mip2002 21.04.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 U nas elektryk nie stawiał nowej skrzynkiu budowlanej tylko do skrzynki ZE przykręcił taki panel na którym są gniazdka zwykłe tj na 220 i na siłę. Wszystko jest na wierzchu więc zabezpieczyłem folią i jest ok. Roboty było na 45 minut i koszty ograniczyły się praktycznie do tego panelu. PozdrawiamPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 21.04.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 ja mam tak samo jak mip2002. tyle że trzeba to ponoć w miarę cicho zrobić. Koszt - 300zł 9 w większości koszt fuchy bo materiału było tam może za 20 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 21.04.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 ja mam tak samo jak mip2002. tyle że trzeba to ponoć w miarę cicho zrobić. Koszt - 300zł 9 w większości koszt fuchy bo materiału było tam może za 20 zł.... Jeżeli to tylko koszt robocizny to nie warto wywalac 300 zł na fachowca. Zrobic to może każdy facet... no może nie artysta pianista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 21.04.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ma to byc panel z sila i 220 za calosc chce 500zł......mowil ze wiekszosc w tej cenie to uprawnienia...potrzebuje jego pieczatki aby ZE zalozyla mi licznik Pozdrawiam Paradox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 21.04.2006 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ma to byc panel z sila i 220 za calosc chce 500zł......mowil ze wiekszosc w tej cenie to uprawnienia...potrzebuje jego pieczatki aby ZE zalozyla mi licznik Pozdrawiam Paradox Myślę że pomieszały sie tu dwie różne sprawy. 1 - przyłącze budowlane i potem docelowe (technicznie to to samo) do skrzynki w ogrodzeniu. 2 - rozdzielnia budowlana. Jeśli chodzi o pierwsze to oczywiście 500 zł razem ze skrzynką to raczej niezbyt wygórowana cena jak na obecne czasy. Jesli chodzi i rozdzielnię to już w/g mnie za drogo bo na budowie potrzeba 1 gniazdo siłowe i jedno zwykłe. Mozna to samemu podłączyć pod licznik i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 22.04.2006 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 heheh po co im prąd? Zajrzyj na moją stronke - mam tak pogięte fundamenty ze po prostu nie dało sie wszystkiego powyginac a ciąć stal żebro 14 ręcznie - to Wam życze powodzenia Nieważne. Zaglądnołem. Ładny projekt... Ale fundamenty o wiele bardziej od moich pogięte nie są. A ja jeszcze na dodatek wyginałem zbrojenie w kilku miejscach tzn. nie jedno zagięcie na drucie tylko dwa. I jakoś się dało. Uciąć ręcznie też się dało. Nieważne... Ale coś ci budowlańcy się za wygodni robią. Bez prądu się niczego nie tkną, herbatkę im trzeba zrobić, obiadek podać... i płacić jeszcze za to.... Powodzenia w wylewaniu betonu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gali_13 22.04.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Ale Wam zazdroszczę że juz budujecie, ja się nie moge doczekac choc czekam cierpliwie!!!W końcu czekaja nas rozmowy z ekipami budowlanymi (amy 3 na oku)- więc trzymajcie kciuki !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 22.04.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Ale Wam zazdroszczę że juz budujecie, ja się nie moge doczekac choc czekam cierpliwie!!! W końcu czekaja nas rozmowy z ekipami budowlanymi (amy 3 na oku)- więc trzymajcie kciuki !!!! trzymam mocno kiedy planujecie zaczac? Moze bedziemy budowac w tym samym czasie? Ja tez zazdroszcze wszystkim, ktorzy juz zaczeli Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 22.04.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Dzisiaj ruszyliśmy!!! Nowa brygada zasypuje nam fundamenty. A teraz mniej radośnie - musimy domurować fundament w górę o 2 bloczki, ponieważ jesienna ekipa zrobiła zbyt niski fundament a bloczki które wtedy zostały sprzedaliśmy. Musimy więc dokupić bloczków i murować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 22.04.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 YES YES YES JAk krzyczy Marcinkiewicz! WYkopy zalane taką półpłynną lepką masą zwaną potocznie Betonem Planowałem 18m3. .. Weszło 21m3..... czyli w sumie dojechały 4 gruszeczki. Całą robota to w sumie 2,5 godzinki. Teraz przerwa do środy. Wtedy ruszają ze sciankami fundamentowymi. majster ma przykazane pięć razy zmierzyć, pomierzyć i wymierzyć zobaczymy jak sobie poradzi choc na razie na niego nie mogę złego słowa powiedzieć!!! Widziałem jak wybierał z półpłynnej ławy kawałki gliny które spadły do wykopu. NA razie wygląda mój majsterek na bardzo solidnego. Teraz jadę na budowę - muszę w końcu zbić im z desek kibelek, a korzystając z okazji że koleżnka małżonka ma prawo jazdy, zabieram ze sobą 1/2literka i popitke Ponoć każdy etap trzeba dobrze opić . Chyba podzielę robotę na więcej etapów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 22.04.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 heheh po co im prąd? Zajrzyj na moją stronke - mam tak pogięte fundamenty ze po prostu nie dało sie wszystkiego powyginac a ciąć stal żebro 14 ręcznie - to Wam życze powodzenia Nieważne. Zaglądnołem. Ładny projekt... Ale fundamenty o wiele bardziej od moich pogięte nie są. A ja jeszcze na dodatek wyginałem zbrojenie w kilku miejscach tzn. nie jedno zagięcie na drucie tylko dwa. I jakoś się dało. Uciąć ręcznie też się dało. Nieważne... Ale coś ci budowlańcy się za wygodni robią. Bez prądu się niczego nie tkną, herbatkę im trzeba zrobić, obiadek podać... i płacić jeszcze za to.... Powodzenia w wylewaniu betonu! Dzięki. No nie poradzisz nic. Wszyscy się zrobili wygodni. Inaczej by betoniarnie zbankrutowały a koparki stałyby pod wiatą i rdzewiały hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 22.04.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Witam Dzis byl elektryk podlaczyl panel w tym Wylacznik Roznicowo Pradowy...3 wylaczniki nadpradowe 1x gniazdo silowe 1 x 220.....plus kabel 10m nio i uziemienie.....dodatkowo dokumentacja..... za calosc zaplacilem 450zł..... Mysle ze to dobra cena????? Pozdrawiam wszystki ciezko pracujacych Paradox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 22.04.2006 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Hej Monika, Podaj prosze jakies namiary na twoja hurtownie, Ja na razie najlepsza cene jaka mam na Braas'a S Lumino to 2,30zl dzis odebraliśmy ostateczną kalkulację i okazało się, że 2,05 brutto to wychodzi celtycka, a podwójne S Lumino wychodzi 2,35 daj namiary na ten pth za 3,11 pilne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 22.04.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 burak opij to co należy , pochwal za to co należy , a opierda...j za to co Ci się nie widzi . A jeśli nie wiesz czy to tak , czy tak = to też opierd...l Dla zasady - stary budowlaniec Ci to radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 23.04.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 taa. święte słowa! Wczorajszy dzień zakończył się pełnym sukcesem! Ławy wylane, Dodatkowo zbudowałem kibielek dla majsterków i na koniec dnia padłem zmożony większą ilością FINLANDII DObrze że mnie odebrano z budowy bo sam bym chyba nie trafił do domku hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 23.04.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 taa. święte słowa! Wczorajszy dzień zakończył się pełnym sukcesem! Ławy wylane, Dodatkowo zbudowałem kibielek dla majsterków i na koniec dnia padłem zmożony większą ilością FINLANDII DObrze że mnie odebrano z budowy bo sam bym chyba nie trafił do domku hihi Ile czasu zajeło Twojej ekipie wylanie ław fundametowych ?. Łącznie z przygotowaniem zbrojenia i ewentualnych szalunków itp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 23.04.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 całość od zera: 1.Humus - 3-4 godziny 2. Geodeci - łąćznie ze 4 godziny 3. Fundamenty kopanie - 5 godzin 4. Zbrojenie - łącznie 3 dni ( w rzeczywistości 1,5 dnia czystej roboty) 5. Wylewka ław ( gruszką) - 3 godziny czyli łączny czas prac na działce - 4 dni (acha - no i kibelek - dwa popołudnia ) Szalunków w sumie nie robiliśmy poza malutkim przepustem na GWC i doprowadznie wody. - mały prostopadłościan z drewna pod fundamentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 26.04.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 mam pytanie do forumowiczów z okolic W-wy, Torunia, Łodzi, Kutna i Włocławka - po ile jest u was Porotherm 25 klasa 15 i PTH 11,5 ? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 26.04.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 mam pytanie do forumowiczów z okolic W-wy, Torunia, Łodzi, Kutna i Włocławka - po ile jest u was Porotherm 25 klasa 15 i PTH 11,5 ? Z góry dzięki Oferta Hurtowni Kowalczyk z Kampinosu (05-04-2006r). bloczek betonowy B-25 = 3,50 zł/szt porotherm 25 P+W kl150 = 4,10 zł/szt porotherm 11,5 P+W = 4,06 zł/szt U-220 1,81 zł/szt Ceny brutto z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 26.04.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 a biały beton komórkowy 24cm? po ile u Was? mi zaproponowano w hurtowni cenę 4,79 + vat. Wydaje mi się trochę drogo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts