rafstraz 06.02.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) Znalazłam tutaj inspirację na moje ogrodzenie . Teraz proszę o porady co do projektu. wiem, ze Wasze pomysły podsuną nam jakieś ciekawe rozwiązanie. potrzebuje pomocy przy zaprojektowaniu wstępnym takiego ogrodzenia. w planach jest ogrodzenie na bloczkach łupanych grafit, niska podmurówka na wysokość dwóch pustaków łupanych. jakiej szerokości panel powinien być aby wszystko proporcjonalnie dopasować. Słupki murowane z daszkiem wysokość 150-160 cm tylko na granicach działki, przy bramie i furtce, reszta paneli łączona metalowymi słupkami(ewentualnie oddzielona proporcjonalnie słupkiem murowanym)Jak sądzicie? Nie bardzo wiem jak rozwiązać szerokość bramy aby dopasować wjazd także z lewej domu (przy ścianie garażu). Czy brama przesuwna powinna się na lewo odsuwać czy na furtkę? jakich wymiarów powinna być..aby wjechać samochodem także obok garażu - przewidziana wiata w przyszłości. POMÓŻCIE proszę... Edytowane 6 Lutego 2015 przez rafstraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 06.02.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 no i najważniejszy obraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Czemerys 23.02.2015 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Odświeżam zdjęcia bo nie każdy je widzi : [ATTACH=CONFIG]300785[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]300786[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]300787[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]300788[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]300789[/ATTACH] Piczman! Piękne ogrodzenie. Czy to Konsport? Możesz zdradzić jakie koszty poniosłeś? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 28.02.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 witam mam pytanie czyktos ma brame ze zlotymi ozdobnikami , widzialem takie cos i bardzo mi sie to spodobalo lecz niewiem co to za farba bardzo fajny kolor zlota cos podobnego jak ze zdjecia lecz kolor inny troche prosze niech ktos da zdjecie swojej bramy jesli ma cos podobnego i napisze co to za farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.02.2015 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 W Mławie powinni wiedzeć Taki żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 01.03.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 witam mam pytanie czyktos ma brame ze zlotymi ozdobnikami , widzialem takie cos i bardzo mi sie to spodobalo lecz niewiem co to za farba bardzo fajny kolor zlota cos podobnego jak ze zdjecia lecz kolor inny troche [ATTACH=CONFIG]306813[/ATTACH] prosze niech ktos da zdjecie swojej bramy jesli ma cos podobnego i napisze co to za farba Masakra, jak można świadomie takie coś sobie obok domu robić, jak się kiedyś jakieś dziecko Twoje lub sąsiadów nadzieje przechodząc przez płot bo mu piłka wpadła na podwórko to dopiero te szpice koloru nabiorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 01.03.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Masakra, jak można świadomie takie coś sobie obok domu robić, jak się kiedyś jakieś dziecko Twoje lub sąsiadów nadzieje przechodząc przez płot bo mu piłka wpadła na podwórko to dopiero te szpice koloru nabiorą. Nie wiem gdzie mieszkasz ale u nas to co drugie ogrodzenie ma takie groty,wystarczy otworzyć katalog z grotami i pełno takich .Nie wspominają już o zaostrzonych czubkach ogrodzeń z kątownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Wróbel 08.03.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Ja polecam drewno+pustak łupany Semmelrock, moim zdaniem nie ma ładniejszych ogrodzen na dzien dzisiejszy.... http://img24.otofotki.pl/miniaturki/ip467_foto-026.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.03.2015 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Ja polecam drewno+pustak łupany Semmelrock, moim zdaniem nie ma ładniejszych ogrodzen na dzien dzisiejszy.... http://img24.otofotki.pl/miniaturki/ip467_foto-026.jpg Za kilka miesiecy juz nie bedzie takie ladne ..... min, deszcz , snieg zrobia swoje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 08.03.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 (edytowane) Masakra, jak można świadomie takie coś sobie obok domu robić, jak się kiedyś jakieś dziecko Twoje lub sąsiadów nadzieje przechodząc przez płot bo mu piłka wpadła na podwórko to dopiero te szpice koloru nabiorą. Przecież ogrodzenie ma spełniać ( i to głównie ) funkcje zabezpieczenia i odstraszenia przed ewentualnym złodziejem. Widzę, że teraz jest moda na drabinki dla nieproszonych gości A po piłkę można przejść po prostu przez furtkę mam podobne szpice i świadomie je zrobiłam - to jest zabezpieczenie i jeśli ktoś będzie się wspinał po nim to znaczy, że przechodzi bez mojego pozwolenia - to niech się nabije http://images58.fotosik.pl/1142/a3210cef5cf87957gen.jpg Za kilka miesiecy juz nie bedzie takie ladne ..... min, deszcz , snieg zrobia swoje .... Są impregnaty które pomagają cieszyć się na wiosnę takim samym ogrodzeniem jak przed zimą. Edytowane 8 Marca 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Wróbel 11.03.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 dokladniepoza tym leci juz 3 rok i ogro bez zmian....a jak bym go impregnatem do betonu pociagnal, pewnie byloby jeszcze lepiej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 15.03.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Ja równiez nie mam nic do ogrodzeń zakończonych ostrymi elementami, bo na pewno jest to jakis fajny dodatek. Natomiast gdy są one pomalowane na kolor np. złoty, srebrny to już nie dla mnie. Jakoś najbardziej spodobało mi się ogrodzenie Piczman-a idealnie trafione w punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 15.03.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Rozporządzenie ministra: § 41. 1. Ogrodzenie nie może stwarzać zagrożenia dla bezpieczeństwa ludzi i zwierząt. 2. Umieszczanie na ogrodzeniach, na wysokości mniejszej niż 1,8 m, ostro zakończonych elementów, drutu kolczastego, tłuczonego szkła oraz innych podobnych wyrobów i materiałów jest zabronione. O ile kulka ostra nie jest, o tyle często spotyka się ostre szpice Zakaz istnieje, ale jak się go przestrzega to wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 15.03.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Witam. A tak będzie wyglądało u mnie... Może w maju lub w czerwcu zabiorę się za to:D Zdjęcie poglądowe, ale przyklepane już przez żonę, bo jej strasznie się spodobało, że musi być i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 15.03.2015 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Ja mam swoje ogrodzenie podłączone do systemu alarmowego wiec "szpikulce " są zbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecenas41 16.03.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Ja mam swoje ogrodzenie podłączone do systemu alarmowego wiec "szpikulce " są zbędne Jak działa taki alarm? W jakim momencie się aktywuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 16.03.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Z tymi szpicami to taki straszak na małolatów i cienkich złodziei . Dobry złodziej puka do drzwi odbiera to co masz i zamyka drzwi i tyle go widzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.03.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Jak działa taki alarm? W jakim momencie się aktywuje? mecenas41 sorrki , ale chyba nie sadzisz , ze na publicznym forum odpowiem na takie pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.03.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Nieprzyjemnie się robi jak coś się komuś stanie. Rozporządzenie ministra: § 41. 1. Ogrodzenie nie może stwarzać zagrożenia dla bezpieczeństwa ludzi i zwierząt. 2. Umieszczanie na ogrodzeniach, na wysokości mniejszej niż 1,8 m, ostro zakończonych elementów, drutu kolczastego, tłuczonego szkła oraz innych podobnych wyrobów i materiałów jest zabronione. O ile kulka ostra nie jest, o tyle często spotyka się ostre szpice Zakaz istnieje, ale jak się go przestrzega to wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 25.03.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Największy problem polega na tym że ludzie często zamiast na estetykę patrzą na "efekt okaleczenia"...sami sugerujemy klientom groty zakończone łagodnie lub przęsła zwieńczone płaskownikiem na płask, ale nie zawsze da się to przeforsować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts