ROBSON68 12.02.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 lukaszciesWitaj ja również zaczynam bryzę z tym że 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 12.02.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Ponawiam: A ja proszę o opinię: dostałam wycenę stanu surowego zamkniętego- 35000zł. Dom o pow. 140m -parter, poddasze użytkowe, dach- odeskowanie i ułożenie gontu. Gość jest podobno bardzo solidny i rzeczowy. Z rozmowy wynikało, że jest dokładny i nie lubi fuszerki. Ma swój sprzęt i ekipę. Czy to dużo????Błagam pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.02.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Ponawiam: A ja proszę o opinię: dostałam wycenę stanu surowego zamkniętego- 35000zł. Dom o pow. 140m -parter, poddasze użytkowe, dach- odeskowanie i ułożenie gontu. Gość jest podobno bardzo solidny i rzeczowy. Z rozmowy wynikało, że jest dokładny i nie lubi fuszerki. Ma swój sprzęt i ekipę. Czy to dużo???? Błagam pomóżcie. wg mnie minimum 5 a nawet 10 tys. mniej mozesz stargowac w dol. Dla mni to bardzo duzo. Facet za bardzo sie ceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 12.02.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 tabaluga1 Wydaje mi się że to nie tutaj. Tutaj sami początkujący nie mający pojęcia o kosztach. Zapytaj na liście płac wykonawców, albo napisz w wyszukiwarce forumowej "ile za" od kilku lat pada to odwieczne pytanie, a odpowiedzi jest kilka razy więcej. Ja Ci nie odpowiem bo nie wiem, sam zaczynam na wiosnę Trzeba mieć kilka ekip, spytać i będziesz wiedział. Podstawa to konkurencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 12.02.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 dzięki, spróbuję potargować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszcies 12.02.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 lukaszcies Witaj ja również zaczynam bryzę z tym że 2 Witam!! ROBSON68 orientujesz się może szacunkowo ile będzie cię kosztował materiał na stan surowy otwarty?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 13.02.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Wszystko zależy od tego z czego zamierzasz stawiaćJa już trochę materiałów pokupowałem ale ile wydam na całość to jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.02.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Dziś mam dostać gotowy projekt - mam nadzieję że teraz to już nabierze wszystko tempa i coś się zacznie dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszcies 13.02.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam Robson68 Mam zamiar budować z maxa (Leier), hurtownia daje mi cenę 1.32 zł. Fundamenty z bloczków. Dach, tu niewiem, dachówka czy blachodachówka. Serce jest za dachówką a rozum (kieszeń) za blachą. Zaczynam jak tylko się ociepli, fundamenty i mury na wiosne, dach wrzesień może październik (mam nadzieje że będą jakieś promocje) i wtedy zapadnie decyzja co do materiału. Pozdrawiam PS. A może ty masz wstępną wycenę dachu z dachówki i Blachy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RH 13.02.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 TABALUGA wielkie dzięki za adres !!!!!!!!!!!!!!!!!!jestem bardo wdzięczna teraz szukam kontaktu z tym kimś.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.02.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Nie ma za co. Cieszę się, że mogłam pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 13.02.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam! Beata i WaldekWitajcie! Zaczęliśmy budowani! Przed zimą zdążyliśmy ze stanem "zero" i czekamy na wiosnę! Czy dom musi jakiś czas odstać swoje? Czy za rok można już mieszkać? Jakie są Wasze plany??? Jesteśmy na tym samym etapie. Dobrze jest ,budować etapami,dom musi mieć czas na "osiadanie" Widziałem na własne oczy ,pęknięcia na ścianie u znajomych ,choć fundamęt solidny ,zazbrojony i odstał 30 dni potem mury ,strop i dach - wszystko szło pięknie ,a pęknięcia zostały zauważone dopiero ,gdy wyszpachlowali wewnątrz ściany Ja planuje w tym roku zrobić stan surowy z dachem i niech sobie "oddycha" do następnego roku. W przyszłym roku okna i wykończeniówka, a na zimę wprowadzka! Tak doradza mi większość poważanych fachowców Mury ,tynki ,posadzki-muszą dobrze przeschnąć!!!!!!!!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.02.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Zawsze lepiej jak stan surowy sobie postoi. Ja poczytasz poczatki tematu to zaobaczysz ze wielu z nas planuje przeprowadzke na zime lub wiosne. Ja sama mam taki plan i licze sie z peknieciami, ale bardzo mi spiszno do samodzielnego mieszkania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 13.02.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 lukaszcies-ale to chyba bez ułożenia dachu?Tabaluga 1-mam mniej wiecej to samo,circa 25 tys. od pierwszwj łopaty po ułożenie dachówek i orynnowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszcies 13.02.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam szymoszkowa!! Właśnie że z wszystkim. Znam ludzi i wiem jak robią. Wiem że cena jest niska ale co mam poradzić, zawyżać nie będę. Możliwe że wszystko zależy od regionu. Pozatym w niedziele rozmawiałem z właścicielem firmy budowlanej i powiedział mi 20 000 tyś. Więc się nie zastanawiałem. Dla uściślenia, nie wystawi mi faktury VAT. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 13.02.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 No,gdybym miała podobna sytuację to też pewnie specjalnie nie nalegałabym na podniesienie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.02.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 No ode mnie chciał te 35 000zł i to bez Vat. Ale jutro spotykam się z innym wykonawcą i jeszcze mam namiary od Ani Węgrzyn. Zobaczymy, co z tego wyniknie. Mam nadzieję, że uda się zejść z ceny- ta jest niestety nie na moją kieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 13.02.2006 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Dobrze jest ,budować etapami,dom musi mieć czas na "osiadanie" Widziałem na własne oczy ,pęknięcia na ścianie u znajomych ,choć fundamęt solidny ,zazbrojony i odstał 30 dni potem mury ,strop i dach - wszystko szło pięknie ,a pęknięcia zostały zauważone dopiero ,gdy wyszpachlowali wewnątrz ściany Ja planuje w tym roku zrobić stan surowy z dachem i niech sobie "oddycha" do następnego roku. W przyszłym roku okna i wykończeniówka, a na zimę wprowadzka! Tak doradza mi większość poważanych fachowców Mury ,tynki ,posadzki-muszą dobrze przeschnąć!!!!!!!!! Pozwolę sobie z tym się nie zgodzić. Po miesiącu beton ma taką wytrzymałość, że nic się z nim nie stanie. Jeżeli jest spartolony to można czekać i 20 lat aby stężał , a on i tak pęknie Podobnie z posadowieniem. Jeśli się spartoli to czas nie pomoże. Natomiast jeśli chodzi o wilgoć technologiczną to masz rację - warto poczekać. Ale jeśli się robi z BK na klej, to nie ma wilgoci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 14.02.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 lukaszciechJa już kupiłem dachówkę braasa frankfurter była na niego promocja i metr kosztował 18,50Mogę jedynie powiedzieć ile kosztuje mnie cały dach1- więżba z łatami i kontrłatami ok 7000zł2- dach kompletny 12000zł (dachówki ze wszystkimi dodatkami + rynny)Jedynie do tego muszę doliczyć ocieplenie i płyty kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 14.02.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 A ja napisze ile dostalam za ocieplenie 210m2.wełna 15cm fasrock plus klej cerakol, siatka, podkład, tynk mineralny baranek 2mm 54zł./m2Czekam na inne wyceny , co o tym sadzicie?Obecnie zbieram poszczegolne wyceny ale chciałabym ocieplic dom jak go postawię latem.Do zimy chciałabym miec stan surowy zamkniety z ociepleniem.Przez zime zrobić srodki i latem lub zima sie wprowadzić/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts