Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja osobiście nie robię od przodu ogrodzenia. Płot bedzie z jednej strony domu, a brama z drugiej. Cały przód będzie otwarty. Szkoda na to kasy.

Nie boisz się, że każdy będzie mógł wejść i np. coś zabrać ?, nie wspomną o piesku który, może wybiec w każdej chwili i o dzieciach które trzeba będzie pilnować, żeby nie wyszły na ulicę

Ja jak nie miałam ogrodzenia od frontu to codziennie ktoś przychodził a to złomiarze ... nie ma pani nic na złom.... a to pijak jakiś po "cygara". Każdy zawracał autem na moim podwórku. Zrobiłam ogrodzenie od przodu i spokój święty z nieproszonymi gośćmi.

• Odpowiedzi 632
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie boisz się, że każdy będzie mógł wejść i np. coś zabrać ?, nie wspomną o piesku który, może wybiec w każdej chwili i o dzieciach które trzeba będzie pilnować, żeby nie wyszły na ulicę

Ja jak nie miałam ogrodzenia od frontu to codziennie ktoś przychodził a to złomiarze ... nie ma pani nic na złom.... a to pijak jakiś po "cygara". Każdy zawracał autem na moim podwórku. Zrobiłam ogrodzenie od przodu i spokój święty z nieproszonymi gośćmi.

Czytaj ze zrozumieniem. Płot będzie od jednej i drugiej ściany szczytowej, przód natomiast będzie otwarty.

Podjeżdżam samochodem i bez otwierania bramy stawiam samochód przed garażem i wchodzę do domu. Wygoda i tyle.

A te płoty w kształcie drabin to twoim zdaniem takie bezpieczeństwo?

Czytaj ze zrozumieniem. Płot będzie od jednej i drugiej ściany szczytowej, przód natomiast będzie otwarty.

Podjeżdżam samochodem i bez otwierania bramy stawiam samochód przed garażem i wchodzę do domu. Wygoda i tyle.

A te płoty w kształcie drabin to twoim zdaniem takie bezpieczeństwo?

To zmienia wszystko , ja zrozumiałam, że nie będziesz miał odrodzenia od przodu w ogóle

Poznaje, poznaje choć nie oglądam

Drabinek bym sobie nie zrobiła jako ogrodzenia :)

Ogrodzenie to bariera psychologiczna , wstępne zabezpieczenie przed łobuzami oraz odgrodzenie mojego terenu . Znam wiele przypadków gdzie mówili ,że ogrodzenia nie będzie bo to strata kasy itp., ale jak mieli gości z ulicy w stylu ,,olewaczy podlewaczy” murów to zmienili szybko zdanie. Jeszcze nam brakuje do zachodu
skoro mają postać drabiny i bardzo łatwo można przez nie przejść.

Przerwy między profilami nie są przypadkowe, są tak zaprojektowane aby złodziej przechodzący przez ogrodzenie wkładając nogę między "szczeble" utknął na dobre !!!

;)

Ogrodzenie daje uczucie prywatności, moje jest tak niskie że przechodzę sobie przez bramę bez podskakiwania czy wspinania .

Pełni rolę ozdobną i chroni przed przypadkowymi gośćmi w ciągu dnia, kundlami sikającymi pod drzewka oraz utrzymuje mojego chcącego się bawić ze wszystkimi 50-kg owczarka na posesji kiedy przechodzi obok rodzina z dziećmi w Niedzielne popołudnie .

Jak ktoś lubi mieszkać na ulicy i zastanawiać się kto zagląda przez okno na parterze to ok, jego sprawa .

Ale Ja nawet przy otwartej bramie czuje się po prostu nieswojo .

PS. Kolejną sprawą jest linia zabudowy, jeden ma granicę 4 m do elewacji frontowej a inny 30 m co na prawdę może zmienić poglądy w szarą rzeczywistość ,,,

Przerwy między profilami nie są przypadkowe, są tak zaprojektowane aby złodziej przechodzący przez ogrodzenie wkładając nogę między "szczeble" utknął na dobre !!!

;)

Możesz to jeszcze usprawnić podłączając do prądu. Na tym ruszcie ładnie się przygrilluje :yes:

A tak między nami, te płoty wyglądają ładnie i nowocześnie, jednak teraz co drugi taki robi. Ja pójdę pod prąd i z boku chaty postawię taki

http://img23.otofotki.pl/obrazki/wq133_nowy-2.jpg

Liwko, zawsze byłeś oryginalny :)

Gdy nie miałem ogrodzenia, było tak: co dnia osikane drzwi wejściowe i brama przez koty/psy, wałęsający się niekastrowany kot sąsiadów olewający każdy kąt mojej działki i krzaczki, psy ganiające mojego kota. Nawet nie wspominam o nieproszonych ludziach :)

Teraz mam szczelne ogrodzenie z każdej strony. Wszystko powyższe to historia. Było warto na 101%. Mój kot (kastrowany) sobie radzi - przeskakuje przez ogrodzenie. Inne nie są na tyle sprytne. I też po nim widzę jak się uspokoił. Wie, że nie zagraża mu nagła ucieczka przed (bez)pańskimi psami.

Nie mówię też o tym jak każdego kuriera korci by wykręcać na polbruku, przed którym nie ma bramy wjazdowej na posesję. Jak zniszczą Ci kostkę, to zaraz będziesz zakładał i ogrodzenie frontowe.

Liwko, zawsze byłeś oryginalny :)

Gdy nie miałem ogrodzenia, było tak: co dnia osikane drzwi wejściowe i brama przez koty/psy, wałęsający się niekastrowany kot sąsiadów olewający każdy kąt mojej działki i krzaczki, psy ganiające mojego kota. Nawet nie wspominam o nieproszonych ludziach :)

Teraz mam szczelne ogrodzenie z każdej strony. Wszystko powyższe to historia. Było warto na 101%. Mój kot (kastrowany) sobie radzi - przeskakuje przez ogrodzenie. Inne nie są na tyle sprytne. I też po nim widzę jak się uspokoił. Wie, że nie zagraża mu nagła ucieczka przed (bez)pańskimi psami.

Nie mówię też o tym jak każdego kuriera korci by wykręcać na polbruku, przed którym nie ma bramy wjazdowej na posesję. Jak zniszczą Ci kostkę, to zaraz będziesz zakładał i ogrodzenie frontowe.

ano wlasnie. brak ogrodzenia wygląda fajnie, ale jest niepraktyczny choćby z tych względów, o których wspomniałeś. ja bym sie nie zdecydowala na zlikwidowanie ogrodzenia bo wiem, jakie to moze przynieść szkody

Liwko co ty piszesz, dla ciebie ogrodzenie to szpan ? :no: Czytałeś poprzednie posty co skłania do założenia ogrodzenia - względy praktyczne i estetyczne. Ja mogę w twoim stylu napisać - brak ogrodzenia to taki hamerykancki szpan.:yes:

PS jak lubisz sprzątać g..a po cudzych psach i kotach sprzed swojego domu Twoja sprawa.:p Wystarczy napisać ja wolę tak i jest OK , a nie wmawiać że wszyscy inni to szpanerzy a ja praktyczny jestem.

szukam sprawdzonych producentów ogrodzeń z profili stalowych, ocynkowanych i malowanych proszkowo. Profil zamknięty o wymiarach profila 40x40mm z wypełnieniem szczeblinami 40x20mm. podrzuci ktoś?
szukam sprawdzonych producentów ogrodzeń z profili stalowych, ocynkowanych i malowanych proszkowo. Profil zamknięty o wymiarach profila 40x40mm z wypełnieniem szczeblinami 40x20mm. podrzuci ktoś?

Moge polecic Wykonawce swojego ogrodzenia Pan Michal Budzik http://www.step-bud.pl/index.html , bardzo solidna Firma jedna z najsolidniejszych jakie pojawily sie u mnie na budowie :) mozesz powolac sie na Edyte ( ogrodzenie Panowie robili u mnie w 2013 roku , ale mysle ze mnie pamietaja bo jak sam Pan Michal stwierdzil bylo to zlecenie " ich zycia " . ;))

Świetne - oryginalne bardzo mi się podoba. Każde ogrodzenie jest pionowe to poprzeczne. Na czym masz bramę Nice ?

Żona chciała mieć łatwiej przejść przez ogrodzenie, jak kluczy zapomni ;)

Napęd? Came.