Damro 31.08.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 WITAM SERDECZNIE Zauważyłem,że w Twoim domu są podciągi których moja połowa bardzo się boi ze względów estetycznych Czy możesz podać grubość tych podciągów. Pzdrawiam Damro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 31.08.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 WITAM SERDECZNIE Zauważyłem,że w Twoim domu są podciągi których moja połowa bardzo się boi ze względów estetycznych Czy możesz podać grubość tych podciągów. Pzdrawiam Damro muszą byc , bo "wisi" na nich połowa stropu , stoją słupy od dachu i ścianki działowe na poddaszu , te mniejsze podciągi mają od sufitu licząc 10 cm , a ten najdłuższy ma 15 cm grubości ( tak naprawdę to są grubsze bo podciąg jest schowany w stropie i mają grubość właściwą 40 i 35 cm ) ale to co widać to wystaje tyle co napisałem ) nie ma się co bać, bo akurat w moim przypadku estetyka jest ok, bo te podciagi fajnie oddzielają optycznie przestrzeń salonu, jadalni i kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 31.08.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Bardzo dziękuję za odpowiedż która mnie uspokoiła W moim projekcie też są podane grubości 40cm. widocznie tak jak piszesz po wykończeniu zostaje 10-15cm.Wielkie dzięki. Jeszcze jedno ,czy do twojego pieca można podłączyć podłogówkę i czy sterownik który on posiada jest łatwy w obsłudze Damro P.S. Podciągi nam się podobają ale takie właśnie na 10-15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 01.09.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Bardzo dziękuję za odpowiedż która mnie uspokoiła W moim projekcie też są podane grubości 40cm. widocznie tak jak piszesz po wykończeniu zostaje 10-15cm.Wielkie dzięki. Jeszcze jedno ,czy do twojego pieca można podłączyć podłogówkę i czy sterownik który on posiada jest łatwy w obsłudze Damro P.S. Podciągi nam się podobają ale takie właśnie na 10-15cm. ja też myslałem że podciągi będą tyle wystawać na początku, ale podciąg jest na wskroś stropu , więc jak strop ma grubość około 25-30 cm ( teriva ) to tyle podciągu jest schowane w stropie i wiele nie widać , sterownik pieca jest bardzo czytelny i łatwy , a podłogówkę to można podłączyć do każdego pieca , nie podłącza się jej nigdy bezpośrednio tylko przez specjalne zawory , np. tzw RTL które nie puszczają cieplejszej wody na podłogówkę niż ma być, nawet jak na piecu będzie 80 stopni , to podłogówka i tak będzie miała swoje parametry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 01.09.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Dziękuję i pozdrawiamDamro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazka3 04.09.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Pięknie robi się w Twoim domku. Zazdrość bierze, że tak blisko finału. Ja buduję "Babie Lato" , ale jestem dopiero na etapie budowy dachu. W planach przeprpwadzka w przyzłym roku , może po lecie. Ciągle zastanawiamy się nad boniowaniem, ale jak obejrzałam wykonane prace u Ciebie to znowu mam dylemat.Pozdrawiam i życzę powodzenia. Może masz jakieś nowe zdjęcia- pochwal się.Grazka3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 04.09.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Pięknie robi się w Twoim domku. Zazdrość bierze, że tak blisko finału. Ja buduję "Babie Lato" , ale jestem dopiero na etapie budowy dachu. W planach przeprpwadzka w przyzłym roku , może po lecie. Ciągle zastanawiamy się nad boniowaniem, ale jak obejrzałam wykonane prace u Ciebie to znowu mam dylemat. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Może masz jakieś nowe zdjęcia- pochwal się. Grazka3 nie mam narazie nowych fotek , a boniowanie , warto zrobić, na początku sie tego bałem, ale to bułka z masłem... zrobiliśmy to sami z ojcem, chwila zastanowienia , trochę przymiarek i wysło całkiem całkiem, a koszty też nieduże bo ile może kosztować te kilka arkuszy styropianu gr. 2 cm i te kilka więcej kątowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazka3 12.10.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Zauważyłam bardzo ładne drzwi zewnetrzne z łukiem . Czy były bardzo drogie? Robiliśmy wstępną kalkulację drzwi ze stałym łukiem- w firmach twierdzili, że będą one znacznie tańsze niż łukowe. Może jakaś podpowiedż- gdzie zamawiałeś drzwi. Pozdrawiam Grazka3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 12.10.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Zauważyłam bardzo ładne drzwi zewnetrzne z łukiem . Czy były bardzo drogie? Robiliśmy wstępną kalkulację drzwi ze stałym łukiem- w firmach twierdzili, że będą one znacznie tańsze niż łukowe. Może jakaś podpowiedż- gdzie zamawiałeś drzwi. Pozdrawiam Grazka3 zamawiałem u stolarza , w dobrej i sprawdzonej firmie http://www.sitak.com.pl , Lubsza woj, Opolskie, kosztowały te drzwi 5.600 zł. z ościeżnica montażem i wykończeniem. Uważaj na drzwi ze stałym łukiem , przerabiałem temat i przy wysokości i szerokości otworu na drzwi takim jak w projekcie , montując stały łuk drzwi będą poprostu za niskie , a powiększyć otworu na drzwi się nie da , bo już nie da rady wyżej dać nadproża. Muszą być całe łukowe , co do kosztów to nie było tragedii , bo jak szukałem drzwi to takie gotowe zamawiane w sklepie ze wszystkim co chciałem wychodziły około 4 tysiące , ale nie były łukowe tylko proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 12.02.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 piekne drzwi i domek.cos dlugo nikt nic nie pisze.czy mozna prosic o kolejne fotki i wpis co u was slychac.na pewno juz mieszkacie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 12.02.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 fotek troche jest , problem z dostepem do sieci , bo juz mieszkamy , to fakt, ale internetu nie ma na nowym ( w pracy nie mam jak przesłać fotek, ale postaram się nadrobić.... mieszkamy już od roku , i ciągle się coś robi, aktualnie kominek..., jak skończe to się pochwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 12.02.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 09.04.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Mój kominek na ukończeniu, zdjęcia w dzienniku, jeszcze tylko dokończyć fugowanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta k 26.06.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 WITAM!Piekny jest Wasz domek!My też budujemy KRESKE.Jaki kolor elewacji macie?Czekamy na wiecej zdjęć tego pieknego domku!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 30.06.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 WITAM!Piekny jest Wasz domek!My też budujemy KRESKE.Jaki kolor elewacji macie?Czekamy na wiecej zdjęć tego pieknego domku!Pozdrawiam. koloru elewacji jeszcze nie mamy , tzn. mamy w planach coś piaskowego czy delikatnie żóltego , a opaski wokół okien , kolumny ganku , gzymsy nad wejściem w kolorze białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta k 15.10.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 WITAM!Bardzo prosze o wiecej zdjeć z waszej KRESKI!To przecież taki piękny dom.Jak zrobisz kolumny to pochwal sie.My też zastanawiamy sie jak je pomalować?!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 16.10.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 postaram się dodać jakieś fotki, bo elewacja właśnie jest w trakcie , także coś pewnie dodam do dziennika, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta k 12.10.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Witam.czy mógłbyś się pochwalić schodami w środku?Jestem na etapie zamawiania i chciałabym może coś podpatrzeć?Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 13.10.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 schodów jeszcza nie ma , wykanczam podasze , jak to zrobie to pomysle o schodach, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 10.03.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam .Wpisuję się do komentarzy bo może przeczytasz.Wysyłam też wiadomość na priv.Bardzo proszę o dane dotyczące wysokości i średnicy kolumn.Czy to gotowe elementy.Gdzie kupione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts