Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Kreski"

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zdjęcia juz są (ładna ta twoja działeczka, a i to co na niej zapowiada się ciekawie) :) Dobrze by było gdybyś umieścił link do komentarzy w Twoim dzienniku, wtedy nie miałbyś w nim niepotrzebnych wpisów (zwróć się z prośbą do Maksia - moderatora, to przeniesie Ci komentarze z dziennika na właściwe miejsce) :)

Witam!

Cieszę się, że zdecydowałeś się założyć dziennik! :D

Lepiej późno niż wcale.

Mieszkasz niedaleko, więc już wiem gdzie pojadę na następną wycieczkę rowerową ( jeżeli taka pogoda się utrzyma..) :D

Gdzie dokładnie budujesz?

W Jelczu, czy Laskowicach?

Pozdrawiam!

Żaba

rozpędziłam się i wpisałam w dzienniku zamiast w komentarzach ale już usunęłam wiadomość i wpisuję w odpowiednim miejscu :-)

a pytanie było o ściany. Czy zadowolony jesteś z pustaków z Kozłowic?

My też chcemy z tego budować. Napisz czy bloczki są równe i ile płaciłeś za sztukę?

pozdrawiam

Witam!

Cieszę się, że zdecydowałeś się założyć dziennik! :D

Lepiej późno niż wcale.

Mieszkasz niedaleko, więc już wiem gdzie pojadę na następną wycieczkę rowerową ( jeżeli taka pogoda się utrzyma..) :D

Gdzie dokładnie budujesz?

W Jelczu, czy Laskowicach?

Pozdrawiam!

Żaba

w jelczu-laskowicach, przy wylocie na miłoszyce

rozpędziłam się i wpisałam w dzienniku zamiast w komentarzach ale już usunęłam wiadomość i wpisuję w odpowiednim miejscu :-)

a pytanie było o ściany. Czy zadowolony jesteś z pustaków z Kozłowic?

My też chcemy z tego budować. Napisz czy bloczki są równe i ile płaciłeś za sztukę?

pozdrawiam

jestem zadowolony, murarze też byli, bloczki nie są idealne , ale tylko w miejscu gdzie się łączą, i powstają szpary , ale to nie ma znaczenia przy ścianie 2W , pióra i wpusty dobrze pasują a to chyba najważniejsze.

Jedyne co to nie polecam tych pustaków zimować, u mojeg znajomego leżały przez zimę i tragedia , wszyskie spękane i się kruszą , lepiej odrazu na budowę. Płaciłem 4,15 zł brutto za sztukę Mega 25 P+W.

Kto robił Ci dach? Zdecydowałeś się na pana W.?

Aha, jakie masz okna dachowe? I ile Cię kosztowały?

Jak nie chcesz na forum, to proszę na priva.

A domek bardzo ładny!

:D

tak zdecydowałem się i jestem zadowolony , ekipa szybka i dokładna nie mam podstwaw zeby mieć jakiekolwiek zastrzezenia, a okna dachowe mam Fakro ile kosztowaly nie wiem dokladnie, nie kupowalem sam tylko razem ze wszystkimi manelami do dachu.

Ladny dom, ladny dach, ladne okna Fakro... :wink: Chyba tak mamy. :p

Podaj jakis link do projektu co sie troche rozejrze po chalupie. :p

Bardzo fajnie sie zapowiada. Tak troche ciagnie do tradycji (a ja to lubie). Czekam na wiecej zdjec.

Ladny dom, ladny dach, ladne okna Fakro... :wink: Chyba tak mamy. :p

Podaj jakis link do projektu co sie troche rozejrze po chalupie. :p

Bardzo fajnie sie zapowiada. Tak troche ciagnie do tradycji (a ja to lubie). Czekam na wiecej zdjec.

link do projektu http://www.apa-domy.com.pl , projekt nazywa się "Kreska"

• 4 weeks później...
Widzę, że masz całkiem przytulny i pewnie ciepły :wink: kącik do przezimowania. No i z tymi drzwiami na górze też sobie poradziłeś...

Gratulacje!

tak ciepły kącik jest , dzisiaj mi wstawiają okna więc jest szansa że ten piecyk coś nagrzeje , a z drzwiami zrobiłem z kawałka słupka 14x14 , trochę podciętego na grubość ściany nadproże , na kątownik przymocowałem do słupa , z drugiej strony oparłem o ścianę i stoi ( i mam nadzieję że będzie )

Bardzo ładny projekt. A robicie do tego i poddasze, to już na prawdę miejsca nie będzie brakować. Bez poddasza to prawie 130m2 a z poddaszem to..., będzie co sprzątać... :wink:

Poddasze to duuuuży atut naszych domków - mi dochodzi jeszcze ok 40 m2 nad garażem... Jak oprowadzam gości to twierdzą że jest tam więcej miejsca niż na dole, ale efekt robią okna, dużo światła to podstawa na poddaszu.

Może coś poradzicie , odnośnie kominka , na zdjęciach w dzienniku , tych ostatnich, gdzie teraz stoi piecyk, ma w przyszłości być kominek , tylko że jak widać ten komin stoi w poprzek salonu, i tak na oko żaden wkład kominkowy ani obudowa się nie zmieści , nie zabardzo chciałbym domurowywac jakieś kawałki ścian żeby postawić za nimi kominek , bo zniszczyłbym sobie przestrzeń jaką mam teraz, nie wiem też jakie wymiary mają wkłady i jakie są później minimalne wymiary obudowy , pierwotnie ten kominek był w innym miejscu , bo obok tego komina była ściana i stał na niej, a ścianę wywaliłem powiększając salon no i teraz drapie się w głowę co z tym zrobić , ten kącik na kominek ma teraz wymiary 40 x 40 cm....

• 3 weeks później...
ŁADNA TA KRESKA.

A ile metrów jest na poddaszu?

Co zmieniliście w stosunku do projektu na stronie?

na poddaszu jest około 140 m.kw podłogi, użytkowej mniej bo liczy sie ją pod skosami, wg. projektu jest to 60 m.kw. w stosunku do projektu oryginalnego zmieniliśmy :

- brak ganku w cześci ogrodowej domu

- inny układ okien z tyłu domu

- brak pokoju na dole , za to powiększono salon

- inny strop

-