tomek123 13.04.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Ja płacę 1500 zł w dwóch ratach. Kierownik jest na każdy telefon do dyspozycji. buduję w okolicach Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.05.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 Ja biorę ok. 800 zł za całość plus 200 zł za sporządzenie planu BIOZ. Dotyczy to oczywiście domków jednorodzinnych bez żadnych niestandardowych rozwiązań konstrukcyjnych. Cena jest orientacyjna, do każdego projektu podchodzę indywidualnie. 0-608-87-67-58. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefano 02.05.2004 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Majster który buduje mój dom ma uprawnienia kierownika tak więc cena jest wliczona w koszt całości. PozdrawaimStefano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 02.05.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Stefano - nie jestem przekonany czy laczenie tych funkcji w jednej osobie jest dobrym rozwiazaniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 02.05.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Chyba jest niedopuszczalne przez prawo, a jeżeli jest to jest niedobrze łączyć tych funkcji, najlepiej jak kierownik nie zna wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.05.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Niekoniecznie. Gdy wykonawca i kierownik znają się łatwiej można porozumiewać się także w sprawach zawodowych. Jest tylko jedno podstawowe założenie: obydwaj działają dla zaspokojenia wymagań inwestora, a nie swoich. A prawo budowlane mówi, że kierownik jest przedstawicielem wykonawcy w stosunku do inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 10.05.2004 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Niekoniecznie. Gdy wykonawca i kierownik znają się łatwiej można porozumiewać się także w sprawach zawodowych. Jest tylko jedno podstawowe założenie: obydwaj działają dla zaspokojenia wymagań inwestora, a nie swoich. A prawo budowlane mówi, że kierownik jest przedstawicielem wykonawcy w stosunku do inwestora. W odwodzie pozostaje jeszcze Inspektor Nadzoru, który jest (a przynajmniej powinien być) ewidentnym przedstawicielem inwestora. Wracając do cen, pierwszy kandydat na Kierownika zaproponował mi za prowadzenie budowy domku parterowego, z poddaszem nieużytkowym i garażem, dach dwustronnie spadzisty, ściana jednowarstwowa - 800 ZLP... ale miesięcznie Prosiłem, żeby powtórzył cenę, bo mi szczęka opadła. Biorąc pod uwagę, że będziemy budowali 2 sezony tj. ok 10 m-cy wyszło mi 8000,- ZLP. SZOK! Chyba zobaczył moją minę, bo za całość zaproponował TYLKO 4500-5000 ZLP. Nie wiem, moze był wart zaproponowanej ceny, ale musieliśmy sie pożegnać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 10.05.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Ja mam kierownika za 1000 zł. Narazie zapłaciłem I-szą rate 500 zł.Jak coś mnie niepokoi to dzwonie po gościa przyjeżdża i patrzy co jest grane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 10.05.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Ja mam bardzo dobrego kierownika i wychodzi na to, że jest stosunkowo tani, a przy tym pawdziwy inwestora doradca. 1000 za budowę i płatne po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 12.05.2004 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Mój kierownik do stanu surowego zamkniętego 1400PLN w 2 ratach. Jest na kazde wezwanie i w ważnych momentach spontanicznie. Później umówiliśmy się na 100PLn za wizytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 12.05.2004 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Mój kierownik 1400PLN do stanu surowego zamkniętego, jest na każde wezwanie. Potem 100PLN za wizytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 13.05.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 . Potem 100PLN za wizytę. Przy dzisiejszej skladce na ZUS oraz 20 dniach roboczych w miesiacu to zaplata ?????????????? Ciekawy jestem jak podskocza ceny gdy zaczna sie wyrownywac z cenami UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 13.05.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Jarpol, zapłata taka jak każda inna!! Dostosowana do niezamożnego społeczeństwa. A przy okazji, nie ma chyba nikogo bardziej żądnego zrównania pensji z zachodnimi niż ja- zarabiałabym przeciętnie 6-10x więcej niż obecnie. Wtedy byłoby mnie stać na większe płatności dla moich fachowców A co powiesz o danych za robociznę- ludzie twierdza, ża mają domy zbudowane przez firmy do stanu surowego za np 18tys ja płacę 42k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 14.05.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 . Potem 100PLN za wizytę. Przy dzisiejszej skladce na ZUS oraz 20 dniach roboczych w miesiacu to zaplata ?????????????? Ciekawy jestem jak podskocza ceny gdy zaczna sie wyrownywac z cenami UE. Sorki, ale nie mam w tej kwestii doświadczenia. Czy kierownik budowy w tym samym czasie, tzn. w jednym sezonie opiekuje się tylko jedną budową... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moritz 17.05.2004 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Sorki, ale nie mam w tej kwestii doświadczenia. Czy kierownik budowy w tym samym czasie, tzn. w jednym sezonie opiekuje się tylko jedną budową... ? Stary! Jedną budową w sezonie?!?! Za te 1000-2000 z nadzorów miałbym przeżyć pól roku? Budów można prowadzić nieograniczoną ilość. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 17.05.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Czyli wynika z tego, że jaśli ktoś jest "wziętym" kierownikiem to może sobie pozwolić na urealnienie ceny . A przynajmniej byłoby to mile widziane przez potencjalnych inwestorów . Zaś im ma mniej zleceń tym bardziej winduje cenę, aby wyjść na swoje... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 22.08.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Nasz kierownik bierze ok. 1200 zł. Jak go potrzebuję na budowie to dzwonię i gośc przyjeżdża, doradza, sprawdza.W przyszłym tygodniu zaczynamy z więźbą, dotychczas kierownik był jakieś 6-7 razy i zapłaciłem mu zaliczke 500 zł. To starszy gośc i dobry fachowiec. Nie naprzykrza się ekipie, ale jak cos jest nie tak, to nakazuje poprawić daną rzecz i tak sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 25.08.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Ja płacę za swojego Kierownika - 2000,00złpłatne po odbiorze budowy.Super gość, często spotykam go na swojej budowie, przychodzi nawet nie powiadamiając mnie o tym. Póki co jestem bardzo z niego zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 01.09.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 1000zł, bez jakichś specjalnych ograniczeń wizyt. Ale mieszka kilkaset metrów od budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeziorka 01.09.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 domek ok.100m, 1000 zl, jesli budowa zmiesci sie w trzech latach, jest na kazda prosbe, ale tez i sam przyjezdza (w godzinach oficjalnej pracy w urzedzie...). Ponadto gosc ma wlasny tartak i tanio przetarl mi drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts