Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam czy prometeusz w Radomsku jest już zamieszkały czy w trakcie budowy , jestem zainteresowany tym projektem jednak przed podjęciem decyzji chciałbym go zobaczyć może ktoś da cynk gdzie ten piękny domek już stoi pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości w budowie

• Odpowiedzi 377
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

szanowny Dosku czy znasz może numer tego domku chciałbym złapać kontakt z właścicielem a może znasz kogoś kto taki dom już wybudował raczej na 100% zdecyduje się na prometeusza ale chcę się utwierdzić w przekonaniu że mój wybór będzie trafny jak wszystko pojdzie dobrze zamierzam ruszyć w sierpniu pozdrawiam idzęki za kontakt

szanowny Dosku czy znasz może numer tego domku chciałbym złapać kontakt z właścicielem a może znasz kogoś kto taki dom już wybudował raczej na 100% zdecyduje się na prometeusza ale chcę się utwierdzić w przekonaniu że mój wybór będzie trafny jak wszystko pojdzie dobrze zamierzam ruszyć w sierpniu pozdrawiam idzęki za kontakt

To podobnie jak ja. Niestety nie udało mi się zastać mieszkańców ale jak bedziesz jechał ulicą to trudno go ominąc - zaraz przed laskiem z lewej strony jak jedziesz od przelotówki na północ. Sądzę że musisz się zaopatrzyć w mapę.

Czekam na fotorelację oczywiście na priv bo ja mam tylko z aparatu telefonicznego. Dom jest pokryty dachówka (tzw. marsylianką) kolor surowy bez lakieru, ocieplony i nałożony klej, koloru elewacji jeszcze nie ma. Wydaje mi się że właściciele własnie sie wprowadzili bo jeszcze załon w oknach nie ma, ale widać że domek tętni życiem, a na podjeździe był ciemnozielony Lanos z czarnymi zderzakami.

Moja wyprawa zakończyła się totalną klęską przejechałem w obie strony 350 kilometrów a domu nie zobaczyłem bo go nie znalazłem w Radomsku na ulicy Kochanowskiego która liczy 200 metrów żadnego nowego domu nie ma a co dopiero Prometeusza kobieta która tam mieszka poinformowała mnie że ulica ma być niedługo zlikwidowana bo pójdzie tamtędy obwodnica.Czy to jest Radomsko koło Częstochowy i czy to napewno ulica Kochanowskiego ChYBA SIĘ NIE DOGADALIŚMY DOSKU PROSZĘ O KONTAKT MOŻE JEŻELI TO NIE KŁOPOT PRZYSŁAŁBYŚ NA SKRZYNKE NUMER TELEFONU CHĘTNIE ODDZWONIĘ ABY POGADAĆ JESTEM ZDETERMINOWANY ABY TEN DOMEK ZOBACZYĆ POZDROWIENIA KAKU :D

• 2 weeks później...

Witam!

Zamierzamy z żoną się budować. Wstępnie wybraliśmy projekt PROMETEUSZ z DOMUS'a http://www.dobredomy.pl/?id_project=69

Czy ktoś już zrealizował taki projekt lub zna kogoś kto "ma" PROMETEUSZA. Będziemy wdzięczni za opinie na temat tego projektu.

Pozdrawiam Marcin

http://www.dobredomy.pl/images/041_02_w_s.jpg

Czy wybudował już ktoś PROMETEUSZA z Domusa

Jest na tym forum kilku zwolenników tego projektu ( poszukaj w archiwum) - mnie i mojemu mężowi też on sieę najbardziej podoba ale niestety nie wpełni spełnia nasze oczekiwania wiec na jego bazie pracujemy nad indywidualnym :)) bo bryła prometeusza jest boska -w środku tylko dodaliśmy antresolę i drobne zmiany.

Pozdrawiam

Hey ALEX.

Chyba jako pierwszy z nas zacząłeś budowę. Napisz jak postępy, na jakim jesteś etapie, jakie problemy napotkałeś. Myślę, że jeżeli wszystko idzie zgodnie z planem to Masz już strtop a może nawet coś więcej...

Do rozpoczęcia prac u mnie jeszcze dwa miesiące... jeżeli nie będzie żadnych opóźnień :-)

Pozdrawiam

Hosse Arkadio

• 2 weeks później...

CZESC HOSSE

ZASTANAWIAM SIE CZY IMIE TO HOSSE CZY ARKADIO,ALE NIECH JUZ TAK ZOSTANIE.

JA FAKTYCZNIE CHYBA ZACZALEM BUDOWE PROMETEUSZA JAKO PIERWSZY.

WSZYSTKO SZLO ZGODNIE Z PLANEM DO MOMENTU STAWIANIA SCIAN FUNDAMENTOWYCH.

MOJA EKIPA PO WYLANIU FUNDAMENTOW-- TRZEBA ODCZEKAC OKOLO 2 TYGODNI PO TYM ZABIEGU --- UDALA SIE NA DRUGA BUDOWE.

TAM PODCZAS PROWADZENIA PRAC DOSZLO DO WYPADKU.

ZASTEPCA MAJSTRA SPADL Z GLAJCHY,JAK BY KTOS NIE WIEDZIAL CO TO JEST GLAJCHA TO INFORMUJE ,ZE W GWARZE LODZKIEJ TO STAWIANIE SCIAN PIERWSZEGO PIETRA.

BARDZO OSLABILO TO SILY EKIPY.

OBECNIE MAM SCIANY FUNDAMENTOWE NA UKONCZENIU.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH BUDUJACYCH.

TRZYMAJCIE SIE RUSZTOWANIA I SIANY

• 3 weeks później...

Witam serdecznie

Zamierzam zakupić projekt domu Prometeusz z pracowni Domus (http://www.dobredomy.pl/?id_project=69 ).

Proszę osoby, które miały styczność z tym projektem o porady (czy jest to dobry pomysł, czy można coś zmienić , przybliżony kosztorys budowy itd).

Dziękuję