misza 29.12.2002 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Czy ktoś dysponuje może namiarami na przedstawiciela handlowego/ hurtownię sprzedających tą dachówkę? Najchętniej w Wielkopolsce Proszę też o opinie użytkowników, w starszych postach było parę dobrych opinii. Czy mają też dachówkę w grafitowym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alek 31.12.2002 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2002 Polecam lekture strony http://www.Von-Mueller.plJa kładłem półtora roku temu angobę miedzianą Von Muellera i uważam, że jest super. Bardzo chwalą ją dekarze - dachówki są równe w odróżnieniu od tych wypalanych w Polsce. Von Muller na nasz rynek sprzedaje dachówki produkowane w nowowybudowanej fabryce w Gorlitz.Angoby maja w kilku standardowych i kilkunastu (na zamówienie) kolorach.Pozdrawiam - Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 03.01.2003 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Alek, wielkie dzięki! Udało mi się trafić (przez namiary z www i gdańskie przedstawicielstwo) do przedstawiciela na Wlkp. Trwaja pertraktacje cenowe ... ale jestem na dobrej drodze do zakupu grafitowej angoby holenderki. Dachówka rzeczywiście jest super odrobiona, a cenowo wypada taniej od innych ceramicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.01.2003 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Tak się właśnie promuje produkty na forum (grubymi nićmi szyte).Nie postaraliście się.Plumin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 03.01.2003 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Panowie !!! (Panie???)Dachówki von Mueller "cenowo tańsze od innych ceramicznych"???? Przespałem jakąś rewolucję ?? W Niemczech ponownie jest Republika Weimarska i rządzą Czerwoni ?? Albo Honecker powstał z martwych i robi za kanclerza....Dobrze - jeśli tak, to proszę dostarczyć mi komplet na dach w cenie nie przekraczającej 2,35 zł za sztukę holenderki przy ilości ca 12 dachówek na m2. Detale i akcesoria omówimy na privie - zrzucę Tondacha, aby mieć von Muellera, który teraz jest najtańszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 04.01.2003 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Ponieważ temat wzbudza tak wielkie emocje, odpowiadam. Jestem na dobrej drodze do zakupu von mullera w cenie porównywalnej do braasa z jednego prostego powodu: z powodu błędnego zamówienia w hurtowni została dachówka nie odebrana przez klienta. Przedstawicielowi handlowemu zależy na tym, aby się jej pozbyć. Przez przypadek jest to akurat rodzaj i kolor, o który mi chodziło. Cena w tym przypadku nie powinna różnić się od wyceny na dachówkę cementową o więcej niż tysiąc zł. Tylko tyle Nie jest to - jak widać - żaden spisek. Prosiłam też o wycenę dachu na von mullera w Gdańsku oraz na Śląsku. W obu wypadkach wycena + możliwy rabat były lepsze niż proponowany mi przez miejscową hurtownię na dachówkę Robena. Dodam jeszcze, że dach jest b. prosty, o dużej powierzchni ale bez lukarn, załamań itd. To też nie jest bez znaczenia dla ostatecznej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 04.01.2003 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Misza (jednak dobrze, że dodałem "Panie ??")może tutaj nie chodzi o emocje. Mam pewne rozeznanie w temacie, i dachówki von Muellera to przysłowiowe "Mercedesy" - sprzedawane w cenach Mercedesów. To nie jest zarzut, chociaż twierdzę, że kupowanie wyrobów niemieckich to nasza polska zrzutka na niemieckie państwo socjalne.Podziwiałem dachówki von Muellera (mnich-mniszka) przy renowacji ratusza gdańskiego. Mając je w ręce podziwiam jakość. To musi kosztować. Ale nie pisz, proszę, że są tańsze od innych dachówek ceramicznych. Zwłaszcza, że Braas to dachówka cementowa...Pomyślnych negocjacji cenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 04.01.2003 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Lunatyk Napisałam o lepszej wycenie wobec Robena, czyli ceramiki, a braas - kilka zdań wyżej - posłużył tylko za przykład cenowy. Przepraszam jeśli kogoś wprowadziłam w błąd. Masz rację w sprawie wyboru rodzimych towarów. Kiedy to możliwe, jestem jak najbardziej za, jednak w wypadku dachówki byłoby to trudne. Pozdrawiam, misza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 04.01.2003 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 05.01.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 A czy Von Mueller ma oficjalne przedstawiecielstwo w Polsce czy to tylko firma, która importuje te dachówki do Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 05.01.2003 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 On 2003-01-03 23:18, Luna_tyk wrote: - jeśli tak, to proszę dostarczyć mi komplet na dach w cenie nie przekraczającej 2,35 zł za sztukę Ja zapłaciłam 2,55 zł za sztukę Tondacha angobę. Zakup grudniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 05.01.2003 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 Gajka, dzięki za informację - tamta moja wypowiedź była sarkastyczna. Mój Tondach leży już drugą zimę , i nie mam (tak naprawdę) zamiaru sie go pozbywać. Ja już mieszkam od września w nowym domu, na Forum zaglądam na zasadzie maniaka. Było mi bardzo pomocne w czasie budowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania2 06.01.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 ja caly czas sie zastanawiam jaka , i wiecie ze dalej nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alek 06.01.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Do PluminaWypraszam sobie insynuacje pod moim adresem co do promowania lub lobbowania jakichkolwiek produktów. Nie jestem niczyim przedstawicielem, dzielę się swoimi doświadczeniami i doradzam najżyczliwiej jak potrafię, zgodnie z posiadana wiedzą, bez złych intencji.Nie twierdziłem przy tym, że Von-Muller jest tańszy od Braasa. Kiedy ja go kupowałem, angoba była w cenie zwykłej dachówki, tańsza niż robione w Polsce Robeny czy Rupp-Keramik, a nawet Wiekor.A zresztą po co i przed kim ja się tłumaczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts