ged 14.03.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Wookasch - pierwszy raz przejedziesz się na szukaniu ekipy. Jeśli jej teraz jeszcze nie masz, to dobrą będziesz miał na następną wiosnę. Jeśli jakąś zwolnisz to będzie to samo. Dobre ekipy mają zaklepane roboty na rok z góry, a te które można wziąć z marszu po wywaleniu poprzedniej wywalisz po jednym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 15.03.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Ged nie dołój nam kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 15.03.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Spoko. Ja tylko delikatnie zwracam uwagę na pewne fakty które w budownictwie są nieuniknione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 15.03.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Spoko. Ja tylko delikatnie zwracam uwagę na pewne fakty które w budownictwie są nieuniknione. Wiem, wiem. Codziennie zajmuje sie pacyfikacja ekip na duuuzo wiekszej budowie Fakt, moze powinienem wczesniej wspomniec o tym, co robie zawodowo. Dlatego dalej jestem optymista. Iga9 - ja nie bede mogl siedziec u siebie na budowie pol dnia. To, ze chce np. sam ukladac zbrojenie to nic nadzwyczajnego. Tzn. w sumie to jest proste. Przede wszystkim nie przewiduje zadnego ciecia/giecia pretow na budowie - zamawiam juz zwymiarowane pozycje. A przy dobrze wykonanych rysunkach przez projektanta (a tak jest w moim przypadku) ulozenie zbrojenia jest juz proste. Dalej jestem optymista.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 15.03.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Pewnie budowlańcem jesteś.Cięcie i gięcie na budowie ... co za problem? W kilka minut zbijasz stół, bierzesz kilku sprytnych chłopaków i ukręcą dwa razy taniej i trzy razy szybciej niż zamawiane. Nieee.Może dlatego, że na budowie mogę być 24 godziny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 15.03.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Pewnie budowlańcem jesteś. Cięcie i gięcie na budowie ... co za problem? W kilka minut zbijasz stół, bierzesz kilku sprytnych chłopaków i ukręcą dwa razy taniej i trzy razy szybciej niż zamawiane. Nieee. Może dlatego, że na budowie mogę być 24 godziny... A po co mi to na budowie ??? Troche chyba jednak nie tak z tym trzy razy szybciej. Rozpisuje sobie pozycje duzo wczesniej, wysylam zamowienie i na dzien kiedy potrzebuje, mam stal, ktora moge juz ukladac. A jezeli zamowie "poprostu" stal, to jak przyjedzie, to jeszcze kupe czasu musze poswiecic na ciecie/giecie. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 15.03.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Zebym dobrze zrozumaiłą - mowicie o "wiązaniu zbrojenia"? Bo jesli tak to np. opinia mojego kierownika budowy jest taka, że maja to zrobić wykonawcy na budowie, bo to prosta robota i "jakby ci to ktoś pokazał to sama byś dała radę" A w końcu juz i tak im za to zapłaciłam, więć im życia nie będę ułatwiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 15.03.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witam, jestem tu pierwszy raz. Zaczynam na wiosne, o ile będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 15.03.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witamy,wiosny w tym roku nie będzie hi,hi hi,bo była długa jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 15.03.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Iga oni mowia o gieciu i cieciu...........to sa prace ktore wykonuje sie przed wiazaniem P.s Jezeli zlecimy giecie i ciecie firmie w ktorej kupujemy stal nie interesuja nas odpadki ktore pozostaja przy kupnie stali w calosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 16.03.2006 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Odpadków przy zbrojeniu nie ma. Nawet najmniejszy kawałek żelaza gdzieś się wykorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek zielonka 16.03.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 WiTAM:)) My jesteśmy z tych nietypowych . Prawdopodobnie rozpoczniemy latem. ALe tylko piwnice i pierwszy strop pożnije przygotowanie do zimy i czekanie wiosny kiedy prace ruszą znowu ) A wiosną ... będę czekał lata:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buschido 16.03.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Cześć! Wczoraj architekt przyniósł nam projekt domku i poinformował, że już w następnym tygodniu otrzymamy "na rączkę" pozwolenie na budowę. Jeszcze tylko 2 tygodnie na uprawomocnienie i bedzie można zaczynać. Zastanawiam się jeszcze z czego wybudować fundamenty: czy z bloczków betonowych czy też z bloczków szalunkowych i zalać to betonem? Jak u Was z materiałami? Wczoraj dzwoniłem w sprawie stali i w przeciągu miesiąca tona stali na jednym z tańszych składów podrożała z 1900 zł na 2100 Ciekaw jestem co jeszcze pójdzie w górę... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga krakow 16.03.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 U nas fundamenty będą lane z gruchy choć wykonawca bardzo się upiera na bloczkistal drożeje z dnia na dzień w grudniu fi12 1400 T/netto, koniec lutego 1550 T/netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 16.03.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 WiTAM:)) My jesteśmy z tych nietypowych . Prawdopodobnie rozpoczniemy latem. ALe tylko piwnice i pierwszy strop pożnije przygotowanie do zimy i czekanie wiosny kiedy prace ruszą znowu ) A wiosną ... będę czekał lata:D Wcale nie jesteś nietypowy my też zaczynamy latem, prawdopodobnie dopiero w połowie lipca, bo jak w końcu udało nam się znaleźć murarzy, to okazało się, że prędzej nie mogą. Mam nadzieję, że przed zimą zdążymy ze stanem surowym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 16.03.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Ja w projekcie mam bloczki i tak zostawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 17.03.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ława z gruchy a ściany z bloczków. A ja dzis najtańsze prenty 12 znalazłam za 1,70 netto za kg!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 17.03.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Iga wychodzi 2080zł za tone... to i tak dobra cena u nas 2150 PozdrawiamParadox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 17.03.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Czy stal już byscie kupili gdyby byla kasa czy czekacie, nie wiem co robić, moglabym juz kupić ale nie wiem sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 17.03.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Czy stal już byscie kupili gdyby byla kasa czy czekacie, nie wiem co robić, moglabym juz kupić ale nie wiem sama? Jeśli się nie boisz pseudo złomiarzy, to możesz kupić potanieć nie potanieje ! Ja obecnie rozglądam się za drewnem , w Toporowie za m3 600zł dowóz gratis ,łaty w tej samej cenie myślę ,że taniej nie znajdę! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts