budulec 25.10.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Tomasz, tym razem odpowiedź była pełna i wyjasniła większość zagadnień.Stwierdzenie "pozwolenie na użytkowanie" nie jest stwierdzeniem pochodzącym z języka potocznego. Ma bardzo dokładne odzwierciedlenie w Prawie Budowlanym. Jeśli ktoś używa tego stwierdzenia to mam nadzieję, że zadał sobie minimum trudu abby sprawdzić co ono oznacza. W przeciwnym wypadku cała dyskusja staje się jałowa.W związku z tym możemy sobie gdybać i na nic zdadzą się przytaczane paragrafy.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 26.10.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 " Czy meldunek w domu jest zasadny i wniczym nie przeszkadza po oddaniu wszystkich dokumentow do starostwa,zgoda kierownika budowya nie upłynęło jeszcze 21 dni midu " Wg mnie z tego zdania wynika jasno, ze midu zlozyl do Starostwa dokumenty zgloszenia zakonczenia budowy, tylko nie chce czekac tych 21 dni. Pozostaje kwestia, czy uda mu sie zameldowac wczesniej, ale wydaje mi sie, ze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
midu 26.10.2005 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Z wcześniejszym meldunkiem nie ma problemu wystarczy tylko zgoda kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 26.10.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Z wcześniejszym meldunkiem nie ma problemu wystarczy tylko zgoda kierownika budowy. Tak i wójka Franka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 26.10.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Z wcześniejszym meldunkiem nie ma problemu wystarczy tylko zgoda kierownika budowy. Tak i wójka Franka Można się całkiem legalnie zameldować w budynku bez odbioru. Tak zameldowali się znajomi, tylko na podstawie wymeldowania z poprzedniego miejsca zamieszkania. W mojej gminie wymagają dodatkowo właśnie oświadczenia kierownika budowy. Wujka Franka nie wymagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 26.10.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Z wcześniejszym meldunkiem nie ma problemu wystarczy tylko zgoda kierownika budowy. Tak i wójka Franka Można się całkiem legalnie zameldować w budynku bez odbioru. Tak zameldowali się znajomi, tylko na podstawie wymeldowania z poprzedniego miejsca zamieszkania. W mojej gminie wymagają dodatkowo właśnie oświadczenia kierownika budowy. Wujka Franka nie wymagają. pomysłowość ludzka nie zna granic, a niby co ma oświadczyć ten kierownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amkaluk 11.12.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 A to ciekawe bardzo jest wszystko. A mój kierownik budowy mnie szantazuje, że mnie poda do PINB-u że nielegalnie mieszkam w tym domu, którego on jest kierownikiem budowy. A jemu nie grożą za to jakieś kary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 11.12.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Można się całkiem legalnie zameldować w budynku bez odbioru. Tak zameldowali się znajomi, tylko na podstawie wymeldowania z poprzedniego miejsca zamieszkania. W mojej gminie wymagają dodatkowo właśnie oświadczenia kierownika budowy. Wujka Franka nie wymagają. Ja też się dowiadywałem w swojej gminie - żeby się zameldować, potrzebne jest wymeldowanie i oświadczenie kierownika budowy, że dom nadaje się do zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 21.09.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Rozumiem, że po wybudowaniu domu jednorodzinnego występuję do PINB tylko z zawiadomieniem o zakończeniu budowy a nie z wnioskiem o udzieleniu pozwolenia na użytkowanie. Jeśli jest tak jak myślę to czy do zgłoszenia zakończenia budowy potrzebne jest świadectwo energetyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 21.09.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 czy do zgłoszenia zakończenia budowy potrzebne jest świadectwo energetyczne? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts