Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 377
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No... witamy wreszcie ponownie...

Cały czas walczymy... i z budową... i z bankami...

Obiecaliśmy kiedyś fotkę balkonu od frontu, więc:

http://images50.fotosik.pl/294/894a3d5aafe27abfmed.jpg

troszke mało widać bo drzewka się zazieleniły :)

i mamy jeszcze elewacje od strony tarasu... razem z naszym oczkiem wodnym...

http://images46.fotosik.pl/293/7ced60d2b6e0fbe9med.jpg

POZDRAWIAMY...

Ps. Dawajcie tu więcej fotek... bo wkrada sie nuda !!! :)

Edytowane przez C3PO

• 5 weeks później...

Witam...

Dylematy na dziś:

1) Czy w salonie robić podłówkę... jeślili najprawdopodobniej będzie tam podłoga drewniana (merbau) ???

2) Czy w sypialni nad tarasem nie będzie zimna podłoga... i może tam też strzelić ogrzewanie podłogowe ???

3) Brak pomysłu na łazienkę na piętrze... może ktoś czymś (fotki) zainspiruje ??? :)

4) Czy w łazience na dole wystarczy kabina "80" czy nie będzie zaciasna ???

Pozdrawiam... i proszę rady i konstruktywną krytykę !!!

Witam...

FIGO... strop nad tarasem od zewnątrz dałem 12 cm styropianu... ale mój kumpel ma identycznie położoną w swoim domku garderobę (tj. właśnie nad tarasem) i mimo że strop ocieplony to mówi że tej zimy były dni że musiał śmigac tam na paluszkach i to szybciutko bo podłoga była zimna jak pierun...

Pocieszyłeś mnie natomiast z tą kabiną prysznicową na dole... chyba też dam "90"... tylko szafeczka pod umywalkę wejdzie tylko jakaś malutka... (patrze na Twoje fotki tej łazienki i jakoś nie moge rozgryś jak to tam wszystko ulokowałeś) my przenieśliśmy drzwi do tej łazienki od strony małego pokoju...

A jeśli chodzi o podłogówke w salonie... to podłoga drewniana wcale nie wyklucza podłogówki... "merbau" to egzotyczne drewno, które świetnie sprawdza się na podłogówce... czy ktoś ma takie rozwiązanie ???

Dzięki za odpowiedź FIGO... a może wrzuciłbyś jakieś fotki z łazienki na górze ???

Pozdrawiam...

Tez mamy drzwi od strony małego pokoju i jakoś udało nam sie to wszystko pomieścić.Łazienka na górze jeszcze nie jest zrobiona.Może za rok jak będą finanse.Jeżeli chodzi o podłogę drewnianą to owszem nadaje sie ale podłoga warstwowa , a więc klejona warstwowo ale lite drewno w postaci parkietu czy deski nie polecam.Opini zasięgałem u parkieciarza z 20-to letnia praktyką.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

HEJ... wszystkim...

MARTIDA... stryszek wychodzi bardzo malutki i praktycznie trzeba będzie się tam "czołgać" a i tak nie we wszytskie części dachu dotrzesz.... Wydaje mi się że robienie tam okienka jest bazsensowne... na te pare razy w roku spokojnie wystarczy latarka...

PYTANKO...

1) W jaki sposób i z jakich materiałów robiliście wykończenie balkonu nad jadalnią, jaka izolacja wodna, czy robiliście paroizolację i jaka grubość styropanu wam weszła ???

2) Jakie zrobiliście parapety zewnętrzne, blacha czy kamienne ??? i jak się sprawują ???

Pozdrawiam.... i z góry dzięki za odpowiedź....

witam wszystkich forumowiczów.Własnie jutro mija 2 tygodnie jak sie wprowadziliśmy.Nie mamy jeszcze założonego oświetlenia ani zasłon itp ale jestesmy juz na swoich śmieciach.Mieszka sie cudownie , a widok rano z sypialni na spacerujace sarny poprostu nie do opisania.Postaram sie wkrótce zamieścić kilka zdjęć.

Pozdrawiam

FIGO... piękna chatka... gratulacje...

Jak zwykle mam pytanko... czy twój taras ma wymiary takie jak w projekcie czy coś go powiększałeś, a jeśli tak to o ile ???

I jeszcze słówko do MARTIDY... czemu nie widzimy Twoich fotek ??? Zrób coś z tym !!! :)

POZDRAWIAM