aśka1719499870 21.10.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 najlepiej z okolic pruszkowa, takiego który przy okazji mógłby przepchnąć swój projekt w sanepidzie.ale zainteresowana jestem wszystkimi ofertami. chodzi o adaptacje istniejącego budynku zgodnie z normai sanepidu.sprawa dość pilna.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 21.10.2005 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Domyślam się, że w tym domu jest kuchnia żywienia zbiorowego i potrzebny jest technolog żywienia, dla wykonania i zatwierdzenia projektu kuchni w Sanepidzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 21.10.2005 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 otóż nie.to ma byc przedszkole. ale sanepid musi dać pozwolenie na nie. a w przedszkolu nie będzie kuchni tylko catering. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 21.10.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 To bardziej trafny byłby temat tego wątku :Szukam architekta do zaprojektowania przedszkola w istniejącym budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 22.10.2005 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 ja wiem..??.. juz pytałam kilku architektów. wszyscy twierdzili że zaprojektują mi przedszkole ale jak dochodziło do kwestii związanych z normami sanepidu, to tutaj zaczynała się plątanina w zeznaniach...ja dopiero co skończyłam projekt indywidualny domu, architekt wydawał się suuper. a od kiedy buduje - 1 miesiąc- juz wyszło kilka pomyłek w projekcie, które przyspozyły mi sporo kłopotu. jako ze adaptacja istniejącego budynku na przedszkole nie jest trudna, więc zalezy mi przede wszystkim na tym, by architekt był obryty w tym, czego ząda sanepid. rozpisałam się, sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 22.10.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Trzeba raczej pytać czy projektowali ostatnio jakieś przedszkole i jakie konkretnie, aby można było zebrać referencje.Przecież każdy projekt przedszkola musi uzgodnić sanepid.Uzgodnieniem obarczony będzie projektant-architekt, więc póki nie uzgodni to projekt nie jest wykonany, a więc nie zapłacony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 22.10.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 projekt musi byc uzgodniony z rzeczoznawcą do spraw san.- epid. (oprocz tego od bhp i ppoż.)kazdy architekt, który projektowal cos wiekszego niz domek, sie z tym spotkal. popytaj w biurach projektowych a nie architektow domków.uzgodnienie nie robi sanepid a rzeczoznawca, sanepid jedynie odbiera obiektpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 24.10.2005 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 dzięki za rady i wytyczne na pewno skorzystam! dzięki, aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts