Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kołki szybkiego montażu - POMOCY

inż. Mamoń

Recommended Posts

Podbitkowcy zażyczyli sobie kołki szybkiego montażu 22 cm długości. Dzwonię tu i tam i na razie namierzyłem tylko 16 cm. Czy ktoś widział dłuższe? Gdzie takie kupić w Poznaniu?

Swoją drogą może da się to zrobić inaczej? Oni chcą przymocować łatę o grubości 5 cm do muru ocieplonego styropianem 12 cm. Zatem 5 (łata) + 12 (styropian) daje 17 więc kołek 20 cm będzie za krótki. Stąd 22 cm i mam problem.

do czorta - sami powinni za materialem latac i tyle. Jak to by wygladalo - przyjezdzam zoknami i klienta wysylam do sklepu po flaszke ;) i kolki, piane, i najlepiej jakby mi jeszcze dal poziomice i wiertarke i co tylko sobie zamarze

To chore

ale u niektórych normalne :-?

Podbitkowcy zażyczyli sobie kołki szybkiego montażu 22 cm długości. Dzwonię tu i tam i na razie namierzyłem tylko 16 cm. Czy ktoś widział dłuższe? Gdzie takie kupić w Poznaniu?

Swoją drogą może da się to zrobić inaczej? Oni chcą przymocować łatę o grubości 5 cm do muru ocieplonego styropianem 12 cm. Zatem 5 (łata) + 12 (styropian) daje 17 więc kołek 20 cm będzie za krótki. Stąd 22 cm i mam problem.

Proszę panie Inżynierze ---> kołeczki w Poznaniu

Sam używałem ich kołków min do ocieplenia i mocowania profila przyściennego do G-K.

U mnie z podbitką jest taka sama sytuacja tyle, że ja mam 20 cm styropianu. Kolesie od podbitki zaproponowali przybicie drewnianej łaty do konstrukcji dachu, tuż przy samym ociepleniu i dopiero do niej listwę "J".

maxymov - wielkie dzięki !!! Kołki były potrzebne na gwałt i znalazłem takie w GS w Swarzędzu po 7,20 za sztukę :evil: :evil: :evil: Kupiłem 30 sztuk i kazałem mocować co 90 cm zamiast co 60. Jestem trochę podłamany. Tyle kasy na głupie kołki. Jutro jeszcze z ciekawości zorientuję się w cenie tych, które proponowałeś (szybki montaż SM - 10 x 220)

pozdrawiam

maxymov - wielkie dzięki !!! Kołki były potrzebne na gwałt i znalazłem takie w GS w Swarzędzu po 7,20 za sztukę :evil: :evil: :evil: Kupiłem 30 sztuk i kazałem mocować co 90 cm zamiast co 60. Jestem trochę podłamany. Tyle kasy na głupie kołki. Jutro jeszcze z ciekawości zorientuję się w cenie tych, które proponowałeś (szybki montaż SM - 10 x 220)

pozdrawiam

Powodzenia

• 10 years później...
Sprawdź muntech24 z Poznania, (Rakoniewicka 18). Mają szeroki asortyment a jeśli czegoś nie ma na stanie to od razu jest kontakt telefoniczny i sprawa jest załatwiana jak trzeba. Od lat wysyłamy tam ludzi po materiały; jeden z porządniejszych dostawców.

Myślę że przez 10 lat to znalazł już te kołki.