antiata84 04.03.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Witam, formalności ciąg dalszy. Na tygodniu odebrałam wypis z rodzaju gruntów na działce. Wygląda an to że mamy spokój bo jest klasa IV. Nastęnego dnia byliśy umówieni z geodatą na wbijanie sześciu palików i na pomiary do mapki projektowej. za to wszystko pan zyczy sobie 1200 - 1300 zl. nie sprawdzałam cen u konkurencji, ale pewnie wszedzie jest podobnie. Na działke pojechalismy (tzn ja i mój mężczyzna:-) ) prosto po pracy, w błyszczących butkach. Możecie osbie wyobraxić jak wyglądalismy po spacerku w poszukiwaniu palików po mokrej, zaoranej ziemi:-) No prawie jak z kosmosu Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frudek 08.03.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam wszystkich Prometeuszowców. Za moją sprawą poszeża się Wasze grono bo także posiadam ten projekt już zaadaptowany pod moje potrzeby. Jestem na końcowym etapie dokumentacji i do otrzymania pozwolenia na budowę dzieli mnie kilka dni (mam nadzieję). Na początku kwietnia mam zamiar ruszyć z pracami. W moim przypadku w projekcje konieczne było kilka dużch zmian. Z tych największych to zdecydowałem się na całościowe podpiwniczenie budynku, zmieniłem materiał ścian zewnętrznych na ceramikę szer. ściany 38cm i doszło jeszcze kilka mniejszych zmian związanych z wewnętrznymi ścianami. Prawdę mówiąc na dzisiaj jestem zaopatrzony w większość "dużych" materiałów cegła bloczki stropy praktycznie to mam na placu. Został mi tylko temat dachu. Tutaj mam pytanie do Forumowiczów - jak wyglądają koszty wykonania więźby dachowej plus koszty robocizny pokrycia dachówką. Materiały mam już raczej przeliczone a co do obocizny to nie bardzo się orientuję. Prosiłbym o odpowiedzi jak to wyglądało w Waszych indywidualnych przypadkach. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antiata84 10.03.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Hejka Witam nowego Forumowicza!!!! Miło ze dołączył się ktoś kolejny:-) Ja oddałam dwa dni temu wszystkie papierki jakie udało mi się uzbierać mojemu archotektowi, który oprócz adaptacji projektu i innych niezbednych rzeczy bedzie sie zajmował zbieraniem kolejnych papierków:-) tak więc mam z głowy chodzenie, czekanie w kolejkach itd itd. wszystko to za 1400 zl:-) dodał tez ze pozwolenie bedziemy miec na przelomie kwietnia i maja.Od piatku na naszej działce stoi piekny błyszczący garaż dobrze ze nie bylo słonca jak go stawiali bo blask nowej blachy mogłby mnie oślepic:-) A jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ks9 13.03.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Też zaczynam budowę prometeusza. Mam pytanie w którym momencie budowy podłącza się rury wodn.kanaliz.Mam dopiero opracowywany projekt techniczny w/w urządzeń a niebawem zacznę fundamentyczy .Nie wiem czy jasno się wyraziłam. Żałuję bardzo, że nie odzywają się ludzie,którzy mają zaawansowane roboty wykończeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antiata84 03.04.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 hejkaU mnie wciaz bez zmian. bl;aszany garaz stoi i to wszystko:-) pan z sasiedniej dzialki przez ktora maja isc media nie chce sie na ten przebieg zgodzic!!! grr..... ale dla mnie to i tak wszystko jedno bo skoro mam umowe z zakladem energetycznym ze wprzyszlym roku rozbudowuja siec i podlaczaja mnie do sieci to chyba maja praweo wejsc mu na dzialke i zrobic przebieg kabli jak im bedzie odpowiadalo:P a ja do tego czasu i tak musze nudowac na agregatorze. jezdzilam za materialami ale jest "lekki" problem. na wszystko trzeba czekac ok 2 miesiecy. na razie tylko w jednym miesjscu powiedzieli mi zemoge brac material od reki ale ceny nie byly zadowalajace:P po swietach pojezdze ejszcze, tymczasem musze szukac przepustów do rowu zeby w ogole zrobic zjazd na droge lokalna. okazalo sie ze na dzialkach bedzie nowy sasiad, ktory kupil dzialke dwa tyg temu, na jesien chcemiec surowy zamkniety, a na wiosne zamieszkac:-) expres:-) ale super, im wiecej nas bedzie tym szybciej do cywilizacji:P a jak u was? piszcie dokladnie co i jak!!!! aaa i mam pytanie czy na zime mozna zostawic okryte folia mury, ale jeszczebez wiezby dachowej no i tym samym dachu:P ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antiata84 03.04.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 hejka U mnie wciaz bez zmian. bl;aszany garaz stoi i to wszystko:-) pan z sasiedniej dzialki przez ktora maja isc media nie chce sie na ten przebieg zgodzic!!! grr..... ale dla mnie to i tak wszystko jedno bo skoro mam umowe z zakladem energetycznym ze wprzyszlym roku rozbudowuja siec i podlaczaja mnie do sieci to chyba maja praweo wejsc mu na dzialke i zrobic przebieg kabli jak im bedzie odpowiadalo:P a ja do tego czasu i tak musze nudowac na agregatorze. jezdzilam za materialami ale jest "lekki" problem. na wszystko trzeba czekac ok 2 miesiecy. na razie tylko w jednym miesjscu powiedzieli mi zemoge brac material od reki ale ceny nie byly zadowalajace:P po swietach pojezdze ejszcze, tymczasem musze szukac przepustów do rowu zeby w ogole zrobic zjazd na droge lokalna. okazalo sie ze na dzialkach bedzie nowy sasiad, ktory kupil dzialke dwa tyg temu, na jesien chcemiec surowy zamkniety, a na wiosne zamieszkac:-) expres:-) ale super, im wiecej nas bedzie tym szybciej do cywilizacji:P a jak u was? piszcie dokladnie co i jak!!!! aaa i mam pytanie czy na zime mozna zostawic okryte folia mury, ale jeszczebez wiezby dachowej no i tym samym dachu:P ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antiata84 03.04.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Hej Frudek mam pytanie dlaczego zmieniles materiał scian zewnetrznych? ze wzgledu na koszty, wlasciwosci sciany, dostep materiałow? i jakie to sa delikatne zmiany scian wewnetrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antiata84 03.04.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 mam jeszcze pytania to steveorginal'a. ogladajac twoja galerie - super zdjecia, nie moge sie doczekac az taki widok zobaczymy na naszej dzialce:P - mam wrazenie ze okna w elewacji frontowe sa pomniejszone. to takie wrazenie czy rzeczyweiscie zmeinialiscie stolarke okienna na mniejsza? podobnie okno salonowe? hhm no i to na poddaszu polokragle. nie jest wezsze niz w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TO 16.04.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam Forumowiczów,siedze cicho i przeglądam opinie w poszukiwaniu tych o Prometeuszu z dobrychdomów. Właśnie przymierzamy sie do budowy, czy jest może ktoś, kto buduje lub już zakończył budowę tego ślicznego domku i ma ochotę podzielić się swoimi doświadczeniami?Pozdrawiam i zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 26.05.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Witam serdecznie! Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 26.05.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Właśnie rozpocząłem budowę Prometeusza II - na dzień dzisiejszy mam wielki dołek bo dodałem piwnicę pod całością - dzięki temu zyskam 120 m2 powierzchni. Z materiałami jest już coraz lepiej spekulanci się zapchali i powoli schodzą z cen za materiały a ponadto pierwszy marcowy bum już jest za nami.W poniedziałek szalunki, zbrojenia i w górę do parteru. Zastanawiam się jednak czy budować z Ytonga tak jak jest to w projekcie ( jednowarstwowo ) czy dać ceramikę porotherm ( dwuwarstwowo ) - sam nie wiem bo Ytong mnie przekonał do póki firma Xella nie doprowadziła, że firmy współpracujące zaczeły spekulacje z Ytongiem czy Silką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 26.05.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Zdjęcia naszego Prometeusza http://prometeusz-bd1.magix.net Pozdrowienia DD Jaki jest kolor okien w Twoim pięknym domku i ile mm mają szprosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 26.05.2007 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Zastanawiam się jednak czy budować z Ytonga tak jak jest to w projekcie ( jednowarstwowo ) czy dać ceramikę porotherm ( dwuwarstwowo ) - sam nie wiem bo Ytong mnie przekonał do póki firma Xella nie doprowadziła, że firmy współpracujące zaczeły spekulacje z Ytongiem czy Silką. My zamierzamy budować z Ytonga i dodatkowo dać warstwę styropianu. Wiele osób tak robi i chwalą sobie to rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antiata84 27.05.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 My wciąż czekamy na pozwolenie na budowę Wszytko chcemy zacząć przyszłą wiosną, a jak tylko odbiorę projekty od mojego architekta to od razu biegne zamawiać matetriały żeby do wiosny wszystko już czekało gotowe. Zastanawiamy sie nad ceramiką z wełną, ale ta kwestia wciąż nie ma jeszcze jednoznacznego rozwiązania:-) Każdy chwali sobie inna metodę i jak znam życie ściany bedą z tego co najłatwiej będzie dostać i po rozsądnej cenie. Jak na razie na działce zasadziliśmy 3 drzewka, z czym mieliśmy wielki problem. wyliczalismy w ktorym miejscu bedzie stał dom, jak wielki urosną drzewka, co chcemyu po jednej stornie co po drugiej. Po prostu za dużo miesjca jak na sadzenie tylko 3 drzewek:P Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 23.06.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 czy ktos wybudował ten projekt w okolicach Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 23.06.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 mogą to być wojewodztwa sąsiedniebardzo prosze o kontakt w tej sprawiegg1482488 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6777 06.07.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Ja buduje Prometeusza, tzn już wybudowałem, w tej chwili ocieplam, a w środku kończą robić kominek, a niebawem płytki na połodze. Mieszkam w Rykach, to jest 100km od Warszawy. Zapraszam do obejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6777 06.07.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Prosze pisać na maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIGO 09.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 DZIEKI ZE ODPOWIEDZIELISCIE , JESLI MACIE JAKIES ZDJECIA WASZEGO DOMKU TO PROSZE PRZESLIJCIE JE NA ADRES [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 11.08.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 KUPILEM TEN PROJEKT I POSZUKUJE OSOB ,KTORE ROWNIEZ BEDA GO REALIZOWALY W CELU WYMIANY DOSWIADCZEN. Ja dołanczam do tego zaszczytnego grona fanów Prometeusza- działkę kupilismy 2 lata temu jesienia- przez zime ślęczeliśmy nad projektami a i tak zawsze wracaliśmy do prometeusza no i na wiosnę zdecydowaliśmy się na ten projekt ale z małymi zmianami Więc mamy projekt indywidualny na podstawie tego z domusa. A jakie zmiany dokonaliśmy - mamy otwarą kuchnię z jadalnią- inny kształt ściany do salonu ( po łuku ) i łukowatą na dole łazienkę- no a u góry antresolkę i pokój rekreacyjny nad garażem (dobudowa pomieszczenia gospodarczego za domem i takie tam- nie wiem jak te zmiany będą się sprawdzać w użytkowaniu -ale nie ma to jak spełnić sobie marzenia Więc lato 2006 załątwiałam pozwolenie no i jak udało się przejśc papierkowy koszmar to niestety był wrzesiień i problem z ekipą- więc nie zostało nam nic innego jak tylko podpisać umowę zimą z ekipą i zaczynać wiosną 2007 i tak 20 marca 2007 zaczeliśmy budować- na dzień dzisiejszy zabieramy się do dachu- okna już zamówione i umowa na środki ( tynki ,wylewki +elewacja) podpisana- więc jestem pełna optymzmu że może na boże narodzenie 2008 się wprowadzimy Zapraszam do mojego domu http://www.album.com.pl/album.php?id=17570 Pozdrawiam wszystkich budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts