beatagl 26.01.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Ja osobiście nie robię od przodu ogrodzenia. Płot bedzie z jednej strony domu, a brama z drugiej. Cały przód będzie otwarty. Szkoda na to kasy. Nie boisz się, że każdy będzie mógł wejść i np. coś zabrać ?, nie wspomną o piesku który, może wybiec w każdej chwili i o dzieciach które trzeba będzie pilnować, żeby nie wyszły na ulicę Ja jak nie miałam ogrodzenia od frontu to codziennie ktoś przychodził a to złomiarze ... nie ma pani nic na złom.... a to pijak jakiś po "cygara". Każdy zawracał autem na moim podwórku. Zrobiłam ogrodzenie od przodu i spokój święty z nieproszonymi gośćmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.01.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Nie boisz się, że każdy będzie mógł wejść i np. coś zabrać ?, nie wspomną o piesku który, może wybiec w każdej chwili i o dzieciach które trzeba będzie pilnować, żeby nie wyszły na ulicę Ja jak nie miałam ogrodzenia od frontu to codziennie ktoś przychodził a to złomiarze ... nie ma pani nic na złom.... a to pijak jakiś po "cygara". Każdy zawracał autem na moim podwórku. Zrobiłam ogrodzenie od przodu i spokój święty z nieproszonymi gośćmi. Czytaj ze zrozumieniem. Płot będzie od jednej i drugiej ściany szczytowej, przód natomiast będzie otwarty. Podjeżdżam samochodem i bez otwierania bramy stawiam samochód przed garażem i wchodzę do domu. Wygoda i tyle. A te płoty w kształcie drabin to twoim zdaniem takie bezpieczeństwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.01.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Coś na ten styl. Poznajesz? http://ri.pinger.pl/pgr455/eea0093f000ae28450dc49c1/Dom_serialu_Rodzinka_fot_5309653.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 26.01.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Czytaj ze zrozumieniem. Płot będzie od jednej i drugiej ściany szczytowej, przód natomiast będzie otwarty. Podjeżdżam samochodem i bez otwierania bramy stawiam samochód przed garażem i wchodzę do domu. Wygoda i tyle. A te płoty w kształcie drabin to twoim zdaniem takie bezpieczeństwo? To zmienia wszystko , ja zrozumiałam, że nie będziesz miał odrodzenia od przodu w ogóle Poznaje, poznaje choć nie oglądam Drabinek bym sobie nie zrobiła jako ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 26.01.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Ogrodzenie to bariera psychologiczna , wstępne zabezpieczenie przed łobuzami oraz odgrodzenie mojego terenu . Znam wiele przypadków gdzie mówili ,że ogrodzenia nie będzie bo to strata kasy itp., ale jak mieli gości z ulicy w stylu ,,olewaczy podlewaczy” murów to zmienili szybko zdanie. Jeszcze nam brakuje do zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 27.01.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 skoro mają postać drabiny i bardzo łatwo można przez nie przejść. Przerwy między profilami nie są przypadkowe, są tak zaprojektowane aby złodziej przechodzący przez ogrodzenie wkładając nogę między "szczeble" utknął na dobre !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 27.01.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ogrodzenie daje uczucie prywatności, moje jest tak niskie że przechodzę sobie przez bramę bez podskakiwania czy wspinania . Pełni rolę ozdobną i chroni przed przypadkowymi gośćmi w ciągu dnia, kundlami sikającymi pod drzewka oraz utrzymuje mojego chcącego się bawić ze wszystkimi 50-kg owczarka na posesji kiedy przechodzi obok rodzina z dziećmi w Niedzielne popołudnie . Jak ktoś lubi mieszkać na ulicy i zastanawiać się kto zagląda przez okno na parterze to ok, jego sprawa . Ale Ja nawet przy otwartej bramie czuje się po prostu nieswojo . PS. Kolejną sprawą jest linia zabudowy, jeden ma granicę 4 m do elewacji frontowej a inny 30 m co na prawdę może zmienić poglądy w szarą rzeczywistość ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.01.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Przerwy między profilami nie są przypadkowe, są tak zaprojektowane aby złodziej przechodzący przez ogrodzenie wkładając nogę między "szczeble" utknął na dobre !!! Możesz to jeszcze usprawnić podłączając do prądu. Na tym ruszcie ładnie się przygrilluje A tak między nami, te płoty wyglądają ładnie i nowocześnie, jednak teraz co drugi taki robi. Ja pójdę pod prąd i z boku chaty postawię taki http://img23.otofotki.pl/obrazki/wq133_nowy-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 27.01.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Liwko, zawsze byłeś oryginalny Gdy nie miałem ogrodzenia, było tak: co dnia osikane drzwi wejściowe i brama przez koty/psy, wałęsający się niekastrowany kot sąsiadów olewający każdy kąt mojej działki i krzaczki, psy ganiające mojego kota. Nawet nie wspominam o nieproszonych ludziach Teraz mam szczelne ogrodzenie z każdej strony. Wszystko powyższe to historia. Było warto na 101%. Mój kot (kastrowany) sobie radzi - przeskakuje przez ogrodzenie. Inne nie są na tyle sprytne. I też po nim widzę jak się uspokoił. Wie, że nie zagraża mu nagła ucieczka przed (bez)pańskimi psami. Nie mówię też o tym jak każdego kuriera korci by wykręcać na polbruku, przed którym nie ma bramy wjazdowej na posesję. Jak zniszczą Ci kostkę, to zaraz będziesz zakładał i ogrodzenie frontowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.01.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Już szósty rok nie mam z przodu ogrodzenia i nie założę Wygoda i brak wątpliwego szpanu przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiakowa 02.02.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Liwko, zawsze byłeś oryginalny Gdy nie miałem ogrodzenia, było tak: co dnia osikane drzwi wejściowe i brama przez koty/psy, wałęsający się niekastrowany kot sąsiadów olewający każdy kąt mojej działki i krzaczki, psy ganiające mojego kota. Nawet nie wspominam o nieproszonych ludziach Teraz mam szczelne ogrodzenie z każdej strony. Wszystko powyższe to historia. Było warto na 101%. Mój kot (kastrowany) sobie radzi - przeskakuje przez ogrodzenie. Inne nie są na tyle sprytne. I też po nim widzę jak się uspokoił. Wie, że nie zagraża mu nagła ucieczka przed (bez)pańskimi psami. Nie mówię też o tym jak każdego kuriera korci by wykręcać na polbruku, przed którym nie ma bramy wjazdowej na posesję. Jak zniszczą Ci kostkę, to zaraz będziesz zakładał i ogrodzenie frontowe. ano wlasnie. brak ogrodzenia wygląda fajnie, ale jest niepraktyczny choćby z tych względów, o których wspomniałeś. ja bym sie nie zdecydowala na zlikwidowanie ogrodzenia bo wiem, jakie to moze przynieść szkody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 02.02.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Liwko co ty piszesz, dla ciebie ogrodzenie to szpan ? Czytałeś poprzednie posty co skłania do założenia ogrodzenia - względy praktyczne i estetyczne. Ja mogę w twoim stylu napisać - brak ogrodzenia to taki hamerykancki szpan. PS jak lubisz sprzątać g..a po cudzych psach i kotach sprzed swojego domu Twoja sprawa. Wystarczy napisać ja wolę tak i jest OK , a nie wmawiać że wszyscy inni to szpanerzy a ja praktyczny jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 02.02.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 szukam sprawdzonych producentów ogrodzeń z profili stalowych, ocynkowanych i malowanych proszkowo. Profil zamknięty o wymiarach profila 40x40mm z wypełnieniem szczeblinami 40x20mm. podrzuci ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.02.2015 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 szukam sprawdzonych producentów ogrodzeń z profili stalowych, ocynkowanych i malowanych proszkowo. Profil zamknięty o wymiarach profila 40x40mm z wypełnieniem szczeblinami 40x20mm. podrzuci ktoś? Moge polecic Wykonawce swojego ogrodzenia Pan Michal Budzik http://www.step-bud.pl/index.html , bardzo solidna Firma jedna z najsolidniejszych jakie pojawily sie u mnie na budowie mozesz powolac sie na Edyte ( ogrodzenie Panowie robili u mnie w 2013 roku , ale mysle ze mnie pamietaja bo jak sam Pan Michal stwierdzil bylo to zlecenie " ich zycia " . ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 04.02.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Moje ogrodzenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitis-it 04.02.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Świetne - oryginalne bardzo mi się podoba. Każde ogrodzenie jest pionowe to poprzeczne. Na czym masz bramę Nice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 04.02.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Świetne - oryginalne bardzo mi się podoba. Każde ogrodzenie jest pionowe to poprzeczne. Na czym masz bramę Nice ? Żona chciała mieć łatwiej przejść przez ogrodzenie, jak kluczy zapomni Napęd? Came. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 05.02.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 mitch to ogrodzenie to Konsport? Będę coś takiego zamawiał na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 05.02.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 mitch to ogrodzenie to Konsport? Będę coś takiego zamawiał na wiosnę. Nie mam pojęcia o czym mówisz. Znalazłem jakiegoś szpeca co mi to sklecił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszNow1 05.02.2015 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Witam Poszukuje takiego płotu jak na załączonym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts