JoShi 26.10.2005 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 jaka tam jest płyta na kuchence, bo się z taką smołą na okapie nie spotkałam. a w Holandii miałam murowaną kuchnię - zresztą chyba widać, że znam takie kuchnie i cegły z praktyki Nie widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 househttp://img421.imageshack.us/img421/9121/img33214mz.jpg to zabrudzenie jest silne - gdyby była inna kuchenka (może to ten grill tak paskudnie kopci) a cegła gładsza i dobrze zabezpieczona - nie było by takiego nieestetycznego efektu. house - jakim środkiem zabepieczałeś te cegły - niech wiemy, czego unikać.napisz koniecznie jak się nazywa - dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house Kuchnia jest produkcji "Viking" z grilem. Malo widzialas i wiesz. w takim razie bardzo brudzi - fatalnie! I to wina kuchni, nie cegły... choć i cegłę dała bym tam zupełnie innego typu - patrz post powyżej- moja praktyczna sugestia dla Macieja Slimaka Tak jak pisalem , malo widzialas i wiesz. Wiec powruce do inpregnatu.Czarne miejsca sa wykonane w nastepujacy sposob,do inpregnatu dodaje sie kila gramow czarnego barwnika ,na reszre takiego jak widac. Efekt jest taki jak na zdjeciu , prawdziwewa imitacja elementu nadkuchennego z XIXw. Natomiast wdudowany pochlaniacz ktory jest z najwyzszej polki zapewnia to , ze nie czuje sie miesa grilowanego w kuchni nawet w ilosci kilku kilogramow na raz. Niestety dolne cegly zawsze sa upaprane w tuszczu , czego nie widzac na zdjeciach. Buziaki, zawsze twoj houce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house Wiec powruce do inpregnatu.Czarne miejsca sa wykonane w nastepujacy sposob,do inpregnatu dodaje sie kila gramow czarnego barwnika ,na reszre takiego jak widac. no ale jakiej marki ten impregnant, bo na pewno nie REMMERS napisz dokładnie co zastosowałeś i w miare możliwosci jaka to była mieszanka. Ewentualnie sama nazwa wystarczy, jeśli nie pamiętasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.10.2005 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Wiec powruce do inpregnatu.Czarne miejsca sa wykonane w nastepujacy sposob,do inpregnatu dodaje sie kila gramow czarnego barwnika ,na reszre takiego jak widac. Efekt jest taki jak na zdjeciu , prawdziwewa imitacja elementu nadkuchennego z XIXw. Czyli zaraz... Te okopcone to nie brudne tylko tak specjalnie ? Jak myslisz, ten metr odleglosci pozwoli mi zapobiedz zatluszczaniu sie scianki z klinkieru ? Czy mam sobie jednak to wybic z glowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Wiec powruce do inpregnatu.Czarne miejsca sa wykonane w nastepujacy sposob,do inpregnatu dodaje sie kila gramow czarnego barwnika ,na reszre takiego jak widac. Efekt jest taki jak na zdjeciu , prawdziwewa imitacja elementu nadkuchennego z XIXw. Czyli zaraz... Te okopcone to nie brudne tylko tak specjalnie ? Jak myslisz, ten metr odleglosci pozwoli mi zapobiedz zatluszczaniu sie scianki z klinkieru ? Czy mam sobie jednak to wybic z glowy ? Oczywiscie jest to initacja, przeciez nikt nie kopci drewnem w kuchni. Z doswiadczenia po tej wlasnie kuchni powiem , ze nie zapewni. Nie znam sie na domowych srodkach chemicznych do czyszczenia, ale wiem ze czyszcza to co troche jakimis srodkami i plastikowa szczoteczka. Jednym slowem tutaj to niezadowolenie, tyle samo czyszczenia co przyjemnosci z jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house Oczywiscie jest to initacja, przeciez nikt nie kopci drewnem w kuchni. oj, wybacz, ale efekt wyszedł taki, jakby to było bardzo brudne Pewno dlatego, że kuchnia nie jest drewniana, tylko biała i to robi mocny kontrast. no, ale nie napisałeś nadal, jaki to był środek do impregnacji. zapomniałeś pewno nazwę, nie szkodzi. Podałam sprawdzone w praktyce przez fachowców REMMERSY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.10.2005 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Z doswiadczenia po tej wlasnie kuchni powiem , ze nie zapewni. Nie znam sie na domowych srodkach chemicznych do czyszczenia, ale wiem ze czyszcza to co troche jakimis srodkami i plastikowa szczoteczka. Jednym slowem tutaj to niezadowolenie, tyle samo czyszczenia co przyjemnosci z jedzenia. Oj to mysze sie mocno zastanowic. Wprawdzie plytki scienne tez trzeba szorowac, ale moze nie az tak bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 26.10.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Nie znam sie na domowych srodkach chemicznych do czyszczenia, ale wiem ze czyszcza to co troche jakimis srodkami i plastikowa szczoteczka. Jednym slowem tutaj to niezadowolenie, tyle samo czyszczenia co przyjemnosci z jedzenia. Ok, czyli daje się to doczyścić - obsługa plastikowej szczoteczki nie jest mi obca, zapewne konieczność jej okresowego używania negatywnie odbije się na możliwości mojej samorealizacji , ale jakoś to przeżyję Bałem się tego, że tłuszcz może wniknąć w klinkier w sposób uniemożliwający oczyszczenie lub grożący uszkodzeniem powierzchni. Czyli można, jeśli wkalkuluje się w koszty okresowe szorowanie? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 dla zainteresowanych jeśli zdarzy się Wam bardzo zabrudzić cegłę, albo macie starą i chcecie ją wyczyścić z mocnego brudu to jest taki środek uwaga! lekko kwaśny, więc uważajcie, by nie trzymać go na cegle dłużej niż max 5 minut, bo cegła rozjaśnieje.!!! nazywa się ALKUTEX FASSADENREINGER - PASTE i po kłopocie! szczoteczka od czasu do czasu też, byle nie do cegieł z posypką mineralną, bo wszytsko odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house Oczywiscie jest to initacja, przeciez nikt nie kopci drewnem w kuchni. oj, wybacz, ale efekt wyszedł taki, jakby to było bardzo brudne Pewno dlatego, że kuchnia nie jest drewniana, tylko biała i to robi mocny kontrast. no, ale nie napisałeś nadal, jaki to był środek do impregnacji. zapomniałeś pewno nazwę, nie szkodzi. Podałam sprawdzone w praktyce przez fachowców REMMERSY. Sluchaj , remmsa mozesz sobie kupic tutaj w sklepie dla publiki. Dla fachowcow w danej dziedzinie sa odpowiedznie sklepy ich zaopatrujace. Preparat stosowany powyzej jest na bazie alkoholu(wypelniach) w sklad wchodzi "Silanes", niech sie wypowiedza chemicy , pozatym nie mam pojecia jak to bedzie brzmiec w polskim. Naklada sie go co 15 lat. Tak bynajmniej zaleca producent. PS.Maciek, plamy niestety zostaja. I jeszcze jedno srodek penetruje nie mniej jak 1/4" w glab przy kamieniu, cegla wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house w sklad wchodzi "Silanes", niech sie wypowiedza chemicy , w 99% są to silikony czasem mieszanki z akrylami lub specjalne silikony SILANES to nazwa nie substancji chemicznej, lecz nazwa firmowa Tak jak kwas acetylosalicylowy i aspiryna to dokładnie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house w sklad wchodzi "Silanes", niech sie wypowiedza chemicy , w 99% są to silikony czasem mieszanki z akrylami lub specjalne silikony SILANES to nazwa nie substancji chemicznej, lecz nazwa firmowa Tak jak kwas acetylosalicylowy i aspiryna Ja mam to w skladzie , plus alhohol i teflon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house luchaj , remmsa mozesz sobie kupic tutaj w sklepie dla publiki. house - nie remms ale REMMERS - znana na całym świecie niemiecka firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house luchaj , remmsa mozesz sobie kupic tutaj w sklepie dla publiki. house - nie remms ale REMMERS - znana na całym świecie niemiecka firma Ja stosuje najepsze srodki. Takie zaczynaja sie od $130 za galon. To by bylo na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house Ja mam to w skladzie , plus alhohol i teflon. o!! ja mam w Polsce to samo! alkohol w barku, teflon na żelazku i patelniach - oryginalne TEFAL - francuskie Ale kupowane w Polsce - dobre marki są dostępne wszędzie, w każdym zakątku świata niemiecki REMMERS pewno też p.s. wyczyść house ten brud z cegieł pastą REMMERS, naprawdę jest super, wiem z praktyki przypominam: ALKUTEX FASSADENREINGER - PASTE pa , bez buziaczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 house Ja mam to w skladzie , plus alhohol i teflon. o!! ja ma w Polsce to samo! alkohol w barku, trefoln na żelazku i patelniach - oryginalne TEFAL - francuskie Ale kupowane w Polsce-dobre marki, są dostępne wszędzie, w kazdym zakątku świata REMMERS pewno też p.s. wyczyść house ten brud z cegieł pastą REMMERS, naprawdę jest super, wiem z praktyki przypominam: ALKUTEX FASSADENREINGER - PASTE pa , bez buziaczków Ci ludzie sa naprawde czysci , niech brudasy ktore to stosuja dalej sie tym bawia,OOOO! Remm nie jest niczym wyjatkowym i sa naprawde srodki kilkanascie razy lepsze . PS. nie zapomni o rekawicach jak szorujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 mimi dla zainteresowanych jeśli zdarzy się Wam bardzo zabrudzić cegłę, albo macie starą i chcecie ją wyczyścić z mocnego brudu to jest taki środek uwaga! lekko kwaśny, więc uważajcie, by nie trzymać go na cegle dłużej niż max 5 minut, bo cegła rozjaśnieje.!!! nazywa się ALKUTEX FASSADENREINGER - PASTE i po kłopocie! szczoteczka od czasu do czasu też, byle nie do cegieł z posypką mineralną, bo wszytsko odpadnie oczywiście nie cegła odpadnie, lecz posypka mineralna - tak dla jasności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house to ja 26.10.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Joshi, obecnie nie mam kompa jest w naprawie gwarancyjnej. Z tych przyczyn nie moge wkleic zdjec zapisanyna CD-R , bo na tym mi siadl. Przesle pozniej wiecej zdjec tej kuchni, od drugiej strony w cegle. Moze sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 taka posypka - piękna, ale do kuchni na okapy czy murki narażone na zabrudzenie tłuszczem i innymi środkami niepraktyczna i nie polecam - jest np. na cegłach FASADE BEECK http://www.crh-klinkier.pl/gfx/oferta/cegly_formowane/rustiek_1.jpg tutaj radze się bardzo zastanowić, bo osobiście ją mam, nie w kuchni, bo przy czyszczeniu odpada cała posypka w środku cegła jest jasna, jednolita - to tylko taki techniczny trick, by cegła przypominała ręcznie formowany wyrób. Oczywiście jest to masówka - choć dla mnie prywatnie super, to i tak nijak się to ma do całkiem naturalnej i ręcznie formowanej cegły z polskich cegielni, jak Cegielnia Hoffmawska z Kraśnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts