Martida 10.05.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Interesuje mnie przede wszystkim wysokość od punktu zerowego do okna no i wymiary okien jeśli są inne (mówię tu o dole) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C3PO 15.05.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) No... witamy wreszcie ponownie... Cały czas walczymy... i z budową... i z bankami... Obiecaliśmy kiedyś fotkę balkonu od frontu, więc: http://images50.fotosik.pl/294/894a3d5aafe27abfmed.jpg troszke mało widać bo drzewka się zazieleniły i mamy jeszcze elewacje od strony tarasu... razem z naszym oczkiem wodnym... http://images46.fotosik.pl/293/7ced60d2b6e0fbe9med.jpg POZDRAWIAMY... Ps. Dawajcie tu więcej fotek... bo wkrada sie nuda !!! Edytowane 15 Maja 2010 przez C3PO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia15091973 13.06.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 witam, jestem zachwycona tym projektem, czy ktos moze budowal go w woj. zachodniopomorskim.. bardzo mi zalezy na obejzeniu gotowego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 15.06.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 my pomału kończymy i mam nadzieje , że w połowie lipca przeprowadzka http://picasaweb.google.pl/grzegorz6...Gg7OrSzqeA0wE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 15.06.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 http://picasaweb.google.pl/grzegorz6917/Budowa1?authkey=Gv1sRgCJGg7OrSzqeA0wE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martida 18.06.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 No świetnie figo, no i wyczekany czas wprowadzin. tylko szkoda że tak mało zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 18.06.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 za 2 tygodnie zamieszcze wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C3PO 26.06.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Witam... Dylematy na dziś: 1) Czy w salonie robić podłówkę... jeślili najprawdopodobniej będzie tam podłoga drewniana (merbau) ??? 2) Czy w sypialni nad tarasem nie będzie zimna podłoga... i może tam też strzelić ogrzewanie podłogowe ??? 3) Brak pomysłu na łazienkę na piętrze... może ktoś czymś (fotki) zainspiruje ??? 4) Czy w łazience na dole wystarczy kabina "80" czy nie będzie zaciasna ??? Pozdrawiam... i proszę rady i konstruktywną krytykę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 29.06.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 jak podłoga drewniana to nie ogrzewanie podłogowe , jeśli chodzi o sypialnie nad tarasem to przy robieniu elewacji trzeba było dać ocieplenie tak samo jak ściany (sciany mam 15cm a sufit na tarasie 10cm) , w łazience na dole z powodzeniem weszła mi kabina 90pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C3PO 04.07.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam...FIGO... strop nad tarasem od zewnątrz dałem 12 cm styropianu... ale mój kumpel ma identycznie położoną w swoim domku garderobę (tj. właśnie nad tarasem) i mimo że strop ocieplony to mówi że tej zimy były dni że musiał śmigac tam na paluszkach i to szybciutko bo podłoga była zimna jak pierun...Pocieszyłeś mnie natomiast z tą kabiną prysznicową na dole... chyba też dam "90"... tylko szafeczka pod umywalkę wejdzie tylko jakaś malutka... (patrze na Twoje fotki tej łazienki i jakoś nie moge rozgryś jak to tam wszystko ulokowałeś) my przenieśliśmy drzwi do tej łazienki od strony małego pokoju...A jeśli chodzi o podłogówke w salonie... to podłoga drewniana wcale nie wyklucza podłogówki... "merbau" to egzotyczne drewno, które świetnie sprawdza się na podłogówce... czy ktoś ma takie rozwiązanie ???Dzięki za odpowiedź FIGO... a może wrzuciłbyś jakieś fotki z łazienki na górze ???Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 05.07.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Tez mamy drzwi od strony małego pokoju i jakoś udało nam sie to wszystko pomieścić.Łazienka na górze jeszcze nie jest zrobiona.Może za rok jak będą finanse.Jeżeli chodzi o podłogę drewnianą to owszem nadaje sie ale podłoga warstwowa , a więc klejona warstwowo ale lite drewno w postaci parkietu czy deski nie polecam.Opini zasięgałem u parkieciarza z 20-to letnia praktyką.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martida 23.07.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Witam wszystkich!Widzę każdy zapracowany i nic się nie dzieje na forum.Mam pytanie do tych którzy maja juz postawiony domek, czy ktoś robił stryszek? Jeśli tak to jak duży on wychodzi, myślałam o małym okienku tam ale nie wiem czy jest sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C3PO 26.07.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 HEJ... wszystkim...MARTIDA... stryszek wychodzi bardzo malutki i praktycznie trzeba będzie się tam "czołgać" a i tak nie we wszytskie części dachu dotrzesz.... Wydaje mi się że robienie tam okienka jest bazsensowne... na te pare razy w roku spokojnie wystarczy latarka... PYTANKO... 1) W jaki sposób i z jakich materiałów robiliście wykończenie balkonu nad jadalnią, jaka izolacja wodna, czy robiliście paroizolację i jaka grubość styropanu wam weszła ???2) Jakie zrobiliście parapety zewnętrzne, blacha czy kamienne ??? i jak się sprawują ??? Pozdrawiam.... i z góry dzięki za odpowiedź.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martida 26.07.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Dzięki bardzo za odpowiedź C3PO i czekam na jakieś zdjęcia z wypocin:) bo ja widzę że jestem daleko za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 27.07.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 witam wszystkich forumowiczów.Własnie jutro mija 2 tygodnie jak sie wprowadziliśmy.Nie mamy jeszcze założonego oświetlenia ani zasłon itp ale jestesmy juz na swoich śmieciach.Mieszka sie cudownie , a widok rano z sypialni na spacerujace sarny poprostu nie do opisania.Postaram sie wkrótce zamieścić kilka zdjęć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martida 28.07.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Jak fajnie przeczytać to że jestem juz na swoim:) Życzę miłego mieszkania a widze że będzie bo okolic lepszych sobie nie można było wymarzyć. Zwierzęta i spokój dokooła to coś pięknego.Czekamy na te piękne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 28.07.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 http://picasaweb.google.pl/grzegorz6...Gg7OrSzqeA0wE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 28.07.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 jeszcze zostało trochę drobiazgów ale już mieszkamy!!http://picasaweb.google.pl/grzegorz6917/Budowa1?authkey=Gv1sRgCJGg7OrSzqeA0wE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C3PO 28.07.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 FIGO... piękna chatka... gratulacje... Jak zwykle mam pytanko... czy twój taras ma wymiary takie jak w projekcie czy coś go powiększałeś, a jeśli tak to o ile ??? I jeszcze słówko do MARTIDY... czemu nie widzimy Twoich fotek ??? Zrób coś z tym !!! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 28.07.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 w czasie budowy zaznaczylem wielkość tarasu nogą na piasku i tak panowie murarze go zrobili.Nie wnikałem jaki jest taras w projekcie tylko narysowalem taki jaki chcialem.Tobie ma pasować i Ty masz się tam dobrze czuć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts