blachu 23.10.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Mam komin systemowy. Chciałbym go otynkować tynkiem akrylowym w kolorze elewacji. Pytanie:czy nakładać tynk od razu na bloczki komina, czy też najpierw pociągnąć go klejem do dociepleń z zatopioną siatką i na to tynk ?chyba, że trzeba dać warstwę wełny mineralnej lub styropianu ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georg 23.10.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 http://www.muratordom.pl/6660_1436.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachu 23.10.2005 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Dzięki za skrót, ale niestety nie znalazłem w nim odpowiedzi na moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 26.10.2005 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 ja mam klej+siatka, na to tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachu 27.10.2005 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Aga, rozumiem, że na goły komin klej+siatka i na to tynk.Z ciekawości tynk jasny czy ciemny ?Jak długo już masz ten tynk i czy nie ma zakopceń na tynku lub jakiś spękań ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 28.10.2005 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Aga, rozumiem, że na goły komin klej+siatka i na to tynk. tak,kupiłam komin ocieplony i w moim przypadku - wys. komina 0,5m nad dach- docieplenie nie było potrzebne to jeszcze budowa - komin nie jest używany- tynk biały, będzie pomalowany na kolor elewacji. Jak to się będzie spisywać -zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silverdreamer 28.10.2005 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 słyszałem od blacharza, że jeśli komin systemowy 'obłożymy' klinkierem to można dobrze wciąć się z blachą wokół komina tak by nie było zacieków. Gdy mamy tynk na siatce to blacha otaczająca komin trzyma się 'tylko tylko' i są zacieki. co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silverdreamer 30.10.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Witam, będę komin systemowy obmurowywał klinkierem, lecz nie 12cm tylko ułożę go na 6,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts