Gość 29.12.2002 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Witamprosze o opinie na w/w tematczy warto?jak na razie jestem w 90% zdecydowany własnie na taką forme ogrzewania.Dom porter + uzytkowe poddasze (160m2) 1/2 parteru dodatkowo z ogrzewaniem podłogowym.(tylko tam gdzie kafle)Może jest ktos na forum kto ma takie rozwiązanie??pozdrawiamartur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 30.12.2002 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 pionowy rozkład temperatury zbliżony do idealnego daje ogrz. podłogowe promieniujące, potem płaszczyznowe ścienne. Istotne pozostają kwestie aranżacji mieszkania - jeśli ktoś lubi drewno na podłodze i grube dywany - trzeba robić ogrzewanie ścienne, jak chcecie zastawiać ściany i wieszać obrazy - podłogowe.Generalnie są to efektywne i przyjemne systemy ogrzewań.Cóż tu wiecej rzec - niewiem......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekZ 30.12.2002 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Przy ściennym szybciej brudzą się ściany w miejscu instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.12.2002 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Ścienne elektryczne ? Może listwy ? Mogłyby być gdyby koszt energii elektrycznej był nieeecoooo niższy... A najbliższa okolica grzejników musi być w jakimś ciemnym kolorze , bo ściana się faktycznie brudzi mocno. Acha - lubią też niemile hałasować po włączeniu i wyłączeniu -naprężenia materiału. Jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.12.2002 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 sorki nie sprecyzowałem o jakie mi chodzi a chodzi mi o ścienne wodne. ( prawie to samo co podłogowe tylko instalacja w ścianie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.12.2002 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Było m.in. tu:http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=1409&forum=34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts