Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

najlepiej z okolic pruszkowa, takiego który przy okazji mógłby przepchnąć swój projekt w sanepidzie.

ale zainteresowana jestem wszystkimi ofertami.

chodzi o adaptacje istniejącego budynku zgodnie z normai sanepidu.

sprawa dość pilna.

dzięki

https://forum.murator.pl/topic/42550-szukam-architekta-znaj%C4%85cego-si%C4%99-na-normach-sanepidu/

Domyślam się, że w tym domu jest kuchnia żywienia zbiorowego i potrzebny jest technolog żywienia, dla wykonania i zatwierdzenia projektu kuchni w Sanepidzie.

ja wiem..??..

juz pytałam kilku architektów. wszyscy twierdzili że zaprojektują mi przedszkole ale jak dochodziło do kwestii związanych z normami sanepidu, to tutaj zaczynała się plątanina w zeznaniach...

ja dopiero co skończyłam projekt indywidualny domu, architekt wydawał się suuper. a od kiedy buduje - 1 miesiąc- juz wyszło kilka pomyłek w projekcie, które przyspozyły mi sporo kłopotu.

jako ze adaptacja istniejącego budynku na przedszkole nie jest trudna, więc zalezy mi przede wszystkim na tym, by architekt był obryty w tym, czego ząda sanepid.

rozpisałam się, sorki.

Trzeba raczej pytać czy projektowali ostatnio jakieś przedszkole i jakie konkretnie, aby można było zebrać referencje.

Przecież każdy projekt przedszkola musi uzgodnić sanepid.

Uzgodnieniem obarczony będzie projektant-architekt, więc póki nie uzgodni to projekt nie jest wykonany, a więc nie zapłacony.

projekt musi byc uzgodniony z rzeczoznawcą do spraw san.- epid. (oprocz tego od bhp i ppoż.)

kazdy architekt, który projektowal cos wiekszego niz domek, sie z tym spotkal. popytaj w biurach projektowych a nie architektow domków.

uzgodnienie nie robi sanepid a rzeczoznawca, sanepid jedynie odbiera obiekt

pozdrawiam