leli1 23.04.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 nie znam tego zestawu, ale do tefala nie mam zaufania jesli chodzi o indukcje Nie działają mi (akurat dostane w prezencie) rondel i patelnia, mimo informacji producenta, że działają na indukcji. Tak samo mam z kompletem garnków (też dostanych na szczęście) firmy Hoffner. Pisze jak byk że na indukcji działa, ale nic z tego. Zakupiłam za całe 19.90 3 garnki z Ikei i te na szczęście działają, a jak będę miała nieoczekiwany przypływ gotówki to pomyślę o jakimś zestawie Berghoffa (mam teraz patelnie i jest super). Nie wiem czy Cie dobrze rozumiem, garnek musisz mieć dopasowany do pola, za duży lub za mały działać nie będzie (chyba, bo jeszcze nie testowałam ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 23.04.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Właśnie o te wymiary chodzi. Dopieo teraz o tym myślę. A włąściwie stwierdzam z przerażeniem co z patelnią czy o np 24 cm mogę już zapomnieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 23.04.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 w instrukcji mam ze gar nie moze byc mniejszy od pola...czyli wiekszy nawet lepiej. Indu nie dziala jak grzalka-impuls sie rozchodzi... czyli nie skorzystasz z tego 16 cm a z 24 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 24.04.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Na mojej płycie działają zarówno garnki większe jak i mniejsze od pola indukcyjnego. Do gotowania jajek używam nawet kubka emaliowanego a ma on pewnie najwyżej z 10cm średnicy. Czasami też wyjeżdzają z pól (gdy chcę postawić dwa duże garnki obok siebie) i nie przeszkadza to w grzaniu. Sprawność też się nie zmniejsza radykalnie, bo ciepło wydziela się w dnie garnka. Do smażenia kupiłem komplet patelni Fagor (szkoda, że nie było do nich pokrywek ale zawsze można coś dopasować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewiwa 24.04.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam,potwierdzam Cemik1. Garnuszek 9 cm i jak najbardziej grzeje. W instrukcji obsługi jest duża tabela z wymiarami dna i jak optymalnie dopasować średnicę gara do pola, naprawdę jest to ogromny wybór. U mnie TEKA, ma 2 pola słabsze i 2 silniejsze. Jak chcę ekspresowo zagotować np wodę, to stawiam na mocniejszym/dużym polu. Mam też strasznie dużą patelnię, wystającą za pole - żaden problem. Polecam zajrzeć wpierw do instrukcji, tam powinny być takie podstawy.PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 24.04.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 musze sprobowac z mniejszym garem pomimo instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 24.04.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 wielkie dzięki za wsparcieteraz wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 26.06.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Ja chciałam napisać, że dziś podłżczyliśmy płyte indukcyjną i swoje stare garnki testowi magnesem i co sie okaazało? Że te które przyciągały magnes nie działały na indukcji. I w tym momencie pojawiła się w moich oczach panika (w oczach męża też) i pędzące w głowie mysli "sprzedali nam walnietą płytę". Weszłam na to forum i przeczytałam że WWOK z IKEA działa jak należy na indukcji. Swoją droga nigdy nie pomyslałabym o WOKu za niespełna 20 zł, że będzie dzialał na indukcji. Wzięłam go ustawiłam na kuchenkę nalałam wody i DZIAŁA JAK W INSTRUJCJI. A dlaczego opisuję swoją historię...ponieważ garnki miałam z MAKRO "no name" ze znaczkiem że działają na indukcji. Przyciągały magnes w gdy je testowałam w sklepie i w domu. A okazuje się że nie działają. Czy ktos powie mi dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulka84 28.06.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 bardzo dobryyyy temat!!!! otoz my rowniez dostalismy garnki ze stali nierdzewnej bardzo ladne ale firma jakas tam " frico" wiec cos w stylu no name tak mysle, sprawdzalam bylo napisane ze garnki są przystowowane do kuchni gazowej elektrycznej ceramicznej i magnetycznej???- o co chodzi z ta magnetyczna? No ale mezus wyczytal ze musi byc jakies tam grube dno i przyciagac magnes- sprobowalismy i magnes sie przyciagnel. Cali szczesliwi zylismy myslac ze dodatkowy koszt z glowy. Co sie okazalo- nie dzialaja na indukcji!!!!!!!!! Natomiast zwykly stalowy garnek i stalowa patelnia dziala. Tylko ja nie wiem czy tak jak powinna bo wcale szybko to sie nie gotuje. Takze jednak koszt zakupu garnkow nadal na nas ciazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 29.06.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Polecam:patelnia żeliwna ikea-jakies 20 zł-super!!!!!!!!!!!!!!!!!! wok ikea-kolejne 20złsa w ikea gary za 29.90 i tez działają!!!!!!!!!!! oczywiście tefal grubszy i wizualnie lepszej jakości ale kosztował 99 zł w promocji- garnek, mniejszy garnek i rondelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 05.11.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Szukam na początek tanich zestawów garnków, patelni na indukcję.Narazie tanie, a póżniej kupię coś lepszego.Znacie jakieś firmy, ew. linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizg 05.11.2008 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Ikea całą serię mają, lub każdy garnek do którego przyczepia się magnes do dna także najtańsze znajdziesz na targu - ruszaj uzbrojony w wyspecjalizowany sprzęt..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.11.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ikea całą serię mają, lub każdy garnek do którego przyczepia się magnes do dna także najtańsze znajdziesz na targu - ruszaj uzbrojony w wyspecjalizowany sprzęt.....A to nie jest jeszcze tak, że to dno ma być płaskie żeby dotykało płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszasta 06.11.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Zwróć uwagę, żeby powierzchnia dna garnka zakrywała to minimalne pole indukcyjne, bo tylko wtedy zacznie grzać. Sama mam zestaw z Ikea. 3 garnki + patelnia za 199zł. Do indukcji nadaje się ich cała seria 365+/356+ (nie pamiętam dokładnie nr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 06.11.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Zwróć uwagę, żeby powierzchnia dna garnka zakrywała to minimalne pole indukcyjne, bo tylko wtedy zacznie grzać. A to chyba nie przy kazdej plycie tak jest, sa takie, ktore "wykrywaja" sobie na tym zaznaczonym polu jaki jest garnek i tylko tam dziala gdzie gar stoi. Ikea ma takie typy: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/series/14888/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/series/14411/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80083464 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10100443 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70082337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulinka 06.11.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 A czy Philipiak albo zepter się nadają??? Używa ktoś tych garów na indukcji. Jestem przed wyborem płyty, a mam tak owe garnki nówki, które dostaliśmy w prezencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 06.11.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 A czy Philipiak albo zepter się nadają??? Używa ktoś tych garów na indukcji. Jestem przed wyborem płyty, a mam tak owe garnki nówki, które dostaliśmy w prezencie. Popatrz od spodu na garnek, tam powinno byc zaznaczone czy nadaja sie do indukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megi 28 06.11.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 witajcie:) ja polecam bardzo garnki Tefal Edition są super:) mają miarkę w środku i są nawet ładne:)) pozdr megi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 06.11.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 dzięki wszystkim za informację. Mam już magnes, także idę szukać garów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a____om 06.11.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Teraz Zelmer wypuścił bardzo fajną linię garnków na indukcję.Może kosztują ok.100zł,ale jakość wykonania napewno jest bardzo dobra.http://www.zelmer.pl/produkty/go:kategoria:390/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts