Becik 30.12.2002 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Cały czas się zastanawamy czy to konieczne czy tylko drogi bajer . Ostatnio otrzymaliśmy ofertę: 1200 PLN za całą instalcję ( materiał + robocizna, bez jednostki centralnej ). Domek z poddaszem użytkowym, 2 pkt na parterze, 2 na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 30.12.2002 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 U nas 5 punktów po 250 zł za każdy (wszystko bez jednostki), czyli ciutku taniej. Ale zależy, gdzie budujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 30.12.2002 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Dziewczyny, mąż mi wybił z głowy taką opcję bo powiedział że jest to b.drogie. Teraz widzę że blefował A tak wogóle to chciałam się od Was dowiedzieć jak wygląda wtedy takie odkurzanie i z jakich względów chciałabyście mieć taki centralny odkurzacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 30.12.2002 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Główne zalety to że się nie kurzy w domu i oczywiście wygoda ( nie trzeba nosić itp ). My to rozważamy ze względu na moje i naszych dzieci skłonności do alergii. Oczywiście do podanych cen należy dodać cenę jednostki centralnej ( ponad 2 tys. ). Chcemy zrobić na razie instalację - bo podobnie jak wszystkie inne instalacje najlepiej jest robić na etapie stanu surowego, a o samym urządzeni pomyśleć gdy już będziemy mieszkać i skapnie trochę grosza. Wygląda to tak że w garażu lub innym podobnym pomieszczonku wisi sobie takie coś na ścianie, a w pokojach są w ścianach otwory samozasysające po otwarciu zaślepek. Pozdrawiam i dziękuję za szybki odzew. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 30.12.2002 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Co do wygody to zgoda, mam dosyć noszenia odkurzacza lub ciągania go za sobą, co do kurzenia to też jak najbardziej powód do takiego rozwiązania, ale nie wiem co z tą rurą?-musi być b.długa jeśli chcę poodkurzać salon z jadalnią i kuchnią...chyba że zrobię pare otworów? Becik, jak Wy to rozwiążecie u siebie? Również pozdrawiam:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.12.2002 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 A ja zacząłem myśleć po tym jak odkryłem, że może to pomóc z popiołem z kominka. Poszukaj, bo na Forum często był już opisywany. Rury są i 9m, ale to już niewygodne i trzeba uważać "na zakrętach", bo możesz ładnie obetrzeć narożniki z G-K.Ja nie chcę dłuższej rury niż 7m+końcówka 1.5m. Ktoś na Forum pisał o chodzeniu ze sznurkiem od miejsca planowanych gniazdek. Pomysł niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 30.12.2002 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Ja się jeszcze nie zastanawiałam nad szczegółami, na razie rozważam czy w to wchodzić czy nie. U nas na parterze będzie tylko jeden pokój - i przewidziane są ( wstępnie ) 2 gniazdka - jedynym odgórnym ograniczeniem jest kwestia finansowa.A teraz wróćmy do tematu wątku: ILE???Bardzo proszę forumowiczów o opinie czy do drogo czy tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.12.2002 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Becik - jak mąż nie ma 2 lewych rąk i odrobinę czasu, to pewnie wydasz ze 300zł na materiał, więc rachunek jest prosty. Poczytaj, bo ceny na prawdę padały dość dokładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 30.12.2002 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Linka, wątek, który interesuje Ciebie jest tu: http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=341&forum=34&start=30 a wątek, który interesuje mnie tu: http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=5275&forum=34 Jest jeszcze kilka innych ciekawych wątków. Wcześniej też szukałam, ale tylko na liście płąc wykonawców . Tak jak podejrzewaliśmy, można to zrobić taniej niż za 1200... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voo-yeck 30.12.2002 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Nie obraźcie się ale jak mam już wydać 3-5 tys. PLN to wybiorę inny gadżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewunia1719499073 01.01.2003 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2003 Na etapie rozprowadzenia rurek to nie jest drogi bajer, my mamy zrobione podejścia pod gniazda - 3 sztuki: parter, poddasze użytkowe i poddasze nieużytkowe (narazie) oraz podejście pod szufelkę w kuchni. Koszt rurek i kształtek zamknął się kwotą 240zł brutto. Robocizna to już sama oszczędność, wszytkie rurki ułożył sam mój małżonek. Warto zrobić to na etapie stanu surowego, a jak nie będzie kasy to nie będzie jednostki centralnej. A może trafi się w totka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 02.01.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 Zrobiłem dokładnie tak samo. Koszt rurek i kształtek jest niewielki i najlepiej zrobić to przed tynkami, wylewkami. Montaż jest prosty i można zrobić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anhalt 08.01.2003 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Ja płaciłem po 100 zł od punktu tj. 4 punkty plus szufelka = 500 zł bez rachunku VAT jednostkę centralną dokupuję później.Założenie instalacji przed wylewkami i tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anhalt 08.01.2003 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Ja płaciłem po 100 zł od punktu tj. 4 punkty plus szufelka = 500 zł bez rachunku VAT jednostkę centralną dokupuję później.Założenie instalacji przed wylewkami i tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.h 08.01.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Zapłaciłem 200 zł.\punkt(4 + szufelka) z materiałem ale bez rach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joy1 01.03.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2003 Napiszcie, czy kurz przy wylocie osiada na tynku? Czy siła ssania jest większa od zwykłego odkurzacza? Jak często czyścicie worek?Czy kupiliście jednostkę centralną z systemem cyklonicznym i czy jest lepszy od zwykłego? A może, ktoś posiada taki odkurzacz na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts