Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D02 ROZWOJOWY

Recommended Posts

Oczywiście, że chciałabym zbudować od razu wszystko i najlepiej calkiem inny dom i większy i w ogóle, ale.. Jakoś nie chce mi nikt kasy dac na niego :)

Etapami będę budować jak się będzie kurczyć kasa ta co jest :) wtedy może wytrzymam mieszkanie na budowie jak nie będę miała gdzie :)

Sama zauważyłaś: jestem "inwestorem" więc decyduje KASA :)

Na razie moje nerwy nie chcą wytrzymać ceny mieszkania do 400 tys. za 70 metrów, więc wolę mieć chociaz wykończone 70 metrów domu :)

Pozdrawiam

BJoa

PS. A propos, jeśli w Muratorze domy Ci się nie podobają, to może możesz polecić coś według Ciebie lepszego. Może akurat nie znam jeszcze tej strony? :)

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Prosty, tani domek, nieźle rozwiazany (w swojej klasie), tyle, że nie bardzo .............rozwojowy. :o

Bo co zrobic potem z tym zmarnowanym, ciemnym strychem bez wejścia?

Albo co z tym garażem bez dachu?

No i bryła. :wink:

Trudno wiele oczekiwać od małego, taniego domku, ale jest wiele ciekawszych.

Choćby ANGELA (po małych przeróbkach).

• 2 weeks później...

My wybraliśmy rozwojowy.Bo jest mały=niedrogi, ale ma dobrze wykorzystaną przestrzeń. Zrobimy trochę zmian.Jest nas pięcioro, więc potrzeba nam sporo pomieszczeń, a tu jest ich dużo. Rezygnujemy z garażu-stanąlby na srodku działki, poza tym jesteśmy z tych nierozsądnych i nierozgarniętych i nie dociera do nas że samochód nie może stać pod wiatą. Poza tym wyciągamy ten dom- wydłużamy o 1.25 m ścianę boczną- tą w salonie i pomieszczeniu gosp.Uzyskamy większą przestrzeń salonową i na górze przed pokojem rodziców zmieści się jeszcze jedna garderona. Aha-w garderobie na poddaszu zrobimi łazienkę dla nas-wejście z sypialni.

A bryła i cały styl? Wg. nie jest super- prosta, bez ozdobników, kształt niewydumany, z lekkim powiewem nowoczesnośći, a smaku doda mu deskowanie (klinkier na elewacji też zamienimy na deski) i duży, drewniany taras.

Pozdrawiam Marta

• 9 months później...
  • 10 months później...
  • 4 months później...
  • 3 weeks później...
  • 4 months później...

No właśnie też byłem zaskoczony że tak mało osób się interesuje tym projektem.

Ja zaczełem budowę w październiku 2008

Co do zmian to chcę podnieść ściankę kolankową na wysokość około 90cm żeby można było wykorzystać więcej miejsca na poddaszu, i jeszcze chcę poszerzyć garaż o 2 - 3m i zrobić tam pomieszczenia typu spiżarka i pomieszczenie na narzędzia

Jak na razie to chyba na tyle, ale na pewno jeszcze coś w trakcie się zmieni.

A ty myślisz o jakiś zmianach ? :D

Witaj :) Zdecydowaliśmy się na zlikwidowanie jednych drzwi w garażu i przeniesienie drugich (tych na tarasie) na ścianę boczną. Szerokość okien na

poddaszu zmniejszyliśmy do szerokości tych na dole. Na dole pokombinowałam ze ściankami działowymi. Góra bez zmian. Nie pomyślałam przy adaptacji projektu o poszerzeniu garażu,a faktycznie by się przydało.

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...