FIGO 11.05.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 pomału budowa idzie do przodu i poniżej kilka zdjęć z mojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 11.05.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 http://picasaweb.google.pl/grzegorz6917/Budowa1?authkey=Gv1sRgCJGg7OrSzqeA0wE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 11.05.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Elewacja jest świetna!Kolorki są super dobrane!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 13.05.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Dzięki Sysia , a co tam u was słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia805 13.05.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 My ciagle czekamy na dezyję z sadu!Nie wiesz może ile dokładnie oni maja czasu na oddanie tej decyzji na budowe!Ktoś mi mówił że 3 miwsiace:(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 08.07.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Kochani!Dzieję się coś u was na tych budowach?Cisza na forum od dłuzszego już czasu.Może Ci co już zamieszkali zamieścili by parę fotek.Ja ostatnio dodałem parę fotek do swojego albumu.Zrobiłem parapety,jutro kończą gładzie na ścianach , a i kominek jest coraz bliżej końca.Ja wiem że są wakacje ale chyba na waszych budowach coś się dzieje.Pozdrawiam budujacych,tych co już zamieszkali i tych którzy zamierzają budować ten piękny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gestor.pit 19.07.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Gratuluję tym którzy już mieszkają pięknego domu! My jesteśmy na początku budowy, zmieniliśmy trochę projekt i zastanawiam się ile będzie kosztowało ogrzewanie ( podłogowe + tradycyjne + piec ) Pozdrawiam http://picasaweb.google.co.uk/gestor.pit/PrometeuszGrazaIPiotr?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 20.07.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 To ile bedzie kosztowało Cię ogrzewanie zależy od kilku czynnikow.Ile metrów kw.wyjdzie podłogówki , jaki materiał zastosujesz (rury,grzejniki i piec)Mozna zrobić z tanszych materiałow ale tego bym raczej nie polecał bo moze sie to odbic na rachunkach za gaz i na samym uzytkowaniu.Pozdrawiam i życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gestor.pit 20.07.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 To zrozumiałe. Pytanie kierowałem bardziej do tych którzy już się wybudowali i na podstawie ich własnych spostrzeżeń oceniają swoje centralne ogrzewanie - ile wydali i co mają w zamian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martida 23.07.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam wszystkich Prometeuszy! Widzę że Pan Figo najbardziej zorientowany w całej tej budowie to może zdradzi Pan jakie wychodzą wady tego projektu. Co by mógł Pan podpowiedzieć na tym etapie jakim Pan jest. Oczywiście uaktualnianie zdjęć mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 27.07.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Wady?To zależy co komu jest potrzebne.Mogą być pewne niedogodności ale nie nazywał bym ich wadami.Każdy swój dom widzi inaczej i każdy ma troche inne preferencje.Jak na tą chwile ten dom spełnia moje oczekiwania.Cały czas nam sie podona i w miarę postepu prac podoba sie coraz bardziej.O wadach mogły by sie wypowiedzieć osoby które już zamieszkują ten dom.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gestor.pit 27.07.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Wady?To zależy co komu jest potrzebne.Mogą być pewne niedogodności ale nie nazywał bym ich wadami.Każdy swój dom widzi inaczej i każdy ma troche inne preferencje.Jak na tą chwile ten dom spełnia moje oczekiwania.Cały czas nam sie podona i w miarę postepu prac podoba sie coraz bardziej.O wadach mogły by sie wypowiedzieć osoby które już zamieszkują ten dom. Pozdrawiam. Zgadzam się w 100%. Jedni narzekają że kuchnia jest za mała i nie ma gdzie postawić lodówki. Inni, że okna się wpełni nie otwierają. Znam osoby które wybudowały 300 m2 i teraz narzekają że dom jest za duży i nie ma komu tych trzech łazienek sprzątać. Dla wszystkich którzy szukaja domów bez wad - takich domów nie ma! Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martida 27.07.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Oczywiście zgadzam się z tymi stwierdzeniami. Bardziej chodziło mi o to co Pan zmienił w projekcie,gdyż tej lodówki to faktycznie nie ma gdzie postawić. Bo ja zmieniłam okna w kuchni i w gabinecie na większe, górne bez łuków, okno to małe na górze na balkonowe(bez balkonu oczywiście) i chcę większe okno w salonie tylko nie wiem czy z wyjściem na dwór czy tak zwaną witrynę, zrezygnowałam z okien dachowych a w łazience dwa dachowe, ze spiżarni wnękę do zabudowy, wejście do garderoby z korytarza i z garażu kotłownie z pom. gosp. Nie wiem czy dobrze zrobiłam wprowadzając te zmiany, gdyż dopiero będziemy wylewać fundamenty, ale tak mi się podobało.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martida 27.07.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Mam jeszcze pytanko do VIOXCo będzie z tym oknem wielkim w salonie , czy ono będzie z wyjściem na taras i taras będzie większy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gestor.pit 27.07.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Oczywiście zgadzam się z tymi stwierdzeniami. Bardziej chodziło mi o to co Pan zmienił w projekcie,gdyż tej lodówki to faktycznie nie ma gdzie postawić. Bo ja zmieniłam okna w kuchni i w gabinecie na większe, górne bez łuków, okno to małe na górze na balkonowe(bez balkonu oczywiście) i chcę większe okno w salonie tylko nie wiem czy z wyjściem na dwór czy tak zwaną witrynę, zrezygnowałam z okien dachowych a w łazience dwa dachowe, ze spiżarni wnękę do zabudowy, wejście do garderoby z korytarza i z garażu kotłownie z pom. gosp. Nie wiem czy dobrze zrobiłam wprowadzając te zmiany, gdyż dopiero będziemy wylewać fundamenty, ale tak mi się podobało. Pozdrawiam Fajne te zmiany, tylko uważałbym z obniżaniem okna w kuchni. Ktoś już wcześniej pisał na forum, że powiększył, a później miał problem ze zlewem. Podobnie sparawa okien dachowych - proszę się jeszcze zastanowić, aby się nie okazało że pomieszczenia są niedoświetlone. My też wprowadziliśmy sporo zmian i zobaczymy jaki będzie efekt końcowy. Na tą chwilę mamy ściany i czekamy na zalewanie stropu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 28.07.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Podobaja mi się te okrągłe schody.Ja kochani w przeciwieństwie do was nie robiłem żadnych zmian poza likwidacją spiżarni.Bez okien dachowych bedziesz miała trochę niedoświetlone pomieszczenia.Daja one bardzo dużo światła i nie wiem czy rezygnacja z nich jest dobrym pomysłem ale to Ty masz się tam dobrze czuć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gestor.pit 28.07.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Podobaja mi się te okrągłe schody.Ja kochani w przeciwieństwie do was nie robiłem żadnych zmian poza likwidacją spiżarni.Bez okien dachowych bedziesz miała trochę niedoświetlone pomieszczenia.Daja one bardzo dużo światła i nie wiem czy rezygnacja z nich jest dobrym pomysłem ale to Ty masz się tam dobrze czuć . Od początku nie podobały nam się schody w oryginale i robiliśmy wszystko by były łagodniejsze. Okrągła ściana też będzie wizualnym atutem domu, aczkolwiek wykonawcy kręcą głową mówiąc,że to fanaberie hihih. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 28.07.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Faneberie czy nie mnie sie podobają.Z pewnością będą bardzo ładnie sie prezentowały.Moja zmiana polegała tylko na tym , że zrobiłem schody betonowe a nie jak było w projekcie drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gestor.pit 28.07.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Faneberie czy nie mnie sie podobają.Z pewnością będą bardzo ładnie sie prezentowały.Moja zmiana polegała tylko na tym , że zrobiłem schody betonowe a nie jak było w projekcie drewniane. I co, jesteś zadowolony? My mysleliśmy o betenowych schodach, ale to chyba przedraża sprawę. W końcu i tak trzeba je wyłożyć drewnem lub płytkami. Z drugiej strony betonowe nie będą skrzzzzypieć! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martida 28.07.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam. Ale zawsze zlew można zamontować w narożniku No właśnie nie wiem co robić z tymi oknami dachowymi, bo wydawało mi się że dwa balkonowe okna są w stanie oświetlić pokój. A mam jeszcze pytanie do gestor.pit jak pan rozwiązał problem wejścia do kotłowni i do łazienki bo jakoś nie kojarzę. Schody faktycznie bomba. [/img][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts