Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Kreski"

anSi

Recommended Posts

No no - ładnie ruszasz, czyli ani się obejrzysz a już zamieszkasz...

Instalacje całkiem całkiem. Trzymam kciuki za tynkarzy. Mam tylko pytanko czy nie zastanawiałeś się nad prostym filtrem mechanicznym do wody? Nas namówił na to hydraulik i powiem szczerze, że zgodziłem się dla świętego spokoju, ale po kilku miesiącach użytkowania i przefiltrowaniu ok 70 m3 wody widzę, że była to dobra porada... Pomyśl o tym, koszt niewielki, a zawsze coś wyłapie.

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No no - ładnie ruszasz, czyli ani się obejrzysz a już zamieszkasz...

Instalacje całkiem całkiem. Trzymam kciuki za tynkarzy. Mam tylko pytanko czy nie zastanawiałeś się nad prostym filtrem mechanicznym do wody? Nas namówił na to hydraulik i powiem szczerze, że zgodziłem się dla świętego spokoju, ale po kilku miesiącach użytkowania i przefiltrowaniu ok 70 m3 wody widzę, że była to dobra porada... Pomyśl o tym, koszt niewielki, a zawsze coś wyłapie.

mam jakiś filtr założony za wodomierzem , taki metalowy odkręcany zbiorniczek z manometrem , z zaworem spustowym. Jeszcze tego nie rozkręcałem i nie wiem co tam jest w środku, jakaś siatka , czy odstojnik..

mam jakiś filtr założony za wodomierzem , taki metalowy odkręcany zbiorniczek z manometrem , z zaworem spustowym. Jeszcze tego nie rozkręcałem i nie wiem co tam jest w środku, jakaś siatka , czy odstojnik..

A tak z ciekawości - jakie masz ciśnienie wody?

sprawdzę dzisiaj wieczorem , bo nie patrzyłem jeszcze:) napiszę

A tak z ciekawości - jakie masz ciśnienie wody?

Sprawdzałem ciśnienie , manometr pokazuje 2,5 bara

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
gratuluję domu ! bardzo ładny projekt !

życzę, aby wszystko szlo jak najlepiej

mam pytanie co do tego pieca na ekogroszek, na czym to polega?

będę szukać infor. na forum, ale będę wdzięczna za odp.

pozdrawiam

piec na węgiel , ale wyposażony w zasobnik wegla i podajnik, co powoduje że jest bezobsługowy w pewnym stopniu , wystarczy dosypać węgla co kilka dni i to wszystko . Eko-groszek to specjalnie elekcjonowane gatunki drobnego węgla "groszku" o granulacji od 5 do 25 mm . Ogólnie piec węglowy ale automatyczny . A jak się sprawdzi jeszcze nie wiem, powinno być stosunkowo tanio i ciepło

Paweł, robota przy własnym domu jest przez całe życie. Jak już zamieszkasz, zawsze znajdzie się coś do naprawy. U nas kocioł na groszek chodzi fajnie, jednak pierwsza zima dopiero przed nami. Tylko niestety co miesiąc cena groszku rośnie, a we wrześniu z reguły przeginają z ceną.

Paweł, robota przy własnym domu jest przez całe życie. Jak już zamieszkasz, zawsze znajdzie się coś do naprawy. U nas kocioł na groszek chodzi fajnie, jednak pierwsza zima dopiero przed nami. Tylko niestety co miesiąc cena groszku rośnie, a we wrześniu z reguły przeginają z ceną.

mam taki zamiar, nawet kosztem innych prac zgromadzić jak najwięcej groszku przed zimą , mam pewną rezerwę i myślę że do końca września będę miał łącznie około 5 ton , może wystarczy.....paliwo jest sezonowe tak mi się wydaje , i warto chyba zawczasu kupić więcej i mieć spokój... ciężka decyzja , bo wolałoby się mieć np. jakieś kafelki czy panele , ale coż , grzać trzeba....:)

• 3 weeks później...
Proszę powiedz, jakiej wielkości masz okna- te niedzielone ? Jestem ciekawa, bo też mam dosyć duże niedzielone ale jak narazie wszyscy odradzają :( Dzielone mi się nie podobają... Napisz jak się sprawdzają. Dziękuję i pozdrawiam !!

okna we większości są o wymiarze 120 x 150 , skrzydła są dość spore, ale np. w bloku mam jeszcze większe i nie ma z tym problemu , jak narazie nie mam problemu z ich użytkowaniem. Są w sam raz.

aaa jeszcze jedno- jakiej wielkości jest ten Twój domek?

parter pow użytkowa 127 m.kw , poddasze 65 m. kw, łącznie powierzchnia podłóg to 260 m.kw. wymiary domu to około 13,5 m x 10 m.

tu masz link do projektu : http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=766 , tyle że mam odbicie lustrzane