mmalinska 21.10.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam!Podpisalam umowe na dom szkieletowy(caloroczny).Projekt jest w gminie i wlasnie sie adaptuje .Czy czyhaja na mnie jakies pulapki?Mam 3 lukarny,zamierzam pokryc go blachodachowka,zrobic przydomowa oczyszczalnie,z czasem marza mi sie solary .Czy pod 16m2 tarasu konieczny jest fundament,czy wystarcza slupy? Prosze o znak zycia ,malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 09.11.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 hej,ja także przymierzam sie do szkieletora. Szukam projektu i wykonawcy. Gdzie ty kupowałaś projekt?pozdrmarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmalinska 12.11.2005 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Czesc Ci,firma Danmar na Kaszubach.Z domkami drewnianymi jest o tyle prosciej,ze oni daja projekt i potem stawiaja domek z nasza pomoca oczywiscie.Bardzo mi sie podobaja drewniane domki.Zrobilam wywiad w terenie, wszyscy wlasciciele bardzo sobie chwala.Ja mam natomiast pewne obawy,bo jest to u nas stosunkowo nowa moda,wszystkie te domki maja zaledwie po kila lat,jak beda wygladaly za 15,25 lat?Czy mozna sie jakos ubezpieczyc w umowie z wykonawca? Gwarancje daja tylko na 2 lata.Czy jest to standard?Mam mozliwosc wprowadzenia aneksow do umowy,ktora niestety spisalam po dziadowsku.Jezeli Ty,Marta masz w posiadaniu jakis wzor bylabym wdzieczna za informacje. Staram sie dowiadywac jak najwiecej,przegapilam listopadowy Murator w ktorym jet obszernie o domkach z drewna,musze zamowic poczta! Dzieki ze sie odezwalas,zycze powodzenia i pozdrawiam, malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 15.11.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 hej,znalazłam taki wzór umowy:http://www.domydrewniane.org/files/Wzor_umowy-SDD.pdf nie analizowałam jej jeszcze, jest ona polecana przez p. W.Nitkę. Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 16.11.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Witam!Podpisalam umowe na dom szkieletowy(caloroczny).Projekt jest w gminie i wlasnie sie adaptuje .Czy czyhaja na mnie jakies pulapki?Mam 3 lukarny,zamierzam pokryc go blachodachowka,zrobic przydomowa oczyszczalnie,z czasem marza mi sie solary .Czy pod 16m2 tarasu konieczny jest fundament,czy wystarcza slupy? Prosze o znak zycia ,malina Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że podpisałaś umowę z wykonawcą nie mając pozwolenia na budowe. Ja też tak chciałem, ale wykonawca wybił mi to z głowy. A co, jeśli z jakichś przyczyn nie uzyskasz pozwolenia na budowe?W umowie na pewno masz zawarte kary umowne za niedotrzymanie terminów również z Twojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts