Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam takiego betonowca

Patos

Recommended Posts

Niechęć do betonowych płotów wzięła się najprawdopodobnie z minionej epoki. Jednostki wojskowe, zakłady pracy itp. były często ogrodzone właśnie płotami betonowymi. Tylko, że tamte płoty stojące do dzisiaj "sztachetki" miały zbrojone. Obecne, przynajmniej ten o którym pisałem wyżej nie ma zbrojenia. Dziwne, ale tak jest.

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie jestem zwolennikiem płotów betonowych. Jednak tak na dobrą sprawę mógłby to być płot drewniany. Ciekaw jestem wtedy Waszej reakcji. Czy tutaj chodzi o materiał, czy wygląd tego płotu?

Dla mnie: o jedno i drugie. Gdyby to był drewniany płotek na podmurówce z prawdziwych cegieł, to wtedy mogłoby być OK. A tak to, to co widze, to poprostu koszmar.

selimm napisał

Patos ten płot to koszmar

Przeca Ja z tym płotem nie śpię w jednym łóżku :lol:

w Castoramie widziałem w przecenie pełne przęsła z drewna

Tanie mięso z przeceny w Castoramie to niech psy jedzą, Mnie stać na I gatunek betonowca :p od pana Zdzicha :p

jesli chodzi o odizolowanie sie od sąsiada to chyba nic lepszego nie znajdziesz

A strzelba to co, gorsza od płotu drewnianego? 8)

Dla mnie: o jedno i drugie. Gdyby to był drewniany płotek na podmurówce z prawdziwych cegieł, to wtedy mogłoby być OK. A tak to, to co widze, to poprostu koszmar.

Jak Cię stać na to by stawiać kutego klnkierowca, od tyłu posesji tylko po to by zarósł przez winogrona, bluszcze i był kopany przez konie sąsiada to twoja sprawa, dla mnie możesz mieć nawet zlote przęsła nie będziesz przez to lepszy, co najwyżej będziesz większym snobem.

Patos, znalazłem taki namiar: "Ogrodzenia betonowe, Kobyłka, tel: 786-09-60"

Pozdro

Dzięki bardzo, jutro zadzwonię lub pojadę obejrzeć.

Pozdro

To jest dobry pomysł .....przespij sie z tym jeszcze :wink:

http://www.republika.pl/krajobraz_pl/gal_1.html

no chyba ze włascicielem ktoregos z tych domow jest Twoj sąsiad :lol: ?

Jak Cię stać na to by stawiać kutego klnkierowca, od tyłu posesji tylko po to by zarósł przez winogrona, bluszcze i był kopany przez konie sąsiada to twoja sprawa, dla mnie możesz mieć nawet zlote przęsła nie będziesz przez to lepszy, co najwyżej będziesz większym snobem.

Ja akurat będe miał płot tylko od frontu. Jednak gdyby w przyszłości przyszło mi się ogrodzić z pozostałych stron, to na pewno będzie to zwykła siatka. I też bym ją czymś obsadził.

A jeśli chodzi o to kopanie. To koń jeśli już miałby kopać płot :o , to prędzej rozwali ten betonowy (chyba, żeby był zbrojony).

PS. Nie lubie złota i złotego koloru. :wink:

A jeśli chodzi o to kopanie. To koń jeśli już miałby kopać płot :o , to prędzej rozwali ten betonowy (chyba, żeby był zbrojony).

Jakoś jeszcze się nie spotkałem z płotem betonowym nie zbrojonym, podejrzewam, że gdyby były nie zbrojone, to straty w transporcie byłyby większa niż zyski na oszczędnościach na zbrojeniu.

selim sądząc po twoim guście i możliwościach to chyba masz za żonę Miss świata z poprzedniego roku :p

kieruje sie dwoma zasadami w zyciu : lepiej udac trzy razy biedniejszego niz raz bogatszego ..druga to nie pokazuj ze cos umiesz ,bo będą to wykorzystywac ...no!

a co do kobiet to : Piękna kobieta - to raj dla oczu, piekło dla duszy, a czyściec dla kieszeni. Helen Fielding ....ciągle aktualne :wink:

ps. ten płot to naprawde koszmar :lol: ...no serio serio

........a co do kobiet to : Piękna kobieta - to raj dla oczu, piekło dla duszy, a czyściec dla kieszeni. Helen Fielding ....ciągle aktualne :wink:

Czy tym cytatem chciałeś się pocieszyć?, w moim przypadku tylko pierwsze aktualne :wink:

ps. ten płot to naprawde koszmar ...no serio serio

Ten koszmar i tak zarośnie i nie będzie go widać.

Skoro tak piszesz, że to koszmar to napisz co Ci się w nim nie podoba.

A może płoty betonowe to dla Ciebie jakaś konkurencja i tu Cię boli?