ROBSON68 18.01.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Właśnie otrzymałem wycenę robocizny od poleconej ekipy i jestem bardzo szczęśliwy - chyba muszę to opić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 18.01.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Robson, pochwal się ! Jak duży ten Twój domek i na ile Ci go wycenili ? I za jaki zakres prac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 19.01.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Domek ma 140m a to do niego link: http://mtmstyl.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/bryza_2/default.asp?id=386 A wycena dotyczy od fundamentów po dach czyli wszystko tylko bez tynków wewnętrznych i zewnętrznych ale z więżbą, ułożeniem dachówki, opierzeniami i rynnami i to wycenione mam na 18tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 19.01.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Domek ma 140m a to do niego link: http://mtmstyl.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/bryza_2/default.asp?id=386 A wycena dotyczy od fundamentów po dach czyli wszystko tylko bez tynków wewnętrznych i zewnętrznych ale z więżbą, ułożeniem dachówki, opierzeniami i rynnami i to wycenione mam na 18tys Skad wy bierzecie takie ceny ??? 18 tys za fundamenty mury dach dachowka rynny ???? odemnie to chca przynajmniej dwa razy tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 19.01.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witam wszystkich na forum. Ja też mam zamiar zacząc w tym roku wiosną... tzn bardzo bym chciała ale na razie wojna prowadzona z ZE w Łodzi troszkę mnie brutalnie sprowadziła na ziemię. Sihaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.01.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Paradox - ano swieta perawda! Ja juz 6 ekipe przerabiam i ... w koncu sa jakies widoki. Konkretny szef ekipy i prace za moj dom (ok 130m): fundamenty, mury, strop, scianki dzialowe, kominy - ok. 19 tys netto. Dodam, ze to najtansza wycena! Mielismy nawet taka za 35 tys! netto! ROBSON68 - skad ty wytrzasnales taka cene! jak kipa polecona to bierz w ciemno i jeszcze doluz im jakas premie! Ja bede musiala jeszcze do swojej ceny dolozyc ok 64 m dachu x ok 35 zł! Dodam, ze inne wyceny to: 23 tys, 28 tys., 30 tys. Takze mialam niezly rozrzut. A innych nowosci - pozwolenie na budowe nam opozniaja. Nienawidze Urzedu miasta!!! I jeszcze bardziej pracujacych tam urzedniczek! Obecnie w prawie mieciac po zlozeniu dokumentow zawezwano nas do satwienia sie razem osobisie w celu podpisania jakiegos bzdurnego oswiadczenia, nasza archtekt zawezwano w celu poprwienia (rowniez osobiscie na miejscu) 3 rzeczy na rysunku terenu (doprowadzenie instalacji, przesuniecie smietnika, itp.), a urzednicze wydajaca nam WZiZT (siedzi kilka metrow od obecnej pani) do wyjasnien, bo obecnie nie pasuje cos z linia zabudowy (chyba !!!). Jakbym nie po to 2 razy wnisila o zmiane WZ, w tym linii zabudowy zeby mi sie dom na dzialce zmiescil!!! Naprawde trzymajcie mnie, bo nie recze za siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 19.01.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witam wszystkich zaczynjących!Moja wycena to 20tys. za stan od stanu 0 po dach (włącznie z ułożeniem dachówki), bez ścianek działowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 19.01.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Dodam że u mnie jest dachu 215m/kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 19.01.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Od fundamentów po dach-25 tys.A o Urzędach-nie będę pisać bo musiałabym zgrzeszyć i użyć brzydkich wyraz ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 20.01.2006 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Iga nio nio widze ze tam u was w Poznaniu trzeba wiele przejsc aby cos zalatwic....a tak na marginesie za jedyne 300zł (wszystkie formalnosci zlecone zostaly architektowi) oszczedzam wiele czasu i nerwow....... PozdrawiamParadox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.01.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Ja tam juz wole wszystko miec pod swoja kontrola. Do tej pory mam takie problemy, ze chdybym sama tego nie zalawiala to bym chyba architekta sponiewierala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwencja 20.01.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Poszło na priv Dzięki piękne dostałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 20.01.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 No cześć, czy ktoś zaczyna na wiosnę w okolicach Tyńca Małego pod Wrocławiem? Ja startuję od kwietnia z Jarzębiną z Horyzontu. Na razie zbieram kasę i próbuję ze stoickim spokojem znieść straszenie przez wszystkich, że w betonie komórkowym będzie mi zimno i będę bajońskie sumy za ogrzewanie płacić... No i uczę się poruszać na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 20.01.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Koala, ja też zdecydowałam się na BK + 15 cm styropianu. Teraz mieszkam w betonowym bloku i dziś pomimo mrozu ( - 19) mam uchylone okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwencja 20.01.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Iga nio nio widze ze tam u was w Poznaniu trzeba wiele przejsc aby cos zalatwic....a tak na marginesie za jedyne 300zł (wszystkie formalnosci zlecone zostaly architektowi) oszczedzam wiele czasu i nerwow....... Pozdrawiam Paradox Trzymajcie mnie! Ja za taka "usługę zapłacę 7 tys!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.01.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Pani Koala - witamy Czytaj czytaj, moze jeszce sama zmienisz zdanie Ja poczatkowo tez planowalm bk + 15-20 cm styropian. Ale pocztlatal, sprawdzilam ceny i dokladnie w zeszlym tygodniu zdecydowalam sie na budowe z maxa (czy ktos tez bedzie budowal z tego materialu?). Nie zdecydowalam jeszcze czy 19 czy 29 cm i odpowieni 15 czy 12 cm styropianu. Niestety ocieplenie welna nadal jest dla mnie zbyt drogie. A w ogole to mam bzika na punkcie ocieplenia i najchetniej ociplilabym: podloga 15 cm, sciany zew. 20 cm, dach 30 cm - dach na pewno ocieplany bede miala welna. Oczywiscie przy realizacji zejde z tych wartosci A jak wy planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 20.01.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Iwencja za samo zalatwienie formalnosci 7000zł.........boze to co ty budujesz?????? Pałac Kultury........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.01.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 tak w ogole to adaptacje projektu wlacznie z przygotowaniem skompletowanego w 4 egz. wniosku o pozwolenie na budowe przygotowywalo mi biuro projektowe. Caly koszt brutto 1.200 zł. Ale wiadomo, ze wnioskodawcami jestesmy my i pani z urzedu dzwoni do nas. Zeby uzupelnic wszystkie braki wybieramy sie do urzedu w pn. Pani archtekt tez ma byc w tym dniu. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 20.01.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 tak w ogole to adaptacje projektu wlacznie z przygotowaniem skompletowanego w 4 egz. wniosku o pozwolenie na budowe przygotowywalo mi biuro projektowe. Caly koszt brutto 1.200 zł. Ale wiadomo, ze wnioskodawcami jestesmy my i pani z urzedu dzwoni do nas. Zeby uzupelnic wszystkie braki wybieramy sie do urzedu w pn. Pani archtekt tez ma byc w tym dniu. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. adaptacja+papiery=3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 20.01.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 A my za adaptacje i pomoc architekta w zlozeniu papierow placilismy 1000 zl. Gosc jest naprawde super i bardzo chetnie nam pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts