Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE ZA KIEROWNIKA BUDOWY???

gars

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja biorę ok. 800 zł za całość plus 200 zł za sporządzenie planu BIOZ. Dotyczy to oczywiście domków jednorodzinnych bez żadnych niestandardowych rozwiązań konstrukcyjnych. Cena jest orientacyjna, do każdego projektu podchodzę indywidualnie. 0-608-87-67-58.

Niekoniecznie. Gdy wykonawca i kierownik znają się łatwiej można porozumiewać się także w sprawach zawodowych. Jest tylko jedno podstawowe założenie: obydwaj działają dla zaspokojenia wymagań inwestora, a nie swoich. A prawo budowlane mówi, że kierownik jest przedstawicielem wykonawcy w stosunku do inwestora.

Niekoniecznie. Gdy wykonawca i kierownik znają się łatwiej można porozumiewać się także w sprawach zawodowych. Jest tylko jedno podstawowe założenie: obydwaj działają dla zaspokojenia wymagań inwestora, a nie swoich. A prawo budowlane mówi, że kierownik jest przedstawicielem wykonawcy w stosunku do inwestora.

W odwodzie pozostaje jeszcze Inspektor Nadzoru, który jest (a przynajmniej powinien być) ewidentnym przedstawicielem inwestora.

Wracając do cen, pierwszy kandydat na Kierownika zaproponował mi za prowadzenie budowy domku parterowego, z poddaszem nieużytkowym i garażem, dach dwustronnie spadzisty, ściana jednowarstwowa - 800 ZLP... ale miesięcznie :o Prosiłem, żeby powtórzył cenę, bo mi szczęka opadła. Biorąc pod uwagę, że będziemy budowali 2 sezony tj. ok 10 m-cy wyszło mi 8000,- ZLP. SZOK! Chyba zobaczył moją minę, bo za całość zaproponował TYLKO 4500-5000 ZLP. Nie wiem, moze był wart zaproponowanej ceny, ale musieliśmy sie pożegnać... :roll:

Jarpol, zapłata taka jak każda inna!! Dostosowana do niezamożnego społeczeństwa. A przy okazji, nie ma chyba nikogo bardziej żądnego zrównania pensji z zachodnimi niż ja- zarabiałabym przeciętnie 6-10x więcej niż obecnie. Wtedy byłoby mnie stać na większe płatności dla moich fachowców :D A co powiesz o danych za robociznę- ludzie twierdza, ża mają domy zbudowane przez firmy do stanu surowego za np 18tys :o ja płacę 42k.

. Potem 100PLN za wizytę.

Przy dzisiejszej skladce na ZUS oraz 20 dniach roboczych w miesiacu to zaplata ?????????????? Ciekawy jestem jak podskocza ceny gdy zaczna sie wyrownywac z cenami UE.

Sorki, ale nie mam w tej kwestii doświadczenia. Czy kierownik budowy w tym samym czasie, tzn. w jednym sezonie opiekuje się tylko jedną budową... ? :roll:

Sorki, ale nie mam w tej kwestii doświadczenia. Czy kierownik budowy w tym samym czasie, tzn. w jednym sezonie opiekuje się tylko jedną budową... ? :roll:

Stary! Jedną budową w sezonie?!?!

Za te 1000-2000 z nadzorów miałbym przeżyć pól roku?

Budów można prowadzić nieograniczoną ilość.

Pzdr

• 3 months później...

Nasz kierownik bierze ok. 1200 zł. Jak go potrzebuję na budowie to dzwonię i gośc przyjeżdża, doradza, sprawdza.

W przyszłym tygodniu zaczynamy z więźbą, dotychczas kierownik był jakieś 6-7 razy i zapłaciłem mu zaliczke 500 zł. To starszy gośc i dobry fachowiec. Nie naprzykrza się ekipie, ale jak cos jest nie tak, to nakazuje poprawić daną rzecz i tak sie dzieje.