giemzowka 20.10.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 CZY NAPRAWDE NIKT NIEBUDUJE ALBO NIEINTERESUJE SIE TYM DOMKIEM PRZECIEZ ON JEST SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALEX2000 18.11.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 KUPILEM TEN PROJEKT I POSZUKUJE OSOB ,KTORE ROWNIEZ BEDA GO REALIZOWALY W CELU WYMIANY DOSWIADCZEN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALEX2000 19.11.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Witam Kupilem projekt PROMETEUSZA. Mam zamiar rozpoczac budowe w przyszlym roku.Chetnie podziele sie uwagami na temat tego projekyu Alex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 19.11.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 A mozecie dać jakiś link do tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALEX2000 19.11.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 link do projektu prometeuszhttp://www.dobredomy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 19.11.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 CZY NAPRAWDE NIKT NIEBUDUJE ALBO NIEINTERESUJE SIE TYM DOMKIEM PRZECIEZ ON JEST SUPER zalezy jak dla kogo... wg mnie jest nieładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.11.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Nie jest taki zły zalezy co kto lubi Ja preferuję formy proste ale co to by było gdyby wszystkim to samo się podobało Na pewno będzie to drogi dom w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 29.11.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Podoba nam sie z mężem ten projekt -chcielibysmy w nim jednak dokonać trochę zmian:1. kuchnie bardziej zabudować-zeby nie była taka otawarta no i bez spiżarni tylko jako całośc,2. obniżyć poziom salonu 3. podpiwniczyć częsciowo dom i w piwnicy zrobić kotłownię 4. w pomieszczeniu 1/10 zrobić garderobę5. na piętrze moze zmniejszyć trochę korytasz na korzyść pokoji6. dorobic wiatę na drugi samochód Tu taj domek przez nas wybrany:http://www.dobredomy.pl/?id_project=69&infopage=1 A tu rzuty pomieszczeń http://www.dobredomy.pl/?id_project=69&infopage=2 Doradźcie mi też gdzie lepiej było by mi zrobić wejście do piwnicy -myślałam może że w pomieszczeniu 1/10- gdy się zmaknię drzwi z piwnicy nie będzie ciągło zimno?? I czy pokoje na górze nie będą za niskie i przez to nie ustawne?? ( nie znam sie na tych przekojach)No cóż marzyła mi sie anterolka w domku ale chyba sobie muszę ją darować no ale cóż...Czekam na Wasze opinie i rady- żeby ten domek był jak najbardziej funkcjonalny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 30.11.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Piwnica b. podroży i tak już niezbyt tani dom. Dlaczego niezbyt tani - 11 połaci dachowych - dlatego, ale jeżeli chcecie to OK. Narożnik zewnętrzny garaż/salon aż się prosi o piwnicę typu ziemianka opisywaną w listopadowym bądż październikowym M. z wejściem z garażu. Odnośnie propozycji 5 jak najbardzie za, możecie np. zrobić wnęki szafowe. Co do góry to są ścianki kolankowe. Jest ale co do wanny w górnej łazience, w jednym z ostatnich dzienników, któraś z koleżanek wkleiła zdjęcie takiej łazienki (bodajże Martka). takie skosy zawsze można zabudować szafeczkami i powkładać do nich wszystkie rupiecie. Zastanówcie sienad zadaszonym tarasem, tracicie jakieś 8 m2 w tej samej cenie do dom w zamian macie 8m2 podcienia. Czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza2004 30.11.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 WITAM!Pierwsze co rzucilo mi sie w oczy to mała kuchnia w porównaniu z hallem. Cała reszta jest w porządku. Ja jestem w momencie wybierania projektu, zastanawiam się nad Tytanem ale mam takie wrazenie, że jadalnie w tych domach są tak jakby ma korytarzu. Mam nadzieję, że to tylko moja wyobraznia. Jeżeli chodzi o Prometeusza z zewnątrz to musze Ci przyznać jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 01.12.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Witam serdecznie Domek wygląda bardzo ładnie, co do kuchni to ja też wolę zamkniete, moze jedynie bym odgrodziła od holu a z jadalnią odzieliła fajnym barkiem. Co do spizarki to rzecz gustu, my akurat mamy i wiem, że sie przyda i mniej szafek w kuchni, ale to juz Wy najlepiej zdecydujecie. Wysokość poddasza jest wystarczajaca 2,6m większej nie trzeba, Co do holu to można zmniejszyć na korzyść pokoju, my tak zrobiliśmy, mieliśmy większy bo prawie 20m. Nalezy zwrócić tylko uwagę czy w ścianach działwych, które zlikwidujecie nie ma słupów, bo my mielismy, ale akurat nam to nie przeszkadzało, dodaje swoistego klimatu pokojom. Życzę trafnej decyzji i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 01.12.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Dzięki za radę- ja akurat chcę zlikwidować spiżarnię bo chcemy podpiwniczyć dom więc tam będę mieć dodatkowe rzeczy -np słoiki i takie tam pierdołki.Co do poddaszam to miałam pytanie czy przez te skosy nie będzie za nisko w tych najniższych punkach bo nie wiem jak to się odczytuje z projektu -wstyd się przyznać no ale cóż??Możesz mi napisać jaki Ty domek wybrałaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 01.12.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Na tym przekroju to nie widać wysokości scianki kolankowej, najlepiej będzie zadać to pytanie w tym biurze, gdziekolwiek ja się o coś pytałam, zawsze otrzymywałam szybką odpowiedż (emailem). My wybralismy Dudka z pracowni domowe klimaty, ma prosty 2 spadowy dach, ale ma duże pomieszczenia takie jak chcieliśmy, po drobnej korekcie góry. Zwracalismy uwage na dach aby był jak najbardziej prosty i bez lukarn, ale nie dlatego że nam sie nie podobają, ale ze względu że połaciowe dają więcej światła a my lubimy oswietlone pokoje (dlatego dodalismy tam trochę polaciowych chyba z 4 jak się nie myle) i dobudowaliśmy garaż. Ale takie domki jak ten strasznie mi się podobają, wogóle wszystkie domki są ładne z zewnątrz, ale nieraz w środku to W kazdym bądz razie Twój jest ekstra i robi wrażenie. Najważniejsze aby tylko Wam sie podobał. Życzę udanego wyboru i powodzenia w sprawnej realizacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giemzowka 05.12.2005 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 sorki ale byłem miesiac poza netem no wkoncu ktos kupił ten projekt jakie stosujesz w nim zmiany i czym bedziesz ogrzewał bo umnie istnieje jeszcze problem kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 05.12.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Ja też zamirzam dołączyć do grona "porometeuszowców" nawet nie dawno pisał wątek o zmianach jakie chcemy wprowadzić http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=59938 Myślę że już wkrótece kupimy ten cudny porjekt i zabierzemy się do pracy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALEX2000 07.12.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Witamy! Na reszcie ktoś się odezwał, już zwątpiliśmy czy to dobry projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALEX2000 07.12.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Ścianka kolankowa ma wysokość 69cm, my chcemy podnieść o ok. 20cm. Wydłużamy też garaż o dodatkowe 5m - zyskujemy kotłownie i garaż na dwa samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALEX2000 07.12.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 GIEMZOWKA. CZY TY JUZ KUPILAS TEN PROJEKT. POZDRAWIAM ALEX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 07.12.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 A pytałeś już może architekta ile te zmiany dodatkowo Cię będą kosztować?? Ja jutro akurat siewybieram i jestem ciekawa ile mi wyśpiewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 07.12.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 A widziałeś moze jeszcze projekt Atlas-tej samej pracowni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts