inż. Mamoń 21.10.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Podbitkowcy zażyczyli sobie kołki szybkiego montażu 22 cm długości. Dzwonię tu i tam i na razie namierzyłem tylko 16 cm. Czy ktoś widział dłuższe? Gdzie takie kupić w Poznaniu?Swoją drogą może da się to zrobić inaczej? Oni chcą przymocować łatę o grubości 5 cm do muru ocieplonego styropianem 12 cm. Zatem 5 (łata) + 12 (styropian) daje 17 więc kołek 20 cm będzie za krótki. Stąd 22 cm i mam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.10.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 wycinasz dziure w styropianie pod klocek drewniany ktory mocujesz do scianypozniej do tego klocka juz wystarcza nawet same gwozdzietaniej i tak samo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 21.10.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Tylko przekonaj tych wykonawców, żeby tak chcieli robić. Zaraz zaczną wymyślać, że za dużo roboty i dodatkowe czynności i będzie trzeba dopłacić, najlepiej 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.10.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 do czorta - sami powinni za materialem latac i tyle. Jak to by wygladalo - przyjezdzam zoknami i klienta wysylam do sklepu po flaszke i kolki, piane, i najlepiej jakby mi jeszcze dal poziomice i wiertarke i co tylko sobie zamarze To chore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.10.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 do czorta - sami powinni za materialem latac i tyle. Jak to by wygladalo - przyjezdzam zoknami i klienta wysylam do sklepu po flaszke i kolki, piane, i najlepiej jakby mi jeszcze dal poziomice i wiertarke i co tylko sobie zamarze To chore ale u niektórych normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 23.10.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Podbitkowcy zażyczyli sobie kołki szybkiego montażu 22 cm długości. Dzwonię tu i tam i na razie namierzyłem tylko 16 cm. Czy ktoś widział dłuższe? Gdzie takie kupić w Poznaniu? Swoją drogą może da się to zrobić inaczej? Oni chcą przymocować łatę o grubości 5 cm do muru ocieplonego styropianem 12 cm. Zatem 5 (łata) + 12 (styropian) daje 17 więc kołek 20 cm będzie za krótki. Stąd 22 cm i mam problem. Proszę panie Inżynierze ---> kołeczki w Poznaniu Sam używałem ich kołków min do ocieplenia i mocowania profila przyściennego do G-K. U mnie z podbitką jest taka sama sytuacja tyle, że ja mam 20 cm styropianu. Kolesie od podbitki zaproponowali przybicie drewnianej łaty do konstrukcji dachu, tuż przy samym ociepleniu i dopiero do niej listwę "J". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 23.10.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Właśnie zerknąłem do Twojego DB i sytuacja jest trochę inna ale podaję link do strony producenta podbitki, na której podaje sposób mocowania tejże ----> podbitka . Rozwiązanie dla Twojego dachu znajduje się na samym dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 23.10.2005 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 maxymov - wielkie dzięki !!! Kołki były potrzebne na gwałt i znalazłem takie w GS w Swarzędzu po 7,20 za sztukę Kupiłem 30 sztuk i kazałem mocować co 90 cm zamiast co 60. Jestem trochę podłamany. Tyle kasy na głupie kołki. Jutro jeszcze z ciekawości zorientuję się w cenie tych, które proponowałeś (szybki montaż SM - 10 x 220) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 24.10.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 maxymov - wielkie dzięki !!! Kołki były potrzebne na gwałt i znalazłem takie w GS w Swarzędzu po 7,20 za sztukę Kupiłem 30 sztuk i kazałem mocować co 90 cm zamiast co 60. Jestem trochę podłamany. Tyle kasy na głupie kołki. Jutro jeszcze z ciekawości zorientuję się w cenie tych, które proponowałeś (szybki montaż SM - 10 x 220) pozdrawiam Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 24.10.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 dzis widzialem w budom-markecie kolki 24cm dlugiepzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 24.10.2005 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 dzis widzialem w budom-markecie kolki 24cm dlugie pzdr A to gady !!! Dzwoniłem i pytałem - podobno nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 25.10.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 obsluge maja tam taka, ze wcale mnie nie dziwi..... (szambo gotowe?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 30.10.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Sprawdź jeszcze w Ferrodo na rogu Lutyckiej i Szczawnickiej. Tam sprzedają na kilogramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
murodamian 14.04.2016 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Sprawdź muntech24 z Poznania, (Rakoniewicka 18). Mają szeroki asortyment a jeśli czegoś nie ma na stanie to od razu jest kontakt telefoniczny i sprawa jest załatwiana jak trzeba. Od lat wysyłamy tam ludzi po materiały; jeden z porządniejszych dostawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schizo85 14.04.2016 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Sprawdź muntech24 z Poznania, (Rakoniewicka 18). Mają szeroki asortyment a jeśli czegoś nie ma na stanie to od razu jest kontakt telefoniczny i sprawa jest załatwiana jak trzeba. Od lat wysyłamy tam ludzi po materiały; jeden z porządniejszych dostawców. Myślę że przez 10 lat to znalazł już te kołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts