VIP Jacek 06.11.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 a ile kosztują linie tych garów, bo na stronie nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 07.11.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Bardzo dobre garnki ma Berghoff. Na Allegro zestaw 16 cz. kosztuje 287 zł (w sklepie duuuużo drożej). Porównując do Ikea Berghoff wychodzi korzystniej cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 07.11.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 A czy Philipiak albo zepter się nadają??? Używa ktoś tych garów na indukcji. Jestem przed wyborem płyty, a mam tak owe garnki nówki, które dostaliśmy w prezencie. Zepter się nie nadaje. Sama użytkowalam garnki na gazie a teraz przy indukcji mogę je sobie schować...na strych. I tak też zrobiłam. Nie działają! A tak z innej beczki. Czy Wasze indukcje są rzeczywiście zimne w dotyku podczas gotowania i zaraz po? Bo moja jakoś nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 07.11.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 A tak z innej beczki. Czy Wasze indukcje są rzeczywiście zimne w dotyku podczas gotowania i zaraz po? Bo moja jakoś nie bardzo. Postaw garnek z wrzątkiem na szybie, po minucie zdejmij garnek, dotknij, i będziesz miała odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 07.11.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Amor napisał:Bardzo dobre garnki ma Berghoff. Na Allegro zestaw 16 cz. kosztuje 287 zł (w sklepie duuuużo drożej). Porównując do Ikea Berghoff wychodzi korzystniej cenowo. to, co warto kupić ten zestaw? Użytkuje ktoś te gary? Chciałbym kupić żonie na imieniny i żeby się nie okazało, że jakieś badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 07.11.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 A tak z innej beczki. Czy Wasze indukcje są rzeczywiście zimne w dotyku podczas gotowania i zaraz po? Bo moja jakoś nie bardzo. Postaw garnek z wrzątkiem na szybie, po minucie zdejmij garnek, dotknij, i będziesz miała odpowiedź Znaczy się kolejny raz reklama kłamie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 07.11.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 A może kup żonie kwiaty na imieniny, a garnki do domu to tak przy okazji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 07.11.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 ad. Ola i Krzysiek - podaj treść tej reklamy - zobaczymy czy kłamie, czy "tylko" podkolorowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 07.11.2008 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Nie wiem jak inne ale moja wcale nie jest zimna tyle,że gotuje znacznie szybciej.Reklamy jak zwykle kłamią!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 08.11.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 wszystko zależy jak rozumiec tą reklamę! sama płyta się nie grzeje, a o garnkach i nagrzewaniu wtórnym nikt w niej nie wspomina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.11.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Bardzo dobre garnki ma Berghoff. Na Allegro zestaw 16 cz. kosztuje 287 zł (w sklepie duuuużo drożej). Porównując do Ikea Berghoff wychodzi korzystniej cenowo. warto dodac, ze jakosc BergHoff`a jest biegunowo odlegla od IKEA .... sami uzywamy sprzetu obu firm, i ta pierwsza jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikaP 09.11.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 popieram jacka, korzystam z berghoffa i jestem zadowolona weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 09.11.2008 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 wszystko fajne ale mam duże ale- też mam indukcję i ceramiczną- mieszaną. I jedno co mnie razi w garnkach ze stali to zapaszek np. zupy na drugi dzień jak zupa postoi w lodówce. czy to tylko u mni czy tylko mi to przeszkadza?Jak sobie z tym radzicie- moze jest jakis sposób oprócz wylewania zupy do ceramiki lub plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 10.11.2008 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 rozważcie jeszcze viznera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 10.11.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 szukam jeszcze dobrej patelni na indukcję - teflonowej, żeby nie "paliły" potraw. Czy BergHoff robi dobre patelnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 10.11.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Bardzo dobre garnki ma Berghoff. Na Allegro zestaw 16 cz. kosztuje 287 zł (w sklepie duuuużo drożej). Porównując do Ikea Berghoff wychodzi korzystniej cenowo. A ja byłam ostatnio w firmie handlującej garnkami Bergohfa, Vinzera i innymi kupić czajnik. Podobał mi się Berghof, ale Pani mi powiedziała, że ostatnio znacząco się posuła jakość tych garnków i mają na nie mnóstwo reklamacji. I chociaż sama była zapatrzona w tą firmę teraz raczej odradza. Kupiłam Vinzera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.11.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 dla mnie to jedynie sygnal, ze ta pani ma wieksza marza na vinzera niz berghoffa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 11.11.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Pozwólcie, że wtrącę swoje trzy grosze. Garnki specjalne do używania z płytą indukcyjną zachowują się w ten sposób, że wewnątrz są gorące (czyli potrawy się w nim gotują) ale NA ZEWNĄTRZ SĄ ZIMNE! Sprawia to, że po ich zdjęciu z płyty jest ona zimna. Używanie innych garnków powoduje ogrzanie płyty nie "samej z siebie" ale właśnie od gorącego garnka. Moja kuzynkja kupiła indukcję (jak będziecie zainteresowani to dopytam jaką) i po jej zainstalowaniu (z podbiciem pieczątek na odpowiednich papierkach) wysłała do producenta informację, że płyta jest zainstalowana i dostała (o ile wiem bezpłatnie) cały zestaw garnków specjalnych do płyty indukcyjnej. Ot i cała tajemnica reklamy, która nie kłamie, ale też nie pokazuje całej prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Merka_23 05.05.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam, Nie wiem czy było, ale nie znalazłam. Potrzebuje informacji jakie garnki/patelenie nalezy mieć, aby móc gotowac na płycie indukcyjnej. Wczoraj szlak mnie trafił jak podłączyli kuchenkę i ani jeden mój garnkek/patelnia nie nadawały sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 05.05.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Przyznaję - nie miałem pojęcia o płytach indukcyjnych. Więc wpisalem w Google "gotowanie na płycie indukcyjnej" i pierwszy z brzegu wynik dał mi taką odpowiedź:Do płyt indukcyjnych należy używać specjalnych naczyń (z metali ferromagnetycznych, czyli takich, które przyciągają magnes). Nie można stosować naczyń z aluminium, ze szkła czy stali szlachetnej. Teoretycznie do gotowania na płycie indukcyjnej dozwolone jest używanie naczyń emaliowanych, ale tylko takich, których wkład wykonany jest z metalu ferromagnetycznego.PozdrawiamFlexus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts