MARZENA I GRZEGORZ 22.10.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Prosimy wszystkich o poradę w sprawie naszego projektu.Za wszystkie odpowiedzi dziękujemy.Pozdrawiamy.http://www.arex.net.pl/03projekty/tradycyjne/kasia.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.10.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Ładny ale niezbyt tani w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 22.10.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 bardzo sympatyczny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taysha 22.10.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Domek jest ładny, ale jak dla mnie malo funkcjonalny troszke. Mam na mysli np fakt, ze kuchnia jest tak bardzo oddalona od jadalni, trzeba bedzie dziesiec razy ganiac przez caly parter zeby nakryc do stolu a pozniej posprzatac Teraz dopatrzylam, ze jest jeszcze zaprojetowany stol w kuchni, ale w praktyce bedzie to wygladalo tak, ze z oszczednosci energii, bedzie sie jadalo w kuchni wiekszosc mniejszych posilkow, a duzy stol bedzie tylko okazyjny. Nie podobaja mi się też dwie lazienki bez okien szkoda z nich rezygnowac i tworzyc charakter blokowy. Mam nadzieje, ze nikogo nie urazilam i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARZENA I GRZEGORZ 22.10.2005 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Dziękujemy za porady. Tylko mamy pytanie dlaczego będzie drogi w budowie, wybieraliśmy dosyć prosty projekt wg naszych szacunków powinniśmy się zmieścić w 250 tys. z wprowadzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.10.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Dziękujemy za porady. Tylko mamy pytanie dlaczego będzie drogi w budowie, wybieraliśmy dosyć prosty projekt wg naszych szacunków powinniśmy się zmieścić w 250 tys. z wprowadzeniem. Zależy co będzie w tych 250 tys.Bo cena dość spora. a dlaczego drogi? Dach 2*dwuspadowy przy blachodachówce horror odpadów.Okna duże ,kolorowe i ze szprosami(oczywiście o ile budujecie ściśle w/g projektu) ale to oczywiście Wasz wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARZENA I GRZEGORZ 22.10.2005 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 A wg Ciebie ile on będzie kosztować??? I co twoim zdaniem stanowi największy koszt ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taysha 22.10.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 A wg Ciebie ile on będzie kosztować??? I co twoim zdaniem stanowi największy koszt ?? Wg mnie drogie bedą bakony, okrągłe okienka, i okna ogolem, poniewaz do takiego domu raczej pcv zwykle plastiki pasowac nie beda ... ale expertem nie jestem Poszukajcie może w projektach muratora, jezeli chcecie zbudować tanio Warto też zajrzeć tutaj >>>PROJEKTY<<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.10.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Sorki cosik mnie rozłącza. Drogie - dach,okna. Oczywiście jeśli (jak wcześniej wspomniałem) chcecie się trzymać projektu.Dach najtańszy (i tu mowa nie o kilkuset zł ,ale o kilku tysiącach) to chyba teraz dwuspadowy - Wasz jest 2*dwuspadowy i z blachodachówki (której nie mozna obrócic po cięciu) jest duzo odpadów. Taniej tu chyba wyjdzie dachówka cementowa ,a na pewno np dachówka bitumiczna. Co do okien kolor to wydatek +jakies 20% w stosunku do białych (zapytajcie Jareko)no chyba że dwustronny kolor to i +30%. Wpływ na cenę ma też wykonanie wnetrza - schody(beton z obróbką czy drewniane),strop (jeśli ackermann to dość spory wydatek w odróżnieniu od żelbetu) ,instalacje a zwłaszcza źródło ciepła(tu jest rozrzut o kilkadziesiąt nawet tys zł). Same mury to jeszcze nie tragedia. Oczywiście moje uwagi nie sa po to żeby Was zdołować bo życzę Wam jak najlepiej,ale po prostu swego czasu usiadłem z pewnym murarzem i wykończeniowcem i zaczeliśmy liczyć za ile wybuduję domek do 120m2 i na co zwrócić uwagę żeby nie przepłacać. I wyszło że za jakies 120tys damy radę.Ale..i tu dłuuuga litania co tak, a co nie. Oczywiście w dom mozna wpakować i 1 mln zł (widziałem taki o pow. jakieś 160m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARZENA I GRZEGORZ 22.10.2005 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Dziękujemy i Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.10.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Tak czy inaczej powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 22.10.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Witam, projekt ma ciekawe - moim zdaniem - rozwiązane przejście z garażu do kuchni. Przeszkadzałaby mi odległość z kuchni do jadalni (chyba że prowadzicie ubogie życie towarzysko rodzinne i do spożywania posiłków wystarczy Wam kącik jadalny w kuchni - wtedy moglibyście zrezygnować z jadalni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Dla mnie minusem jest to,że kabina prysznicowa znajduje się w łazience małżeńskiej,co trochę ogranicza korzystanie z niej przez pozostałych domowników.Średnio też widzę wchodzenie z garażu przez kotłownię.Niby wygoda,ale traci się bardzo potrzebną ścianę w kotłowni.I te okrągłe okna,szczególnie to jedno na parterze.Nie rozumiem,bo w ogóle nie pasuje.Zrezygnowałabym też z balkonów,bo zabierają miejsce w pokoju i na tak dość nieduży domek są jakby troszkę na wyrost.Kuchnia za daleko od jadalni.Poza tym domek podoba mi się,ma swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi010 23.10.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Lekkie przemeblowanie wnętrza i będzie całiem całkiem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts