ooksana 03.05.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 No to nieciekawie szkoda że wyrzuciłaś paragon, na pewno garnki by Ci zareklamowali chociaż .... może faktycznie coś z płyta nie tak jak należy i pewnie tego to wina Ja sobie garnki z Emalii bardzo chwalę, moja mama też na takich gotuje tylko ona ma inny komplet i gotuje na gazie ale nic złego na te garnki powiedzieć się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
costaadeje 30.05.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 mu użytkujemy garnki już 5 miesięcy i jesteśmy bardzo zadowoleni; gotujemy w nich wszystko, myjemy w zmywarce. Takze musiałaś trafić na kiepską partie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 06.06.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 A zna może ktoś taką patelnię:http://www.nakrywamy.pl/fiskars-functional-form-patelnia-26cm.htmlhttp://www.nakrywamy.pl/environment/cache/images/533_533_productGfx_4974169566cbf1363a0aa4c969a1e86f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 06.06.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 a ja powiem Wam, że zaczynałam ze skromnym dobytkiem -gotując na indukcji w zwykłych emaliowanych z Olkusza, najzwyklejszych - ciekawostka : bardzo szybko się w nich gotują ziemniaki. Działało bez zarzutu, jeden minus jest taki, że te garnki na indukcji brzęczą. Mnie to osobiście nie przeszkadzało. Niedawno dostałam od teściów zestaw garów Ernesto ( z Lidla) i też są ekstra! Z nierdzewki, sztuk 5 w zestawie, szklane pokrywki, i te nie brzęczą i są ciężkie, cięższe niż mogłoby się wydawać gdy się na nie patrzy, mają bardzo grube dno i można myć w zmywarce. tyle moich doświadczeń, dodam tylko że jestem zachwycona indukcją a przede wszystkim tym jak miło i przyjemnie się po gotowaniu sprząta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 07.06.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Zastanawialam się nad tymi Ernesto niedawno czy warto kupic na zapas no i prosze - pozytywna opinia Sama używam ikea 365+. 3 garnki i patelnia z tej serii mają 8 lat, używam je na 3 z kolei płycie i są nie do zdarcia. Pół roku temu dokupiłam 2 kolejne z tej serii, tym razem z teflonem w środku i również nie narzekam. Na żadnym nie miałam rdzy, a myję od początku tylko w zmywarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopin 27.07.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Moja żona właśnie przymierza się do zakupu naczyń Philipiak, podobno jedzenie jest zdrowsze i smaczniejsze, sam Okrasa tak mówił ja się tam nie znam, ale może Wy coś wiedziecie więcej o tym producencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika123 23.09.2013 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Zmieniłam kuchnię na indukcyjną i szukam dobrych garnków. Ważne żeby były wielofunkcyjne, dobrej jakości. Podzielicie się doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alina86 17.10.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Mastercook I3D4 MR witam, proszę o pomoc użytkowników tej płyty= jak się ma wielkość garnka do wielkości pola? czy większy niż pole się nagrzeje, czy przy użyciu mniejszego niż pole- płyta będzie grzała tylko pod garnkiem czy na całym polu? z góry dzięki za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alina86 18.10.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Mastercook I3D4 MR witam, proszę o pomoc użytkowników tej płyty= jak się ma wielkość garnka do wielkości pola? czy większy niż pole się nagrzeje, czy przy użyciu mniejszego niż pole- płyta będzie grzała tylko pod garnkiem czy na całym polu? z góry dzięki za odpowiedzi:) podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AleksandraMaj 18.10.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 i dlatego ja ma kuchenkę gazową... zwariowałabym chyba przy indukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.10.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Mastercook I3D4 MR witam, proszę o pomoc użytkowników tej płyty= jak się ma wielkość garnka do wielkości pola? czy większy niż pole się nagrzeje, czy przy użyciu mniejszego niż pole- płyta będzie grzała tylko pod garnkiem czy na całym polu? z góry dzięki za odpowiedzi:) Ja mam indukcję z Samsunga, ale zasada jest chyba wszędzie ta sama. Jeśli garnek jest mniejszy niż pole, to u przynajmniej u mnie, nagrzewa się tylko tylko pod garnkiem. Jak stawiam większy garnek na mniejszym polu, to nagrzewa się tylko obszar pola, ale garnek/patelnia się nagrzewa, nie ma żadnego problemu z gotowaniem/smażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.10.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 i dlatego ja ma kuchenkę gazową... zwariowałabym chyba przy indukcji Nie zwariowałabyś . Indukcja jest rewelacyjna!!! Używam jej ponad 4 lata i nigdy więcej nie chciałabym kuchenki gazowej, nawet za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 22.10.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Każdy ma inne upodobania, Juniorko - ja mam i gaz i indukcję i z żadnej z nich nie zrezygnuję za żadne pieniądze, bo na jednej lepiej mi się gotuje, na drugiej smaży Oczywiście płyta nie będzie grzała w miejscu, gdzie nie dotyka jej ferromagnetyczny metal... chociaż gwoli ścisłości płyta nie "grzeje" w żadnym miejscu, bo nie w ten sposób działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 25.10.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Diedra - a mnie na indukcji dobrze się gotuje, smaży, dusi, no wszystko A słowo "grzeje" przy indukcji używa się w znaczeniu potocznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkawaw 04.12.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Co do naczyń przeznaczonych na kuchnię indukcyjną to słyszałam, że są takie specjalne podstawki (można chyba kupić je na allegro, nie wiem czy są jakoś normalnie dostępne w sklepach). Wtedy taka podstawka pasuje do każdego garnka, bo zwykły garnek stawiamy na tej podstawce i wszystko stawiamy na kuchnię indukcyjną. Dodatkowo teraz chyba wiele firm sprzedaje garnki, które są przeznaczane i do normalnych kuchni i do kuchni indukcyjnych. Ja sama mam garnki z Ikei i napisane było, że można używać również na kuchni indukcyjnej, chociaż nie wiem czy to możliwe, czy po prostu to chłyt reklamowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 09.12.2013 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Świetne garnki na indukcję marki Fissler są teraz w ofercie Tesco (dla zbieraczy naklejek w przystępnej cenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaśkaa 12.12.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 a ja powiem Wam, że zaczynałam ze skromnym dobytkiem -gotując na indukcji w zwykłych emaliowanych z Olkusza, najzwyklejszych - ciekawostka : bardzo szybko się w nich gotują ziemniaki. Rownież posiadam zestaw garnków z Olkusza, właśnie zastanawiałam się nad zmianą kuchenki i bałam się, ze będę musiała zmieniac moje ukochane garnki, a tu proszę jednak nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 13.12.2013 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 na wyższych "prędkościach" pokrywki mogą na nich trochę brzęczeć ale w niczym to nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 09.01.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cześć.A ja mam pytanie trochę z innej beczki ale nadal dotyczące gotowania.W CZYM GOTUJECIE WODĘ MAJĄC PŁYTĘ INDUKCYJNĄ?Chodzi mi tutaj o wodę na herbatę, kawę itd.Krótko mówiąc jakiego czajnika używacie?.1. Elektryczny (przewodowy, bezprzewodowy).2. Czajnik stawiany ma płycie indukcyjnej. Zdania na ten temat w sieci są totalnie podzielone.Przeważnie Ci co są za czajnikiem elektrycznym, podają aspekt bezpieczeństwa. Dla nie akurat to żaden argument, jak czajnik elektryczny może być bezpieczniejszy?, jest prąd i gorąca woda, zawsze może się coś zdarzyć. Ale nie o tym.Jestem ciekaw co jest bardziej ekonomiczne? w szczególności jak mamy płytę podpiętą pod trzecią fazę.Oraz co jest bardziej ciche w gotowaniu wody - to pytanie do tych co mają aneks z salonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.01.2014 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 ja gotuję w czajniku elektrycznym. z pewnością czajnik na indukcję byłby cichszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.