Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kierownik budowy

MartaL

Recommended Posts

Proszę o aktualne koszty wynajęcia kierownika budowy. Czy Waszym zdaniem lepiej jest umawiać się za zapłatę za wizytę na budowie czy też za etapy budowy? Mnie na razie wydaje się że pierwsza opcja jest lepsza tylko ile za takową wizytę się aktualnie płaci i ile ich będzie potrzeba. Dodam iż prawdopodobnie nie zatrudnimy inspektora nadzoru (chyba że okoliczności nas zmuszą) i kierownik budowy będzie też cześciowo pełnił jego funkcję.

Witam,

1400 zł/całość do odbioru budynku.Generalnie 200zł/wizyta. Kierownik naliczył 6 wizyt "obowiązkowych" + jedna na wszelki wypadek, formalności itd. Cena obejmuje ewentualne konsultacje tel.

Wszystko zależy od indywidualnej sytuacji, od tego jak orientujesz się w temacie budownictwa i czego (jakiej pomocy) oczekujesz od kierownika.

Wydaje mi się, że wyjść należyt z założenia, iż dom buduje ekipa, a nie kierownik budowy. Dlatego moim zdaniem należy się skupić na znalezieniu dobrej, myślącej ekipy. Wtedy rola kierownika może być mniejsza i mniejsze może być jego wynagrodzednie.

Tak czy inaczej polecam by przed budową kierownik ekipy i kierownik budowy spotkali się z tobą i byście przedyskutowali na początek co najmniej pierwszy etap budowy (twoje oczekiwania, propozycje wykonania ze strony szefa ekipy, oczekiwania co do techniki i standardów wykonania kierownika budowy).

Pozdrawiam

100 zł za wizytę na żądanie.

200 zł wpisowe (w tym pierwsza wizyta).

Na razie poszło około 12 wizyt pełnopłatnych w tym kilka gratisowych - wpadał dodatkowo.

Nieograniczone konsultacje telefoniczne.

Myślę, że w 15 wizytach powinno się zamknąć.

Oczywiście można było mniej, ale czasami wolałem zapłacić tę stówkę i się nie denerwować.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Ja biorę ok. 800 zł. za nadzór nad budową domku jednorodzinnego. W cenie jest 10 wizyt na placu budowy. Zapraszam do współrpacy również w zakresie doradztwa i konsultacji tecznicznych , kosztorysowania oraz sporządzania planów BIOZ. Kontakt pod numerem 0-608-87-67-58[/b]

Mi 8

a ja już myslałem że tylko ja mało płacę, mój kierownik za 7 stówek budową kieruje, wizyt już mialem sporo nawet nie liczę, kiedy potrzeba to dzwonię i jest na budowie, ostatnio pytam mojego kierownika że jak będę miał problem z wykonczeniówką to do niego zadzwonię, on na to proszę bardzo, ja pytam ile taka wizyta kosztuje a on że nic że już zaplaciłem, ja nie wiem za co inni tyle płacą ?

Pewnie zaraz odezwą się głosy że za taka kasę to można mieć ale nie fachowca i inne takie dyrdymały, tak więc ludziska nie dajcie się stukać na kasie.

Powodzonka