Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM POD JARZĄBEM 2 pracownia ARCHON

Recommended Posts

Trochę inwencji.

Brak drzwi i wydłużenie okapu dachu od strony garażu o 2 rzędy dachówek, powinny wystarczyć by mieć opał blisko domu, pod dachem za cenę no tak z 500 PLN za m2 powierzchni, na dodatek drewno ładnie ułożone dodatkwo ociepli ścianęod strony garażu.

A miejsca zabraknie i ta, i tak. 8) :lol:

Kiedyś ktoś mnie poprosił o komentarz troche nie miałam czasu ale teraz pisze, przepraszam że tak późno :oops:

Ogólnie bryła nie w moim stylu, nie lubie dachów kopertowych bo uważam że bardzo duzo przez nie traci się pow. na poddaszu.

Sprawy konstrukcyjne to nie moja działka, więc się nie wypowiadam, bo się nie znam :)

Kotłownia jak dla mnie za daleko od części dziennej, jak dla mnie garderoba i spiżarnia to jakies pakamerki nabżdżone :-?

Pralka w łazience dla mnie nieporozumienie, mam jej dośc w bloku 8)

Kuchnia , salon i dodatkowy pokój jest oki :)

Góra strasznie małe te pomieszczenia,nie wiem może ja mma spatrzenie bo blokach ale dośc mam takich małych pokoików :-?

Jeszcze doświetlenie tych pomieszczeń zimą, po opadach śniegu, śnieg będzie zalegał na oknach :-?

Wiecej grzechów nie pamiętam :wink: :)

• 6 months później...

czy ktos juz wybudował - moze ktos z wielkoposlki ?

czy faktycznie jak kupie projekt w obiciu lustrzanym w archonie dostane tylko odbicie glownego projektu a reszta bedzie odwrotnie ??

czy kto dowiadywal sie dlaczego nie ma komina w kotłowni tylko jest w garazu ?

jestem nowy na forum

witam wszystkich i pozdrawiam

Witam

Z tego co wiem faktycznie archon daje odbicie lustrzane tylko architektury. I jak dla mnie nie robi nic złego. Z projektów branżowych w gotowcach naprawdę mało kto korzysta.

A wogóle... to taka ciekawostka... w dobie przed komputerowej lustrzane odbicie projektu robiło się rysując z boku oś odbicia. I wszystko. I jakos se ludzie radzili... i budowali domy w dobra stronę a z kranów woda leci w dół a nie w górę.

troche luzu i dasz radę...

• 9 months później...

Witam, zastanawiamy się z mężem nad zakupem tego projektu.

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m42a6fdb0dd976

Czy ktoś buduje może tan domek? Jeśli tak, to czy można poprosic o fotki, lub wizualizację salonu, a dokładniej ściany ze schodami na poddasze i kominkiem. Nie bardzo potrafię to sobie wyobrazić jak kominek ma być usytułowany pod tymi schodami.

Będę wdzięczna a wszelkie uwagi do projektu.