Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Siatka nie jest takim zlym do konca rozwiazaniem .Mozna ja obsadzic np.powojnikiem i czyms co jest dluzej zielone i peknie sie czerwieni na jesien , zapomnialam jak sie nazywa

mialam tak w swoim pierwszym domu i jak dla mnie bylo ok

z zamierzenia zreszta , a ze tansze to to jeszcze na plus

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 632
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hm, masz rację to jest jakieś wyjście, żeby dodatkowo stworzyć zasłonę, bo sama siatka przecież nic nie zasłania tylko odgradza. A co do rośliny do wydaję mi się, że chodzi Ci o winobluszcz :)
Tak z tym jestem w stanie się zgodzić, ale jednak. Czy ogrodzenie frontowe również bedzie świetnie wyglądało, gdy będzie wykonane z siatki ? No według mnie nie do końca. Dlatego jednak najlepiej jest przynajmniej postawić słupek L i do tego przęsła :) Edytowane przez Wojtko55
Ale ja wcale nie twierdzę, że siatka to dobry wybór na ogrodzenie od frontu. Stwierdziłem tylko, że jak już ma być sama siatka, to chyba lepiej żeby była pokryta tym winobluszczem i chociaż trochę zasłaniała posesję.Jakoś nie do końca ten słupek L z przęsłami do mnie przemawia, wolałbym chyba ogrodzenie pełne tzn. jakiś mur.
  • 2 weeks później...
Te Ergo jest trochę podobne do botanika(ten sam producent), ale według mnie sprawdzi się jedynie jako boczne lub tylne ogrodzenie. Pomimo zawieszenia na nim jakiś roślin nie jest dla mnie na tyle estetyczne żeby było od frontu i niejako wizytówką domu.
  • 2 weeks później...
Ogrodzenie horyzontalne to słuszny wybór dla domu, przy czym jednak w moim przypadku jedyną opcją było ogrodzenie całej działki płotem o trochę grubszych przęsłach (za siatką czułbym się jakoś na widoku sąsiadów a obsadzanie się tujami nie pasowało nam za bardzo do stylu hacjendy - oczywiście jak kto lubi), przeglądaliśmy różne oferty i dość pozytywnie sprawdził się Fenz - aluminium nierdzewka lakierowany proszkowo o przęśle 200mm, który nam polecił architekt.
  • 2 months później...

Ogrodzenie horyzontalne - bardzo eleganckie rozwiązanie.

I tak oczywiście oprócz stalowej konstrukcji ogrodzenia należało by zastosować eleganckie wypełnienie.

Z naszej strony mogli byśmy zaproponować wypełnienie z Kompozytu Drewna EcoTeak. Materiał, który jest alternatywą dla drewna naturalnego, a prezentuje się tak:

http://ecoteak.pl/realizacje/klas/JPEG/DSC_0970.jpg

http://ecoteak.pl/realizacje/ogrodz1/DSC00783.jpg

Pozdrawiamy,

Zespół EcoTeak

• 4 weeks później...

Witam,

planuję postawić ogrodzenie z siatki leśnej na słupki wybrałem słupki dębowe, macie jakieś tipsy w tej kwestii, czy takie słupki trzeba impregnować czymś czy można bez niczego wprost do gruntu? Słyszał ktoś może o obsypywaniu przy gruncie drobnymi kamykami takiego balika dębowego dla zapewnienia drenażu, by dłużej stał?

• 2 months później...
a to nasze, co sądzicie? dość szczelne z uwagi na drogę.

sliczne ogrodzenie od zawsze marzylismy o gabionach i jutro wsypujemy granit do naszych juz sie nie moge doczekac wypelnienia jasnym granitem swoja droga co za kamien wsypaliscie do gabionu ?

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/413/4939641_13072056_10207209684303582_49129676_o.jpg

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/413/4939642_13073215_10207209684503587_1721867814_o.jpg

• 4 months później...
  • 10 months później...
  • 3 weeks później...
jeżeli siatkę się obsadzi ciekawymi roślnami, to ok. ale ciekawsze jest ogrodzenie z elementów kutych, mozna tez wykorzystac tam elementy oozdbe jak daszki, rozetki itp, tu można obejrzec wzory grotów itp
  • 2 weeks później...
Czy ktoś mógłby mi doradzić, jakie wypełnienie dać w ogrodzeniu frontowym? Mam do wyboru stalowe poziome w ramce w ciemnoszarym kolorze lub drewniane/kompozytowe deski, też poziome, w kolorze brązowym.

20160809_071239.jpg