szymoszkowa 11.12.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 No ,Melania jest SUPER!Ale już na pierwszy rzut oka zachodzi podejrzenie,że to projekt Archipelagu-ich domy mają to "coś".Ja wybrałam dom dla 2 osób-Kornelię,wnętrza prawie nie zmieniam,wudłuzam dach nad tarasem i elewacja będzie w innych kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.12.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Szymoszkowa Twoja Kornelia też jest SUPER ! Bardzo ładny dom ! A jaką chcesz zrobić elewację ? My też nie robimy dużych zmian. Wybraliśmy ten dom po długich poszukiwaniach (rok czasu). Były różne wersje, aż w końcu stanęło właśnie na ten. Bardzo byśmy chcieli zobaczyć GO na żywo. A Ty widziałaś swój ? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.12.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Witajcie Kochani!! Dopisuję się do nowego wątku. Mamy zamiar ruszyć latem 2006 . http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47119 to strona na której są linki do tematów budowlanych,dobrze je sobie umieścić w ulubionych i stopniowo czytać,czytać,czytac...... http://img394.imageshack.us/img394/4918/beztytuu3kq.png ŻYCZĘ WSZYSTKIM POWODZENIA NA PLACU BOJU(LUB BUDOWY) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.12.2005 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Jeszcze znalazłam stronę na temat rozliczeń z ekipami budowlanymi,może się też przyda http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=53563 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 11.12.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 No pewnie,że widziałam.Jedną w naturze w stanie surowym zamkniętym w odbiciu lustrzanym,3 inne na zdjeciach i filmiku-dobrze się przygotowałam?A Melania jest gdzieś zrealizowana?My jeżdziliśmy do stolicy,z Lublina to żadna fatyga.Mam już kupioną dachówkę brązową więc reszta będzie zależna.A,okna też już zamówione w okleinie ciemnobrązowej drewnopodobnej.Kasia64,dzięki za wskazanie lektury.Najlepiej,jak ktoś zrobiłby to za mnie a ja już wybierałabym kafelki,firaneczki itd.-niestety,życie to nie bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.12.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Szymoszkowa - to prawda że,życie to nie bajka ale też ma wiele uroku,a te wszystkie chwile związane z pierwszym wykopem pod dom,wylewaniem fundamentów .....brzmi jak (prawie) bajka,baśń. Chcę tej bajki budowlanej,być tym Bobem Budowniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.12.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Kasia 64, Oj ! przyda się przyda ta cała litania ! Wielkie dzięki ! Tylko skąd wziąć czas na tą ważną lekturę ? Ile tego !!! Trzeba pomyśleć o jakimś urlopie...., albo czytać wybiórczo....lepiej nie ...bo człowiek będzie niedouczony ! Szymoszkowa , Niestety, my nie widzieliśmy naszego domku Może Ty wiesz gdzie można go zobaczyć ? Nam też nie straszno jechać na drugi koniec Polski. Tylko dokąd ? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 11.12.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 O Melanii niestety nic nie wiem.Rzucałeś hasło w Projektach?Kasiu,dzięki,w zasadzie ja też sie cieszę ale męczy mnie oczekiwanie,juz chciałabym coś robić a tu jeszcze te wstretne papierki Mam pytanie-czy ktos ma jakąś wycenę na użytek banku?Jakiś chociaż wzór?Skąd ja już mam wiedzieć ile co ma kosztować,mam dopiero 2 ekipy-murarzy i dekarzy a gdzie cała reszta?A kredycik już by się prosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.12.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Adriano Komputerowaczytać po trochu,zamiast lektury. Poszukaj na forum możektoś wybudował taki dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.12.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Szymoszkowa Kasia 64 już dawno były wglądy na "Projekty", "Zdjęcia..."Niestety zainteresowanych tym domem jest niewielu, bo tylko dwóch forumowiczów, a w zasadzie jeden, bo drugi to ktoś nie z forum (udostępnił jedynie dwie fotki koledze, by ten je pokazał na forum). Ale zamieszałam ... rozumiecie coś z tego ? No, ale ten "jeden" ma mi właśnie wysłać zdjęcia z wnętrz (jeszcze niewykończonych). Może byłby tak miły i pokazał swój domek ? Będę go o to prosić. Jak sądzicie, czy mogę ? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.12.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Adriano,próbuj! Ja znalazłam przez forum 4 osoby,budujące mój domek (C-33 Rozważny z muratora).Byli tacy mili że poprzysyłali zdjęcia z budowy i teraz wiem jak to będzie wyglądać.Próbowałam też przez biuro projektów-uzyskałam informacje gdzie takie domy były budowane w trójmieście i pojechałam je obejrzeć,niestety gospodarze nie proponowali obejrzenia wnętrz,ale pozwolili zrobić zdjęcia na około domu.Dobre i to.owocnych poszukiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 11.12.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Ja miałam szczęście-od razu dostałam zaproszenie do oglądania,spotkanie było bardzo miłe i dostarczyło mi wiele informacji cennych dla takiego laika jak ja.Marcence i Grzegorzowi jestem bardzo wdzięczna Dziwne,Kasiu,że dostałaś namiary na realizacje-mnie Archipelag odmówił-ochrona danych -i skierował właśnie na forum.Taka wizja lokala jest pożyteczna,od razu widzisz co i jak.Właśnie ona utwierdziła mnie w postanowieniu,że zmiany będą symboliczne,po prostu prawie wszystko mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 11.12.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Ja miałam szczęście-od razu dostałam zaproszenie do oglądania,spotkanie było bardzo miłe i dostarczyło mi wiele informacji cennych dla takiego laika jak ja.Marcence i Grzegorzowi jestem bardzo wdzięczna Dziwne,Kasiu,że dostałaś namiary na realizacje-mnie Archipelag odmówił-ochrona danych -i skierował właśnie na forum.Taka wizja lokala jest pożyteczna,od razu widzisz co i jak.Właśnie ona utwierdziła mnie w postanowieniu,że zmiany będą symboliczne,po prostu prawie wszystko mi pasuje. To tak jak umnie. Tylko ze my nie wybieralismy projektu tylko zona wybrala dom, zatrzymalem sie porozmawialem z wlascicielem i zostalismy zaproszeni i zakupilismy projekt Zmiany rzeczywiscie minimalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.12.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 szymoszkowa- ja nie dostałam danych osobowych,tylko nazwę dzielnicy Gdanska i ulicy,gdzie musialam poszukać domów,które były na dodatek pozmieniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.12.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Słuchajcie, z tymi odwiedzinami, to jest róznie. Jedni chętnie się pochwalą i pokażą co wybudowali, inni nie. Zależy na kogo się trafi. My już dwukrotnie byliśmy w domach inwestorów "na oględzinach". Byliśmy wtedy zainteresowani budową zupełnie innego domu. Dzięki pierwszej wizycie - odeszliśmy od projektu, który nam się wtedy podobał . Po prostu nie spełniał naszych oczekiwań i musielibyśmy wprowadzić zbyt wiele zmian, aby dostosować go do naszych potrzeb Z kolei druga wizyta utwierdziła nas w przekonaniu, że dom o pow. 350m2 (a po podłodze 450) wcale nie jest taki duży!!! Uznaliśmy więc, że nasz dom nie może być mniejszy jak 180m2, aby dla nas był wygodny. Także, dzięki tamtym wizytom mamy teraz taki projekt, jaki mamy. A więc i teraz spróbuję. A nóż okaże się , że ludzie będą mili i życzliwi ,i pokażą co za cudeńko wybudowali Trzeba być dobrej myśli ! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 11.12.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Oczywiscie probuj probuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.12.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Jajcek, dzięki za wsparcie ! Wiesz, Twój dom był bardzo wysoko w naszych rankingach, ale niestety odpadł, bo nasze warunki zabudowy określały kąt nachylenia dachu w przedziale 22-35 oraz 45-50stopni. A więc ten śliczny domek musiał pójść w niepamięć, bo (jeśli dobrze pamiętam) jego dach miał 40 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.12.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 I oto chodzi,do przodu.Tak trzymać i nie poddawać się.Nigdy w życiu.(jak w filmie pod tym samym tytułem) http://img320.imageshack.us/img320/9104/mikolaje288zu.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.12.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Tak ! musimy być zwarci i gotowi ! Trzymajmy się razem, bo w grupie raźniej i weselej! Bo w grupie jest siła ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 11.12.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Jajcek, dzięki za wsparcie ! Wiesz, Twój dom był bardzo wysoko w naszych rankingach, ale niestety odpadł, bo nasze warunki zabudowy określały kąt nachylenia dachu w przedziale 22-35 oraz 45-50stopni. A więc ten śliczny domek musiał pójść w niepamięć, bo (jeśli dobrze pamiętam) jego dach miał 40 stopni Ale za to mam swoją piękną MELANIĘ ! małymi kroczkami, ale do przodu link na projekt mojego domu : http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=298 O ile dobrze pamietam to kat nachylenia dachu wacha sie miedzy 35-45 sa rozne spadki wiec` i rozne katy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts