zuczek1719499749 05.03.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Ja robiłem rozpoznanie w 2 tartakach ,w 1- 870zł brutto za m3 , pow. 6m dł. w 2-840zł brutto za m3 , pow.6m Bez impregnacji i transportu!!!! Pozdrówka! My zapłacimy 750 netto za m3 - drewno heblowane, impregnowane zanużeniowo, ściągane z Mazur (w cenie transport) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 05.03.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 A nam w tartaku Pan powiedział, że mamy z zamowieniem wiezby przyjachec 2 tyg wczesniej to ja po prostu przygotuje. Nie wiem z jakiego drewna? Czy z zimowego? Cena 700-750 zł za kubik impregnowanej (chyba brutto,ale to maz rozmawiał). zuczek - podeślij mi namiary na ten twoj tartak please Z nowośi mamcene 2,89 za porotherm 25 i 3,00 za poroton T24. Cm róznicy i musze jeszcze pzeliczyć jak wychodzi za m2 muru. I poroton musze dodatkowo zapłacić za transposrt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 05.03.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 iga9 Iga skąd masz takie ceny?U nas w Buildierze cena ze stronki www, pototherm 30 za 4.07zł a 25 za 5,37 zł , nie wiem jak po negocjacjach?A jakie ceny w innych regionach ?pozdrawiamJolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 05.03.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Jolla po prostu znalazlam najtansza hurtownie w okolicy W zeszyl roku w XII startowalismy od ceny 3,40 za porotherm 25. Ostatnio dali 3,02 i te pare groszy jeszcze opuscili. Do tego dodatkowe warunki super (mozna przeczytac w ostatnim poscie w miom dzienniku), wiec mimo ze hurtownia za miastem a ja buduje w samym Poznaniu to walcza mocno o klienta. A w ogole jak pisze pierwsze faxy do hurtowni to od zazu zaznaczam, że chce maksymalne mozliwe rabaty bo do dalszych rozmow wybiore tylko te, ktore dadza mi atrakcyjna cene. A wiadomo, ze z pewnych rzeczy i tak mozna jeszcze zejsc z cena w trakcie rozmow twarza w twarz Na razie taki system sie jakos sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 06.03.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 zuczek - podeślij mi namiary na ten twoj tartak please Napisałam do Ciebie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 06.03.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Długo mnie tu nie było. Ale u nas pewne pertrubacje i jeszcze nie wiemy, kiedy zaczniemy budowe podejrzewam, ze w tym roku... A dzisiaj spotkała nas niespodzianka. Zadzwoniłam do Starostwa i okazało się, że czeka na mnie juz pozwolenie na budowe Ale widze, ze towarzystwo juz w bardzo zaawansowanym stanie. Tylko wypatrywac wiosny i niech sie mury pna do gory Alez Wam zazdroszcze, ale mam nadzieję, że i na mnie w końcu przyjdzie pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.03.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 A u mnie humus juz zdjety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 06.03.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Iga Brawo no to mamy chyba pierwszą rozpoczętą budowę Jolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 06.03.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 A u mnie humus juz zdjety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 06.03.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Iga9,a to u was nie ma śniegu,ziemia nie zamarzła czy co? Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.03.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 szymoszkowa troche sniegu jest (jakis 1 cm) i zimia przmarznieta byla tylko z wierzchu. Ale w fudamentami przyjdzie nam pewnie min. 2 tyg. jeszcze poczekac. jaby co - zdjecia w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 07.03.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Iga9 powiedz mi jak to jest mozliwe ze za porotherm 25 placisz 2.89 ??? pozdrawiam Paradox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 07.03.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Iga,Ty budujesz dom z podpiwniczeniem?Bo jak na sam humus to strasznie głęboka ta dziura,tak mi się jakoś wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.03.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Po kolei paradox - jaka droga tej ceny opisalam powyzej i troche w moim dzienniku. Trzeba byc wytrwalym i moze (to powiem nieskromnie) troche uroku osobistego - bo taka cene dostalam gdy na raz obslugiwalo mnie 2 panow. Jeszcze jej nawet nie zaakcepotwalam (bo nie chcialam budowac z porothermu ale z polskiego maxa - choc przy tej cenie i takich warunkach dostawy chyba sie skusze ) i dzwonia do mnie kilka razy dziennie szymoszkowa - dom bez podpiwniczenia, ale duzo zyznej ziemi (50 cm), a nie jak wczesniej podejrzewalismy gliny, ktora trzeba bylo zdjac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 07.03.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Iga mam nadzieje ze mowimy o Porothermie Wienerberger 25 P+W a nie Porotherm 25 AKU......twoja cena jest cena wrecz malo prawdopodobna..... pozdrawiam Paradox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.03.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Iga mam nadzieje ze mowimy o Porothermie Wienerberger 25 P+W Tak o tym mowimy Tylko problem, ze mi wcale ten material tak nie podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.03.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Iga mam nadzieje ze mowimy o Porothermie Wienerberger 25 P+W Tak o tym mowimy Tylko problem, ze mi wcale ten material tak nie podchodzi iga, a dlaczego Ci ten materiał nie podchodzi? My będziemy budować właśnie z porothermu, tyle że chyba 30 P+W, bo w tej chwili wychodzi nam trochę taniej niż 25. A damy trochę cieńszy styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza2004 07.03.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Iga mam nadzieje ze mowimy o Porothermie Wienerberger 25 P+W Tak o tym mowimy Tylko problem, ze mi wcale ten material tak nie podchodzi Witam Czy chodzi o klasę 15 czy 10? Ja mam wstępną wycenę na 3,02zł za 15 i 2,92zł za 10 . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 08.03.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Tak a propos cen porothermu 25 Takie oferty znalazłem dzisiaj na Allegro. Dowóz w Poznaniu gratis. http://www.allegro.pl/search.php?string=porotherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 08.03.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Ech... My się chyba ostatecznie dogadamy z miejscową hurtownią. Ceny i tak mają z reguły niższe od wielu poznańskich hurtowni, a w dodatku transport + rozładunek mamy gratis. Tylko cały czas główkujemy czy ma być porotherm Pierwotnie chcieliśmy z U220, które i tak wychodzi taniej od porothermu, ale murarze zamącili nam w głowach, że z porothermu lepiej, bo szybciej, ładniej i równo.... Następni murarze nam powiedzieli , że wolą z u220, bo nie muszą docinać, tylko uzupełniają K3. I bądź tu mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts