gosia.l 21.10.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Hej! Czy może mi ktoś pomóc?Mój problem wygląda mniej więcej tak: Mój mąż jest inwestorem(wszystko jest na papierach) budowy budynku gospodarczo-mieszkalnego na działce swego ojca.Po zakończeniu budowy miał on ją nam przepisać ale w polowie budowy zmienił zdanie i stwierdził że nic nam do tego.Czy jest jakaś możliwośc odzyskania poniesionych kosztów i wkładów w tą (marną) inwestycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 21.10.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 witam Mąż może złożyć pozew przeciwko swojemu ojcu do sądu o zwrot poniesionych nakładów na budowę. Jeżeli bedzie w staniw wykazać, że to on faktycznie ponosił wydatki, a do tego miał zgodę właściciela nieruchomości na budowę, są szanse na wygraną. Jednak pozywanie ojca nie jest "komfortowe" Lepiej sie dogadać bez sądu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts