Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 377
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej, generalnie projekty z Domusa nie sa tanie w realizacji, ale maja styl ktory moze sie podobac.

nie wiem, o jakim dokladnie projekcie myslisz, ale zaloz budzet 320-400k zakladajca ze wydatki na przylacza nie beda odbiegaly od normy (bo odleglosc, teren itp). koszt bedzie tez zalezny od jakoci materialow, rodzaju pokrycia dachu i robocizny.

pozd.

Jacek

chcesz piwnice ?? twoja sprawa .... ;-) ja mysle ze jak architekt dobrze do tego podejdie to domek nic nie straci,

ale koszt bedzie niemaly: po pierwsze sma adaptacja projektu, roboty ziemne, sciany fundamentowe, ich ocieplenie i izolacja, strop piwnicy, wieniec itd. dobrze to przemysl ;-))

ale jesli jestes przekonany ze musi ona byc .... to ja jestem przekonany ze 350k wystarczy z bieda i do tego e sporym nakladem wlasnej pracy.

J.

WITAM

BARDZO DLUGO CZEKALEM,AZ SIE KTOS ODEZWIE.

MILO MI ,ZE KUPILISCIE TEN PROJEKT.

MY ZROBILISMY KILKA ZMIAN:

- GARAZ JEST TERAZ DWUSTANOWISKOWY I JEST TAM ROWNIEZ DODATKOWA POWIERZCHNIA NA KOTLOWNIE

- PODNIESLISMY SCIANKE KOLANKOWA O 20 CM

- SCIANA TRZYWARSTWOWA - PUSTAK CERAMICZNY ,STYROPIAN ,PUSTAK

ZACZYNAMY BUDOWE POD KONIEC MARCA.

CZEKAMY NA POZWOLENIE NA BUDOWE - MA BYC DO ODBIORU ZA DWA TYGODNIE.

NIE MAMY ZADNYCH KOSZTORYSOW NA POSZCZEGOLNE ETAPY BUDOWY

POZDRAWIAM

ALEX

Witam,

My też się zastanawiamy nad tym projektem. Również interesuje nas podwójny garaż. Czy macie może mapki oraz wizualizacje tego projektu (z 2 garażami) oraz jakieś kosztorysy i zestawienia materiałów (powierzchnia ścian, dachu). My zamierzamy na wiosnę ruszyć z budową, postawić stan surowy a w następnym sezonie wykończyć.

Pozdrawiam,

Piotrek

Dawno mnie nie było na forum, ale nie narzekałem na brak zajęć. Mój prometeusz ma już ściany i strop a od poniedziałku 25.09 zaczynamy więźbę. Wielkich zmian w projekcie nie dokonałem. Zrezygnowaliśmy jedynie z paleniska na tarasie.

W tarakcie budowy okazało się oczywiście, że Heb 240 jest zbędny i można spokojnie zastosować tradycyjne zbrojenie.

Zapomniałbym dodać, że buduję z porothermu 25 P+W dzięki temu prace idą naprawdę szybko. Zaczeliśmy 15 sierpnia więc sami widzicie. Pozdrawiam wszystkich i polecam ten projekt.

Hosse Arkadio

Witam ponownie.

Z paleniska zrezygnowałem ponieważ miałem okazję zobaczyć coś takiego u znzjomych. Odstraszyły mnie okopcone ściany, popiół wtarty w piękną podłogę ( z piaskowca ) na tarasie oraz plamy z tłuszczu po pieczeniu kiełbasek.

Co do zdjęć to mam udokumentowaną całą budowę. Jeśli są chętni obejrzć to podajcie e-maile. Ja niestety nie miałem gdzie podpatrzeć kolejnych etapów "rodzenia" :) się Prometeusz.

pozdrawiam

Hosse Arkadio

Mój adres

[email protected]

Bardzo się cieszę, że znalazłam ludzi budujących Prometeusza. My zakupiliśmy projekt, jesteśmy na etapie adaptacji. Działka jest mała 564m i musimy go wciskać,mam nadzieję, że nie straci na atrakcyjności. Będziemy budować pod Warszawą, mąż wybrał Ytong, może ktoś zabierze głos co do słuszności wyboru. Pozdrawiam.

Witam wszystkich budujących Prometeusza.Projekt kupiony niebawem trafi do adaptacji. Budujemy pod Warszawą z Ytonga proszę o opinię co do wybranego materiału. Chętnie wykorzystamy Wasze doświadczenia. Pozdrowienia.