JoShi 26.10.2005 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 jaka tam jest płyta na kuchence, bo się z taką smołą na okapie nie spotkałam. a w Holandii miałam murowaną kuchnię - zresztą chyba widać, że znam takie kuchnie i cegły z praktyki Nie widac... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 househttp://img421.imageshack.us/img421/9121/img33214mz.jpg to zabrudzenie jest silne - gdyby była inna kuchenka (może to ten grill tak paskudnie kopci) a cegła gładsza i dobrze zabezpieczona - nie było by takiego nieestetycznego efektu. house - jakim środkiem zabepieczałeś te cegły - niech wiemy, czego unikać.napisz koniecznie jak się nazywa - dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house Kuchnia jest produkcji "Viking" z grilem. Malo widzialas i wiesz. w takim razie bardzo brudzi - fatalnie! I to wina kuchni, nie cegły... choć i cegłę dała bym tam zupełnie innego typu - patrz post powyżej- moja praktyczna sugestia dla Macieja Slimaka Tak jak pisalem , malo widzialas i wiesz. Wiec powruce do inpregnatu.Czarne miejsca sa wykonane w nastepujacy sposob,do inpregnatu dodaje sie kila gramow czarnego barwnika ,na reszre takiego jak widac. Efekt jest taki jak na zdjeciu , prawdziwewa imitacja elementu nadkuchennego z XIXw. Natomiast wdudowany pochlaniacz ktory jest z najwyzszej polki zapewnia to , ze nie czuje sie miesa grilowanego w kuchni nawet w ilosci kilku kilogramow na raz. Niestety dolne cegly zawsze sa upaprane w tuszczu , czego nie widzac na zdjeciach. Buziaki, zawsze twoj houce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house Wiec powruce do inpregnatu.Czarne miejsca sa wykonane w nastepujacy sposob,do inpregnatu dodaje sie kila gramow czarnego barwnika ,na reszre takiego jak widac. no ale jakiej marki ten impregnant, bo na pewno nie REMMERS napisz dokładnie co zastosowałeś i w miare możliwosci jaka to była mieszanka. Ewentualnie sama nazwa wystarczy, jeśli nie pamiętasz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.10.2005 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Wiec powruce do inpregnatu.Czarne miejsca sa wykonane w nastepujacy sposob,do inpregnatu dodaje sie kila gramow czarnego barwnika ,na reszre takiego jak widac. Efekt jest taki jak na zdjeciu , prawdziwewa imitacja elementu nadkuchennego z XIXw. Czyli zaraz... Te okopcone to nie brudne tylko tak specjalnie ? Jak myslisz, ten metr odleglosci pozwoli mi zapobiedz zatluszczaniu sie scianki z klinkieru ? Czy mam sobie jednak to wybic z glowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Wiec powruce do inpregnatu.Czarne miejsca sa wykonane w nastepujacy sposob,do inpregnatu dodaje sie kila gramow czarnego barwnika ,na reszre takiego jak widac. Efekt jest taki jak na zdjeciu , prawdziwewa imitacja elementu nadkuchennego z XIXw. Czyli zaraz... Te okopcone to nie brudne tylko tak specjalnie ? Jak myslisz, ten metr odleglosci pozwoli mi zapobiedz zatluszczaniu sie scianki z klinkieru ? Czy mam sobie jednak to wybic z glowy ? Oczywiscie jest to initacja, przeciez nikt nie kopci drewnem w kuchni. Z doswiadczenia po tej wlasnie kuchni powiem , ze nie zapewni. Nie znam sie na domowych srodkach chemicznych do czyszczenia, ale wiem ze czyszcza to co troche jakimis srodkami i plastikowa szczoteczka. Jednym slowem tutaj to niezadowolenie, tyle samo czyszczenia co przyjemnosci z jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house Oczywiscie jest to initacja, przeciez nikt nie kopci drewnem w kuchni. oj, wybacz, ale efekt wyszedł taki, jakby to było bardzo brudne Pewno dlatego, że kuchnia nie jest drewniana, tylko biała i to robi mocny kontrast. no, ale nie napisałeś nadal, jaki to był środek do impregnacji. zapomniałeś pewno nazwę, nie szkodzi. Podałam sprawdzone w praktyce przez fachowców REMMERSY. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.10.2005 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Z doswiadczenia po tej wlasnie kuchni powiem , ze nie zapewni. Nie znam sie na domowych srodkach chemicznych do czyszczenia, ale wiem ze czyszcza to co troche jakimis srodkami i plastikowa szczoteczka. Jednym slowem tutaj to niezadowolenie, tyle samo czyszczenia co przyjemnosci z jedzenia. Oj to mysze sie mocno zastanowic. Wprawdzie plytki scienne tez trzeba szorowac, ale moze nie az tak bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 26.10.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Nie znam sie na domowych srodkach chemicznych do czyszczenia, ale wiem ze czyszcza to co troche jakimis srodkami i plastikowa szczoteczka. Jednym slowem tutaj to niezadowolenie, tyle samo czyszczenia co przyjemnosci z jedzenia. Ok, czyli daje się to doczyścić - obsługa plastikowej szczoteczki nie jest mi obca, zapewne konieczność jej okresowego używania negatywnie odbije się na możliwości mojej samorealizacji , ale jakoś to przeżyję Bałem się tego, że tłuszcz może wniknąć w klinkier w sposób uniemożliwający oczyszczenie lub grożący uszkodzeniem powierzchni. Czyli można, jeśli wkalkuluje się w koszty okresowe szorowanie? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 dla zainteresowanych jeśli zdarzy się Wam bardzo zabrudzić cegłę, albo macie starą i chcecie ją wyczyścić z mocnego brudu to jest taki środek uwaga! lekko kwaśny, więc uważajcie, by nie trzymać go na cegle dłużej niż max 5 minut, bo cegła rozjaśnieje.!!! nazywa się ALKUTEX FASSADENREINGER - PASTE i po kłopocie! szczoteczka od czasu do czasu też, byle nie do cegieł z posypką mineralną, bo wszytsko odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house Oczywiscie jest to initacja, przeciez nikt nie kopci drewnem w kuchni. oj, wybacz, ale efekt wyszedł taki, jakby to było bardzo brudne Pewno dlatego, że kuchnia nie jest drewniana, tylko biała i to robi mocny kontrast. no, ale nie napisałeś nadal, jaki to był środek do impregnacji. zapomniałeś pewno nazwę, nie szkodzi. Podałam sprawdzone w praktyce przez fachowców REMMERSY. Sluchaj , remmsa mozesz sobie kupic tutaj w sklepie dla publiki. Dla fachowcow w danej dziedzinie sa odpowiedznie sklepy ich zaopatrujace. Preparat stosowany powyzej jest na bazie alkoholu(wypelniach) w sklad wchodzi "Silanes", niech sie wypowiedza chemicy , pozatym nie mam pojecia jak to bedzie brzmiec w polskim. Naklada sie go co 15 lat. Tak bynajmniej zaleca producent. PS.Maciek, plamy niestety zostaja. I jeszcze jedno srodek penetruje nie mniej jak 1/4" w glab przy kamieniu, cegla wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house w sklad wchodzi "Silanes", niech sie wypowiedza chemicy , w 99% są to silikony czasem mieszanki z akrylami lub specjalne silikony SILANES to nazwa nie substancji chemicznej, lecz nazwa firmowa Tak jak kwas acetylosalicylowy i aspiryna to dokładnie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house w sklad wchodzi "Silanes", niech sie wypowiedza chemicy , w 99% są to silikony czasem mieszanki z akrylami lub specjalne silikony SILANES to nazwa nie substancji chemicznej, lecz nazwa firmowa Tak jak kwas acetylosalicylowy i aspiryna Ja mam to w skladzie , plus alhohol i teflon. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house luchaj , remmsa mozesz sobie kupic tutaj w sklepie dla publiki. house - nie remms ale REMMERS - znana na całym świecie niemiecka firma Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house luchaj , remmsa mozesz sobie kupic tutaj w sklepie dla publiki. house - nie remms ale REMMERS - znana na całym świecie niemiecka firma Ja stosuje najepsze srodki. Takie zaczynaja sie od $130 za galon. To by bylo na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house Ja mam to w skladzie , plus alhohol i teflon. o!! ja mam w Polsce to samo! alkohol w barku, teflon na żelazku i patelniach - oryginalne TEFAL - francuskie Ale kupowane w Polsce - dobre marki są dostępne wszędzie, w każdym zakątku świata niemiecki REMMERS pewno też p.s. wyczyść house ten brud z cegieł pastą REMMERS, naprawdę jest super, wiem z praktyki przypominam: ALKUTEX FASSADENREINGER - PASTE pa , bez buziaczków Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house Ja mam to w skladzie , plus alhohol i teflon. o!! ja ma w Polsce to samo! alkohol w barku, trefoln na żelazku i patelniach - oryginalne TEFAL - francuskie Ale kupowane w Polsce-dobre marki, są dostępne wszędzie, w kazdym zakątku świata REMMERS pewno też p.s. wyczyść house ten brud z cegieł pastą REMMERS, naprawdę jest super, wiem z praktyki przypominam: ALKUTEX FASSADENREINGER - PASTE pa , bez buziaczków Ci ludzie sa naprawde czysci , niech brudasy ktore to stosuja dalej sie tym bawia,OOOO! Remm nie jest niczym wyjatkowym i sa naprawde srodki kilkanascie razy lepsze . PS. nie zapomni o rekawicach jak szorujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 mimi dla zainteresowanych jeśli zdarzy się Wam bardzo zabrudzić cegłę, albo macie starą i chcecie ją wyczyścić z mocnego brudu to jest taki środek uwaga! lekko kwaśny, więc uważajcie, by nie trzymać go na cegle dłużej niż max 5 minut, bo cegła rozjaśnieje.!!! nazywa się ALKUTEX FASSADENREINGER - PASTE i po kłopocie! szczoteczka od czasu do czasu też, byle nie do cegieł z posypką mineralną, bo wszytsko odpadnie oczywiście nie cegła odpadnie, lecz posypka mineralna - tak dla jasności Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Joshi, obecnie nie mam kompa jest w naprawie gwarancyjnej. Z tych przyczyn nie moge wkleic zdjec zapisanyna CD-R , bo na tym mi siadl. Przesle pozniej wiecej zdjec tej kuchni, od drugiej strony w cegle. Moze sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 taka posypka - piękna, ale do kuchni na okapy czy murki narażone na zabrudzenie tłuszczem i innymi środkami niepraktyczna i nie polecam - jest np. na cegłach FASADE BEECK http://www.crh-klinkier.pl/gfx/oferta/cegly_formowane/rustiek_1.jpg tutaj radze się bardzo zastanowić, bo osobiście ją mam, nie w kuchni, bo przy czyszczeniu odpada cała posypka w środku cegła jest jasna, jednolita - to tylko taki techniczny trick, by cegła przypominała ręcznie formowany wyrób. Oczywiście jest to masówka - choć dla mnie prywatnie super, to i tak nijak się to ma do całkiem naturalnej i ręcznie formowanej cegły z polskich cegielni, jak Cegielnia Hoffmawska z Kraśnika Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42702-klinkier-w-kuchni/page/4/#findComment-871600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.