ciku 21.10.2005 02:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Szukamy inspiracji na jakieś ładne ogrodzenie i mamy nadzieję, że Wasze pomysły podsuną nam jakieś ciekawe rozwiązanie. Pochwalcie się jak wyglądają Wasze wjazdy na działkę i ogrodzenia. Myślę, ze taki przegląd przyda sie nie tylko nam. Co prawda to nie o wnętrzach, ale nie bardzo widziałam lepsze miejsce , gdzie umieścić ten post. Zapraszam serdecznie do wklejania zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2005 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Ciku prosze bardzo oto moje ogrodzenie http://foto.onet.pl/upload/19/44/_485025_n.jpg Na razie mamy nie mamy jeszcze odpowiedniego podłoża pod auto, tymczasowo jest żwir. Mam nadzieję, że docelowo będzie plac wyłozony kostką granitową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 21.10.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 gorgu77 czy ty masz zrobiony tylko ten kawalek kolo bramy? Tak jakos wyglada na zdjeciu... Bo ja mysle wlasnie tak zrobic... mam okropna siatke, ale 300 metrow ogrodzenia, wiec na poczatek jak bede robic brame myslalam zrobic tylko ten kawalek... a reszta bedzie musiala poczekac. Pociesz mnie, ze to normalne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 gorgu77 czy ty masz zrobiony tylko ten kawalek kolo bramy? Tak jakos wyglada na zdjeciu... płot jest cały -to tylko ujęcie bramy. A propos normalności- wszystko jest teraz normalne Rób tak jak ci pasuje i będzie ok. Kiedyś tak jak piszesz zrobisz sobie całość. Pocieszyłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 21.10.2005 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Gorgu77 dzięki za pierwsze zdjęcie:))) No właśnie oto mi chodziło- ciekawy pomysł. Ewak39 ja tez myślałam , zeby takie exclusive ogrodzenie dać tylko od frontu, a tyłem coś typu siatka i obsadzic to jakimis tujami czy cuś...bo koszty, koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 23.10.2005 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Jedno takie ładne i co.......i tyle?Nie wierzę,że nie macie się czym pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 23.10.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 ja tez myślałam , zeby takie exclusive ogrodzenie dać tylko od frontu, a tyłem coś typu siatka i obsadzic to jakimis tujami czy cuś...bo koszty, koszty... U mnie gorzej, bo doslownie zrobilabym na kilkanascie metrow po obu stronach bramy... na wiecej chyba dlugo mnie nie bedzie stac, bo jest wiele wazniejszych rzeczy, a siatka juz jest, ale chociaz niech te brame mam "reprezentacyjna"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.10.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Siatka nie jest takim zlym do konca rozwiazaniem .Mozna ja obsadzic np.powojnikiem i czyms co jest dluzej zielone i peknie sie czerwieni na jesien , zapomnialam jak sie nazywa mialam tak w swoim pierwszym domu i jak dla mnie bylo ok z zamierzenia zreszta , a ze tansze to to jeszcze na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.10.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.10.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.10.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 http://www.fence-depot.com/ourwork/images/gate.jpg mam nadzieje , ze troche pomoglam , chetnych do wklejania plotow widac nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 23.10.2005 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Widać, ze styl amerykański rrmi czy Wy tu w ogóle macie ogrodzenie? Malo tego widzi sie w Stanach.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Ciku do Twojego ciepłego domu może coś z drewna - w mojej okolicy jest kilka firm, robią gotowe elementy, niektóre są bardzo ładne po pomalowaniu a ja robię ogrodzenie wyjątkowe, bo plecione z wikliny, dwupasmowe, wewnątrz, pomiędzy pasmami będzie ziemia, a w niej zasiane zioła i trawy, wszystko podłączone do nawilżania, żywe, bo wiklina nieokorowana, wypuszcza z czasem liście ale to we wilgotnej strefie, nad rzeczką, która plyniena granicy działki od południa od wjazdu planuję nowoczesny - beton i stal, bo dom bedzi ebardzo nowoczesny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.10.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 gorgu77 pięknie u Ciebie, widać bardzo ładna okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 23.10.2005 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 chcialabym to zobaczyć. Pewnie będzie ciekawie wyglądać. Za drewnem jednak za bardzo nie jestem , bo jest nietrwałe, choć rzeczywiście ciepłe w wyrazie. Czekam na to jak będzie sie rozwijał ten wątek, sama tez coś poszukam do wklejenia. Moze znajdę wreszcie to właściwe. Dzięki rrmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Ciku, pomyliłm Cię z Anick . Twojego domku nie kojarzę - tj kojarzę komfortowy, ale nie wiem, jak go wykończysz, bo moim zdaniem ogrodzenie i dom powinny byc w jednym stylu - wtsedy tak ładnie wszystko gra jak dom z drewnem, to i płot drewniany, w lesniczówce-połot myśliwski, w domku-dworku- płot kuty albo malowanesztachetki s w stylu angielskim wkleję co nieco, ale dziś się już gubię co i gdzie mam pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 to ogrodzenie z wikliny jest cudne, ale powinno być na wilgotnej działce, bo wierzby kochaja wilgoć. a ja dokupiłam od kochanych sąsiadów kawałek ziemi rolnej nad wodą i tam zrobię ten płot, pójdzie taką falą, uplotą mi go miejscowi, którzy na co dzień uprawiaja wierzbę i plotą kosze... to taki nasz lubuski rejonowy wiejski specjał, bo Niemcy kochają te plecionki i masowo kupują w przygranicznych miejscowościach i na targowiskach wszystko, co naturalne - plecionki zwłaszcza p.s. musze wymienić klawiaturę, połyka literki i klawisze stukają jak stary pociąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 23.10.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 http://www3.homedepot.com/wcsstore/hdcom/en_US/HDCOM/InstallationServices/Fencing/Images/ornamental2_500x160.jpg Podoba mi się takie proste ogrodzenie i coś w tym stylu będę miała od frontu, po bokach będzie siatka (bo w zasadzie od strony dwóch sąsiadów juz jest, tak więc wyboru wielkiego nie mam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 ja tam też jestem za siatką - ogrodnik mi radził tak jak rrmi - siatkę myśliwską (nie wiem, jaka to jest) obsadzić pnączami (nazwy nie pamiętam, bo znam się tylko na cebulowych, reszta to powoli odkrywana czarna magia , a ogrodniczką jestem od roku i to na kilkunastu m2 przed blokiem) ale wątek ciku super - bardzo przydatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts