TO 18.08.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam wszystkich fanów Prometeusza. CHetnie przyłączę się do Waszego grona, gdyż od paru miesiecy również posiadam projekt tego pieknego domku (P.II) i przymierzam się do budowy. Z początku planowaliśmy z meżem budowę w lipcu, ale sprawy papierkowe przeciegneły sie i już wiemy, ze zaczniemy we wrześniu (OBY!). Moze dobrze sie stało, bo ceny materiałów w porównaniu z kwietniem opadają i nie trzeba już tak długo czekać na kupno. Do szczęścia brakuje nam teraz pozwolenia na budowę. Chcemy budować z keramzybetonu lub silki-jeszcze nie podjelismy ostatecznej decyzji.Przy okazji zapytam wszystkich zainteresowanych-jakie ogrzewanie zastosowaliście w swoich Prometeuszach? Czy gazowe-jak w projekcie, czy moze inne? My zastanawiamy sie nad ekogroszkiem-co Wy na to? Proszę o opinie i z góry za nie dziekuję. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TO 18.08.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam wszystkich fanów Prometeusza. CHetnie przyłączę się do Waszego grona, gdyż od paru miesiecy również posiadam projekt tego pieknego domku (P.II) i przymierzam się do budowy. Z początku planowaliśmy z meżem budowę w lipcu, ale sprawy papierkowe przeciegneły sie i już wiemy, ze zaczniemy we wrześniu (OBY!). Moze dobrze sie stało, bo ceny materiałów w porównaniu z kwietniem opadają i nie trzeba już tak długo czekać na kupno. Do szczęścia brakuje nam teraz pozwolenia na budowę. Chcemy budować z keramzybetonu lub silki-jeszcze nie podjelismy ostatecznej decyzji.Przy okazji zapytam wszystkich zainteresowanych-jakie ogrzewanie zastosowaliście w swoich Prometeuszach? Czy gazowe-jak w projekcie, czy moze inne? My zastanawiamy sie nad ekogroszkiem-co Wy na to? Proszę o opinie i z góry za nie dziekuję. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TO 18.08.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam wszystkich fanów Prometeusza. CHetnie przyłączę się do Waszego grona, gdyż od paru miesiecy również posiadam projekt tego pieknego domku (P.II) i przymierzam się do budowy. Z początku planowaliśmy z meżem budowę w lipcu, ale sprawy papierkowe przeciegneły sie i już wiemy, ze zaczniemy we wrześniu (OBY!). Moze dobrze sie stało, bo ceny materiałów w porównaniu z kwietniem opadają i nie trzeba już tak długo czekać na kupno. Do szczęścia brakuje nam teraz pozwolenia na budowę. Chcemy budować z keramzybetonu lub silki-jeszcze nie podjelismy ostatecznej decyzji.Przy okazji zapytam wszystkich zainteresowanych-jakie ogrzewanie zastosowaliście w swoich Prometeuszach? Czy gazowe-jak w projekcie, czy moze inne? My zastanawiamy sie nad ekogroszkiem-co Wy na to? Proszę o opinie i z góry za nie dziekuję. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TO 18.08.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 KUPILEM TEN PROJEKT I POSZUKUJE OSOB ,KTORE ROWNIEZ BEDA GO REALIZOWALY W CELU WYMIANY DOSWIADCZEN. Witam wszystkich fanów Prometeusza. CHetnie przyłączę się do Waszego grona, gdyż od paru miesiecy również posiadam projekt tego pieknego domku (P.II) i przymierzam się do budowy. Z początku planowaliśmy z meżem budowę w lipcu, ale sprawy papierkowe przeciegneły sie i już wiemy, ze zaczniemy we wrześniu (OBY!). Moze dobrze sie stało, bo ceny materiałów w porównaniu z kwietniem spadają i nie trzeba już tak długo czekać na kupno. Do szczęścia brakuje nam teraz pozwolenia na budowę. Chcemy budować z keramzybetonu lub silki-jeszcze nie podjelismy ostatecznej decyzji. Przy okazji zapytam wszystkich zainteresowanych-jakie ogrzewanie zastosowaliście w swoich Prometeuszach? Czy gazowe-jak w projekcie, czy moze inne? My zastanawiamy sie nad ekogroszkiem-co Wy na to? Proszę o opinie i z góry za nie dziekuję. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 19.08.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Jezeli masz gaz z sieci wybieraj gaz - jeżeli nie to kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TO 21.08.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Hej,wilekie dzięki za odpowiedż. Mamy sieć gazową ale póki co rozważamu\y opcje (nasi znajomi bardzo sobie chwalą ten groszek, więc zeby obiektywnie spojrzeć na sprawę wciąż potrzebuję informacji o tym sposobie ogrzewania-czy mozesz mi cos więcej o tym napisać?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 22.08.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Jeżeli chcesz mieć kurz węglowy i co jaiś czas dokłądać do pieca.Jeżeli nie chcesz automatycznego działania piecaJeżeli naprawdę nie masz kasyJeżeli masz dużą kotłownię Wybieraj eko- groszek Osobiście uważam - a ty sprawdz w swoich WZ czy nie masz zakazu eko-groszku (ja np mam) W coraz to większej liczbie miejsc eko groszek jest zabraniany ponieważ jest eko tylko z nazwy. Być może kiedyś zostaniesz zmuszony do zakupu specjalnego filtra. W Czechch podobno taki zakaz już obowiązuje a przed sobą mamy wybory A jeżeli chcesz mieć spokój i zapłacić za ogrzewanie rosądną cene wybierz gaz z sieci. Z resztą poszukaj na forum - jest sporo wątków na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 04.09.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 mam ogromna prośbę do tych Prometeuszy którzy ukonczyli juz swoje domki o kilka fajnych fotek waszego domku z zewnątrz jak i wewnątrz.My z budową naszego ruszamy za tydzien i mam tylko nadzieje ze bedzie tak ladny jak wasze.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 01.10.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 mam już fundamenty i pierwszą wylewkę a za tydzien ruszają ściany parteru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 01.10.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 ja właśnie skończyłem dziś mury piwnicy pod Prometeusza II , zaczynam izolacje i strop nad piwnicą . Bez piwnicy pewnie bym już kończył poddasze ale nie żałuje ... mam dodatkowe 120m2 za które w moim mieście musiałbym zapłacić 500 tyś. powodzenia dla wszystkich Prometeuszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viox 06.10.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Czekamy na wiosnę aby wznowić wykańczanie. kilka fotek naszego domuhttp://picasaweb.google.pl/trebor007/DOMPROMETEUSZZDOMUSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 06.10.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Widzę, że budujesz Prometeusza w szeregu - ciekawie to wygląda . Ile zajeło ci stawianie murów ? Kiedy planujesz zamieszkać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 15.10.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 w tym tygodniu zalewamy strop.Pogoda dopisuje i mam nadzieje , ze bedzie nam sprzyjacPozdrowienia dla wszystkich Prometeuszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 15.10.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Prometeusze - budujecie z Ytonga bez docieplania ? Ja mam już piwnicę pod całością Prometeusza, zalewam właśnie strop i od przyszłego tygodnia stawiam ściany parteru właśnie z Ytonga 36,5 jestem ciekaw czy się sprawdzi. Czy podnosicie ściankę na poddaszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 19.10.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 jakie schody zastosować? W projekcie są dreniane ale zastanawiam sie nad betonowymi.Prosze o opinie tych którzy już sie zdecydowali albo już posiadają takie schody.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 19.10.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Kolego jak masz już strop to chyba pozostały ci tylko drewniane . Ja też zastanawiałem się nad betonowymi ale pozostałem przy drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 19.10.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 strop zalewam jutro i na wszelki wypadek wypuściłem pręty zbrojeniowe do schodów betonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutaj 20.10.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Pilnie poszukuje wybudowanych Prometeuszy w okolicy (nawet duzej okolicy)Łodzi.Moja desperacja jest tak duża,że jestem nawet gotowa zapłacic za zwiedzanie .Projekt bardzo mi sie podoba,ale chciałabym na niesc małe zmiany.boje sie tym moge popsuc .Prosze o odzew!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuska 31.10.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 hej widzialam juz pelno zdjec prometeusza, ale bardzo bym chciala zobaczyc jeszcze fotki z gotowych juz pokoi na gorze- zastanawiam ile tam jest miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 16.11.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam, piwnica wykonana ( koszt ogromny ale mam 120 m2 ) pod Prometeuszem II , zaizolowana i to dobrze, zasypana , schody wykonane a od paru dni rosną mury Prometeusza. Liczę jeszcze tydzień i jesli nie będzie mrozów poniżej 3 stopni C to ruszam ze stropem około 2 tygodni i poddasze też do 2 tygodni i w styczniu ruszam z dachem . powodzenia dla wszystkich Prometeuszy buduje w Toruniu ale nie z pierników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts