habibi77 25.10.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Lepsza podobno wełna, ma korzystniejsze parametry przepuszczania pary, jest trwalsza,ale niestety cenowo jest duzo drozsza niz styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 25.10.2005 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Cześć,ja też chce na wiosnę.Kornelia z Archipelagu.: o też kiedyś myśleliśmy tym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 25.10.2005 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Pomożcie mi proszę, bo nie wiem jak zmienić ten napis , który mieści sie u mnie pod "pozdrawiam". Chcialabym, zeby tam było " nasz projekt" i dopiero gdy na to wejde, zeby mnie przekierowalo do projektu. Nie umiem tego zrobić. to i ja się dołączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 26.10.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Pomożcie mi proszę, bo nie wiem jak zmienić ten napis , który mieści sie u mnie pod "pozdrawiam". Chcialabym, zeby tam było " nasz projekt" i dopiero gdy na to wejde, zeby mnie przekierowalo do projektu. Nie umiem tego zrobić. to i ja się dołączę trzeba trochę zmienić kod html w podpisie. np tak: Dziennik budowy Komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 26.10.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 He, he to tak jak my. Maxa w poprzek doradził nam pan, który wiedzie prym w naszym castingu ekipowym. Tylko nie jestem pewna co do ocieplenia wełna czy styropian? zobaczymy na co kasy wystarczy. A co lepsze do ocieplenie ??? I czemu ?? http://www.muratordom.pl/6652_3655.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 26.10.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 He, he to tak jak my. Maxa w poprzek doradził nam pan, który wiedzie prym w naszym castingu ekipowym. Tylko nie jestem pewna co do ocieplenia wełna czy styropian? zobaczymy na co kasy wystarczy. A co lepsze do ocieplenie ??? I czemu ?? http://www.muratordom.pl/6652_3655.htm Dzieki za ten link. To co W wyczytalem dalo mi do myslenia. Sam sie nie pofatygowalem szukac czegos takiego bo jakos nie wpadlem na to zeby ocieplac welna, tylko odrazu zalozylem nie wiem czemu steropian, moze dlatego ze wiekszosc tak robi i w zasadzie w ostatnim czasie nie spotkalem sie z ocieplaniem z zewnatrz welna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 26.10.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 To i ja się przyłączę do grupy Mam już pozwolenie na budowę. Projekt SAGA http://www.apa-domy.com.pl Teraz przyłącze prądu, na wiosnę studnia i chcemy ruszać jak puszczą śniegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 26.10.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Dzieki za ten link. To co W wyczytalem dalo mi do myslenia. Sam sie nie pofatygowalem szukac czegos takiego bo jakos nie wpadlem na to zeby ocieplac welna, tylko odrazu zalozylem nie wiem czemu steropian, moze dlatego ze wiekszosc tak robi i w zasadzie w ostatnim czasie nie spotkalem sie z ocieplaniem z zewnatrz welna. Pozdrawiam z wełną to się spotkałem, ale tylko przy ścianach trójwarstwowych. w 2W to nie wiem czy się robi (ale może za mało wiem ) BTW. ja będę miał 3W i styropian - dlatego, że chyba łatwiej sie to robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 26.10.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Dzieki za ten link. To co W wyczytalem dalo mi do myslenia. Sam sie nie pofatygowalem szukac czegos takiego bo jakos nie wpadlem na to zeby ocieplac welna, tylko odrazu zalozylem nie wiem czemu steropian, moze dlatego ze wiekszosc tak robi i w zasadzie w ostatnim czasie nie spotkalem sie z ocieplaniem z zewnatrz welna. Pozdrawiam z wełną to się spotkałem, ale tylko przy ścianach trójwarstwowych. w 2W to nie wiem czy się robi (ale może za mało wiem ) BTW. ja będę miał 3W i styropian - dlatego, że chyba łatwiej sie to robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 26.10.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Dzieki za ten link. To co W wyczytalem dalo mi do myslenia. Sam sie nie pofatygowalem szukac czegos takiego bo jakos nie wpadlem na to zeby ocieplac welna, tylko odrazu zalozylem nie wiem czemu steropian, moze dlatego ze wiekszosc tak robi i w zasadzie w ostatnim czasie nie spotkalem sie z ocieplaniem z zewnatrz welna. Pozdrawiam z wełną to się spotkałem, ale tylko przy ścianach trójwarstwowych. w 2W to nie wiem czy się robi (ale może za mało wiem ) BTW. ja będę miał 3W i styropian - dlatego, że chyba łatwiej sie to robi... tu nie ma nic do śmiania. sam to będę robił, więc nie mam zamiaru sobie życia komplikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 26.10.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 tu nie ma nic do śmiania. sam to będę robił, więc nie mam zamiaru sobie życia komplikować. Pelny szacuneczek skoro sam bedziesz robil Jak wiesz czlowiek uczy sie na bledach a nauka duzo kosztuje wiec jesli tylko chcesz pozwole Ci uczyc sie umnie na budowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewulka73 26.10.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Ło matko to my laicy przy was i wcale się nie zastanawiamy co będzie dalej.Jakoś poleci ,fachowców mamy pewnych i uczciwych podobno. Budujemy z Porotermu a ocieplać będziemy styropianem. W porównaniu z waszymi projektami to nasz jest minimalistyczny.Ale każdy buduje to na co go stać http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?opcja=opis&id=19&nazwa_projektu=SOSENKA My czekamy na warunki z elektrowni i pozwolenie mamy w tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 26.10.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Bardzo zgrabna ta wasza sosenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 27.10.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ścianę 2w robi sie z wełny również ( nasz przyszły sąsiad taką robił: BK+ Wełna). Wełna jest droga i dlatego nie jest tak popularna do ocieplania jak styropian. Osobiście chiałabym wełenką sie ocieplić, ale tak jak napisałam wcześniej wszystko zależy od funduszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 27.10.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ścianę 2w robi sie z wełny również ( nasz przyszły sąsiad taką robił: BK+ Wełna). Wełna jest droga i dlatego nie jest tak popularna do ocieplania jak styropian. Osobiście chiałabym wełenką sie ocieplić, ale tak jak napisałam wcześniej wszystko zależy od funduszy. a czy taka wełna w 2W nie jest jeszcze bardziej delikatna niz styropian? bo jedną z przyczyn dla których robię 3W, było to, że za parę lat nie chcę się martwić czy mi sie dziura w elewacji nie zrobi, gdy mocniej o nia oprę drabinę, rower czy cuś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 27.10.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 No nie, wełna jest duzo trwalszym materiałem niz styropian, wiec nie ma obaw, ze Ci sie dziura w scianie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 27.10.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 No nie, wełna jest duzo trwalszym materiałem niz styropian, wiec nie ma obaw, ze Ci sie dziura w scianie zrobi. mnie się i tak nie zrobi, bo będę miał jeszcze cegłę na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 27.10.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 No nie, wełna jest duzo trwalszym materiałem niz styropian, wiec nie ma obaw, ze Ci sie dziura w scianie zrobi. mnie się i tak nie zrobi, bo będę miał jeszcze cegłę na zewnątrz. W cegle tez mozna zrobic dziure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 27.10.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 W cegle tez mozna zrobic dziure no można, można... ale trochę więcej wysiłku potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 27.10.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Witam Grupę Zaczynających na Wiosnę! Czy ktoś z Was chciałby może już teraz zabezpieczyć sobie szalunek i stemple do stropu? Będziemy niedługo rozbierać 170 metrów kw desek oraz ok. 500 szt. stempli. Cena do uzgodnienia. Zainteresowanych zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts