Silkroad 06.09.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Czy nie oszpecę tego ładnego domku jak wstawię piwnicę ? Bardzo jej potrzebuję . Ma ktoś fotki z tego domu w realu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.09.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Hej, generalnie projekty z Domusa nie sa tanie w realizacji, ale maja styl ktory moze sie podobac.nie wiem, o jakim dokladnie projekcie myslisz, ale zaloz budzet 320-400k zakladajca ze wydatki na przylacza nie beda odbiegaly od normy (bo odleglosc, teren itp). koszt bedzie tez zalezny od jakoci materialow, rodzaju pokrycia dachu i robocizny. pozd.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 06.09.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 szczerze mówiąc to chciałbym zamknąć się w 350 już z Piwnicą ale nie mam pojęcia jaki będzie jej koszt i czy nie popsuje projektu link do projektu http://www.dobredomy.pl/?id_project=69&infopage=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.09.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 chcesz piwnice ?? twoja sprawa .... ja mysle ze jak architekt dobrze do tego podejdie to domek nic nie straci, ale koszt bedzie niemaly: po pierwsze sma adaptacja projektu, roboty ziemne, sciany fundamentowe, ich ocieplenie i izolacja, strop piwnicy, wieniec itd. dobrze to przemysl ) ale jesli jestes przekonany ze musi ona byc .... to ja jestem przekonany ze 350k wystarczy z bieda i do tego e sporym nakladem wlasnej pracy. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolecik 08.09.2006 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 WITAM BARDZO DLUGO CZEKALEM,AZ SIE KTOS ODEZWIE. MILO MI ,ZE KUPILISCIE TEN PROJEKT. MY ZROBILISMY KILKA ZMIAN: - GARAZ JEST TERAZ DWUSTANOWISKOWY I JEST TAM ROWNIEZ DODATKOWA POWIERZCHNIA NA KOTLOWNIE - PODNIESLISMY SCIANKE KOLANKOWA O 20 CM - SCIANA TRZYWARSTWOWA - PUSTAK CERAMICZNY ,STYROPIAN ,PUSTAK ZACZYNAMY BUDOWE POD KONIEC MARCA. CZEKAMY NA POZWOLENIE NA BUDOWE - MA BYC DO ODBIORU ZA DWA TYGODNIE. NIE MAMY ZADNYCH KOSZTORYSOW NA POSZCZEGOLNE ETAPY BUDOWY POZDRAWIAM ALEX Witam, My też się zastanawiamy nad tym projektem. Również interesuje nas podwójny garaż. Czy macie może mapki oraz wizualizacje tego projektu (z 2 garażami) oraz jakieś kosztorysy i zestawienia materiałów (powierzchnia ścian, dachu). My zamierzamy na wiosnę ruszyć z budową, postawić stan surowy a w następnym sezonie wykończyć. Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 12.09.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Na tym forum znalazłem nawet zdjęcia z budowy. Proponuje szukać także po projektach Jupiter , Atlas , Tytan ponieważ te projekty różnią się kosmetycznie. Ja zdecydowałem się ( chyba ) na prometeusz ale planuje piwnicę i zastanawiam sie czy nie popsuje designu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 12.09.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 my juz mamy indywidualny projekt w srodku na zewn.troche z prometeusza troche z atlasapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 17.09.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Szukam osób które planują lub budują a może wybudowały korzystając z tego projetku. Ja planuje Prometeusz ale z piwnicą co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 17.09.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Szukam osób które planują lub budują a może wybudowały korzystając z tego projetku. Ja planuje Prometeusz ale z piwnicą co wy na to ? Witaj, ja i kilka osób budujemy Virgo, link do watku poniżej http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=39132&start=540 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hosse Arkadio 18.09.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Dawno mnie nie było na forum, ale nie narzekałem na brak zajęć. Mój prometeusz ma już ściany i strop a od poniedziałku 25.09 zaczynamy więźbę. Wielkich zmian w projekcie nie dokonałem. Zrezygnowaliśmy jedynie z paleniska na tarasie. W tarakcie budowy okazało się oczywiście, że Heb 240 jest zbędny i można spokojnie zastosować tradycyjne zbrojenie. Zapomniałbym dodać, że buduję z porothermu 25 P+W dzięki temu prace idą naprawdę szybko. Zaczeliśmy 15 sierpnia więc sami widzicie. Pozdrawiam wszystkich i polecam ten projekt. Hosse Arkadio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dosek 18.09.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 czyli tak jak u mnie pozbyłem się tego HEBa, i dołożyłem w miejsce podpory HEBa od strony komina słup żelbetowy zamiast słupa z cegły.Widzę że u kolegi podobnie z postępami jak u mnie. Dach zaczynam też 25.P.S. A czym pokrywacie dach blacha czy dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 18.09.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Ja pewnie zdąże albo i nie w tym roku wykopać dół . Co sądzicie o piwnicy dla prometeusza ? Ja bardzo jej potrzebuje ale czy nie popsuje projektu - to jest dylemat. Co do paleniska na tarasie - dlaczego zrezygnowałeś ? Jak masz jakieś fotki to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 19.09.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 hejSuper że juz macie tyle zbudowane. Ja narazie zastanawiam się nad tym projektem i czytam wszelakie wypowiedzi na forum.Zamieście jakies zdjecia obrazujące postepy prac na Waszych budowach, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hosse Arkadio 19.09.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witam ponownie. Z paleniska zrezygnowałem ponieważ miałem okazję zobaczyć coś takiego u znzjomych. Odstraszyły mnie okopcone ściany, popiół wtarty w piękną podłogę ( z piaskowca ) na tarasie oraz plamy z tłuszczu po pieczeniu kiełbasek. Co do zdjęć to mam udokumentowaną całą budowę. Jeśli są chętni obejrzć to podajcie e-maile. Ja niestety nie miałem gdzie podpatrzeć kolejnych etapów "rodzenia" się Prometeusz. pozdrawiam Hosse Arkadio Mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hosse Arkadio 19.09.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ps. zapomniałem dodać, że dach kryjemy dachówką ceramiczną CREATON kolor miedziany... podobno jedna z lepszych na rynku niestety cena też jedna z "lepszych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 19.09.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witam prosze o podanie kosztów budowy do stanu surowego zamkniętego .Czy ktoś już wybudował prometeusza do tego stanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ks9 27.09.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Bardzo się cieszę, że znalazłam ludzi budujących Prometeusza. My zakupiliśmy projekt, jesteśmy na etapie adaptacji. Działka jest mała 564m i musimy go wciskać,mam nadzieję, że nie straci na atrakcyjności. Będziemy budować pod Warszawą, mąż wybrał Ytong, może ktoś zabierze głos co do słuszności wyboru. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ks9 27.09.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Witam wszystkich budujących Prometeusza.Projekt kupiony niebawem trafi do adaptacji. Budujemy pod Warszawą z Ytonga proszę o opinię co do wybranego materiału. Chętnie wykorzystamy Wasze doświadczenia. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 02.10.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Uwaga : wydłużyć ! nie poszerzyć . Proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ks9 03.10.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam myśle, że nie ma problemu z wydłużeniem garażu gdyż to robimy (1m) i nie sądzę , aby to niekorzystnie wpłynęło na bryłę domu. Prośba jeżeli ktoś dysponuje zdjęciami wybudowanego Prometeusza zamieście je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts