight=wdzi%EAczny

TRZY - moim skromnym zdaniem - domow o takim ukladzie wew. jest sporo (w tym dwuspadowych)

a akurat w tym projekcie najcharakterystyczniejszy jest wlasnie ten 4 spadowy dach z duzym "wolim okiem"

nie uwazam za dobry pomysl kupowanie projektu o az tak charakterystycznej cesze i zmienianie własnie tego, co o charakterze tego konkretnego domu decyduje

pozdrawiam

Bryła tego domu jest bardzo prosta, a bawole oko znacznie uatrakcyjnia go. Moim skromnym zdaniem ten element powinien zostać.

Nie wiem jak ten dom miałby być zorientowany w stosunku do stron świata. Może zdarzć się tak, np. przy wejściu od północy, że ze słoneczka najwięcej będzie można skorzystać w kotłowni lub łazience, a nie w salonie, który jest umieszczony w środku domu. Jakimś rozwiązaniem mogłoby być lustrzane odbicie.

Z uwagi na brak danych odnośnie waszych wymagań, potrzeb lub preferencji w tym zakresie, trudno jest coś więcej wyrazić na ten temat. Powodzenia w poszukiwaniach oraz, mam nadzieję, w budowaniu.

• 4 months później...
witam, właśnie miesiąc temu rozpoczęliśmy budowę M 07 Wdzięczny zalewamy fundamenty, czytam że niektórzy likwidują wole oczko a moim zdaniem właśnie to okno nadaje temu domu swą oryginalność i urok a nie jest małe bo ma u podstawy 4,5m i wys 1,4m. Na dole powiększamy łazienkę , likwidując wejście do kotłowni, ( będzie tylko z wiatrołapu i z ogrodu przez garaż) likwiduję też spiżarkę nad czym ubolewam ale nie chcę wchodzić do kuchni przez pokój, zastanawiamy się jeszcze nad belkami w górnym pokoju, szukamy rozwiązania problemu albo należy znaleźć dobre ich strony i odpowiednio zaprojektować pokój. Wejście domu mam od wschodu , salon od południa, sypialnia (gabinet) od zachodu a garaż od północy.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Moim skromym zdaniem bawole oko to cały urok tego domu bynajmniej od strony frontowej - a koszty - jeżeli ktoś wydaje 250tys. to koszt tego przesięwzięcia szacowany jest na ok. 8-10tys. jest naprawdę znikomym ułamkiem całej inwestycji.