babotek 16.11.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 mogę się pochwalić? http://picasaweb.google.com/babotekmeister/Prometeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 19.11.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 fajne focie! U mnie w tej chwili konczą deskowanie dachu i jak pogoda bedzie laskawa to moze zdąze z dachówką w tym roku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo1307 22.11.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 witamszukam osób chetnych które chetnie pochwalą sie swoim Prometeuszem w realu - najlepiej woj. podkarpackie lub świętokrzyskieserdecznie dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo1307 07.12.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 witam wszystkichzastanawiam sie nad dwoma projektami domków z Dobrych Domów tj. Prometeusz i Jupiter. Myślę że najlepszym rozwiązaniem było by zobaczyć je w realu. Proszę wszystkich kto ma takie domy o kontakt w celu zaprezentowania ich. Inne uwagi mile widziane.Serdecznie dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 05.01.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Moi drodzy Prometeusze.Mam prośbe do tych z was którzy wykonczyli juz swoj domek o kilka zdjec ze srodka.Szczegolnie zdjecia kuchni bo ciekawy jestem jak ona wyglada juz umeblowana,ile jest w niej miejsca kiedy meble juz stoją.Oczywiscie mile widziane sa zdjecia elewcji i innych pomieszczen w srodku.Goraco pozdrawiam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TO 29.01.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witam, ja podobnie, jak poprzednik proszę szczęsliwych domowników Prometeusza o fotki z wnetrza (kuchnia,łazienki, górne pomieszczenia). Pozdrawiam.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andek.w 29.01.2008 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witam serdecznie wszystkich szczęściarzy którzy już mieszkają w swoich wymarzonych Prometeuszach. Ja dopiero zaczynam, więć przedemną dłuuuuuuuga droga ... niestety..... Kochani bardzo was proszę o kilka zdjęć umeblowanej kuchni, czy nie przeszkadza wam je jest taka mała?Bardzo będę wdzięczna za każdą fotke. Pozdrawiam cieplutko [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_P 10.02.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 witam wszystich bardzo serdecznieczy ktoś buduje lub wybudował Prometeusza na dolnymśląsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 12.02.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Ja też witam w klubie Prometeusz lustro z pojedynczym garażem. Budowę rozpocząłem w marcu 2007. Obecnie jestem na etapie instalacji wewnętrznych, w tym tygodniu przychodzą tynkarze. Zmian wielu nie wprowadzałem. Wizualnie póki co idealna kopia projektu, razem ze styropianowymi opaskami, otwieranymi oknami w kształcie łuków, kominem na zewn. itp. Ściana dwu-warstwowa z suporexu 24+12 cm styropian. Mam też oczywiście HEB'a. Ogrzewanie gazowe. Chętnych do wymiany doświadczeń zapraszam. Domek stoi niedaleko Bydgoszczy. Chętnie bym obejrzał te Promki z Torunia, jesteście tu jeszcze na forum - haaloo ?? Mam jedno pytanie: jak rozwiązaliście kwestie wentylacji okapu w kuchni ? Kominki wentylacyjne w projekcie są w spizarni ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 12.02.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ... u mnie końcówka deskowania więźby . Ja prace zacząłem we wrześniu i cały czas trwa budowa. Nagorsza okazała się piwnica ( finansowo - czasowo ) ale już jestem na etapie dachu dla Prometeusza II pozdrawiam z Torunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 13.02.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 A czy nie mieliście problemu z otwieranymi do środka drzwiami wewnętrznymi w pokoju nad salonem ? Ja jeszcze nie mam drzwi, ale wydaje się, że mogą się nie otwierać "do końca" przez pobliski skos... Jak rozwiązaliście temat schodów w pomieszczeniu gospodarczym ? Zakrywaliście je jakoś? A w temacie zmian, zauważyłem u Was jeszcze jedną rzecz - nikt nie wpadł na pomysł by powiększyć okna od frontu (gabinet i kuchnia). Ja na to wpadłem Są większe o cały pustak, przez co efekt wizualny jest moim zdaniem niebagatelnie lepszy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 15.02.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam, widzisz jednak nie tylko ty na to wpadłeś ja też powiększyłem okno w kuchni i w gabinecie. Ściankę kolankową też podniosłem o 40 cm . ... już daszek zadeskowany i trochę opapowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viox 16.02.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Witam, oczywiście że pomyślałem o tym samym. Okna w projekcie wyglądają strasznie. Proporcje okna do całej ściany nie są równomierne. Dlatego powiększyłem okna od frontu, łacznie z górnym, od salonu wstawiłem duże 3m - wygląda super. Co do spiżarni, zlikwidowałem całkowicie i zabuduję to cargo. Więcej miejsca i w kuchni i na " przeciery" Fotki tego co wyszło http://picasaweb.google.pl/trebor007/DOMPROMETEUSZZDOMUSA http://picasaweb.google.pl/trebor007/BUDOWA# pozdrawiam A czy nie mieliście problemu z otwieranymi do środka drzwiami wewnętrznymi w pokoju nad salonem ? Ja jeszcze nie mam drzwi, ale wydaje się, że mogą się nie otwierać "do końca" przez pobliski skos... Jak rozwiązaliście temat schodów w pomieszczeniu gospodarczym ? Zakrywaliście je jakoś? A w temacie zmian, zauważyłem u Was jeszcze jedną rzecz - nikt nie wpadł na pomysł by powiększyć okna od frontu (gabinet i kuchnia). Ja na to wpadłem Są większe o cały pustak, przez co efekt wizualny jest moim zdaniem niebagatelnie lepszy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 28.02.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam, widzisz jednak nie tylko ty na to wpadłeś Powiększając te okna nie myślałem o meblach kuchennych - później się okazało, że aby sprostać ich wymaganiom (przy blacie 6cm) nie mogłem dołożyć styropianu w posadzce - zostało projektowe 6 cm... A jak rozwiązaliście problem nie-otwierających się w pełni okien z łukami na piętrze ? Pytanie do tych, którzy zdecydowali się na takie jednokomorowe... ja ostatecznie zrezygnowałem z kąta prostego w nadprożu ... efekt jeszcze nieznany... ps. aha - w moim projekcie jest jeszcze jeden poważny błąd architekta. Brakuje jednego słupa w ścianie frontowej (przy wiatrołapie). Na rysunkach jest wylewka w ławie fundamentowej pod ten słup, a na dalszych planach już go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart3city 15.03.2008 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witam .Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje co do przyblizonego kosztu budowy i materiałów oraz wrażeń z budowy.Na wiosne startujemy z budowa prometeusza w wersji bliżniaczej z rodzicami.Nasz bedzie podpiwniczony w calości i z dachem dwuspadowym..inaczej sie nie da :/Martwi mnie koszt budowy i to czy wystarczy nam pieniędzy na wykonczenie calosci więc jakies szacunkowe kwoty np :stany surowego zamknietego..dały by nam czes do namyslu zanim dostaniemy projekt i zrobimy kosztorysDziekuje i pozdrawiam Bartłomiej Sakowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 15.03.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Trzeba liczyć minum 250 tyś. na stan surowy otwarty z podpiwniczeniem.My tez mamy podpiwniczenie pod całością i chcąc mieć piwnicę nie na ziemniaki trzeba troszkę wydać - mnie kosztowała około 100 tyś. Koszt dachu to minimum 50 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart3city 15.03.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Dziekuje za odpowiedz Budujemy - planujemy prometeusza posadowic na sporej skarpie stad ta piwnica sciany beda z gazobetonu plus styropian dach prostszy bo dwuspadowy pokrycie z blachodachowkai do budowy zatrudnimu kilku ludzi i sam bede nimi kierowal a maszyny i narzędzia potrzebne do budowy juz posiadam.Czy w tym układzie koszt 250 tys za stan surowy otwarty bedzie mozliwy do obnizenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viox 16.03.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Witam,my właśnie jesteśmy na etapie instalacji, tynków. Budujemy Prometeusza w bliźniaku. Fotki 4 posty wyżej. Nasz stan surowy otwarty wyszedł - nie licząc przyłączy, instalacji, tynków ok. 180 000 za jedną połówkę. Co do materiałów: Porotherm 25, dachówka Brass. Bardzo dużo poszło nam betonu na fundamenty, chudziaka oraz stropy - 2 razy tyle co planowane w projekcie. Pocieszam się ze będzie trwalszy. Mam pytanie co do dachu o którym piszesz że jest dwuspadowy - w jaki sposób w prometeuszu. Chyba że mówisz o innej firmie niż Dobre Domy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart3city 17.03.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam.Pisalem o Prometeuszu bo taki mial byc ,ale po zapoznaniem z warunkami zabudowy i nachyleniem dzialki okazalosie ze architekt musi narysowc samodzielnie caly projekt z tym ze co do kosztow wykonania na podobnym poziomie ...wiec mozna powiedziec ze Prometeusz jest najbardziej podobny do naszego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 10.04.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam Prometeuszy!Co to za cisza na forum?Nic sie u was nie dzieje?U mnie zaczyna sie nastepny etap.Instalacje c.o. ,i elektryka , pozniej wylewki i tynki i zapomnial bym dodac ze okna wstawiaja mi za pare dni.Sporo sie teraz bedzie dzialo ale to sama przyjemnosc, moze poza kosztami ktore te prace pochloną.Pozdrawiam i piszcie co tam u was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts