myszkaxs 24.10.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 odwieczny dylemat co najpierw wykonać tynki wewnetrzne czy wylewki -tyle sie naczytałam,ze w końcu nie wiem jak jest lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawturo 24.10.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Najpierw tynki. Na samym dole ściany trudno położyć je tak by idealnie stykały się pźniej z "podłogą", to właśnie posadzka ma zakryć te nierówności i niedociągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikuś 24.10.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Popieram, tak należy robić chyba że pasjami lubisz skrobać lub odkuwać grudki zaschnietego tynku z Toich pięknych wylewek. Tynkarzy nie upilnujesz. Pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 24.10.2005 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 a co z izolacją p/wilgociową? nie bedzie jakoś przez to zaburzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.10.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Robią u mnie teraz tynki cem-wap. Nie wyobrażam sobie aby robili to po wylewkach.Koszmarny bałagan i spadająca zaprawa na chudziak.Może przy tynkach gipsowych byłby mniejszy bałagan, ale i tak lepiej tynki na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 24.10.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Robią u mnie teraz tynki cem-wap. . Za ile??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 24.10.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 długi - masz świetny emblemat !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.10.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Robią u mnie teraz tynki cem-wap. . Za ile??????? Za 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 24.10.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Za 12 To sama robocizna? Maszynowo czy ręcznie? Jak z jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.10.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Za 12 To sama robocizna? Maszynowo czy ręcznie? Jak z jakością? Sama robocizna ręcznie. Na razie zrobili 60% ale z filcowaniem piaskiem kwarcowym dopiero dwa pomieszczenia - na ocenę za wcześnie, ale te wykończone pomieszczenia to bialutkie i gładziutkie prawie jak gips. Materiał wychodzi niedrogo - myślę, że tak ze 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 24.10.2005 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Ja polozylem najpierw wylewki, a pozniej tynki gipsowe.Zrobilem tak, poniewaz naczytalem sie, ze tynki gips. chlona wode i nie chcialem aby jeszcze przedluzac czas schniecia. Mam podlaczenia grzejnikow z dolu, ale rurki podchodza na scianie od posadzki i gdybym polozyl najpierw tynki to byloby wykuwanie bruzd (moze nie jest to znaczacy argument, ale jest)Konkluzja: jestem bardzo zadowolony z tego rozwiazania. Tynkarze idealnie posprzatali posadzke (ostatniego dnia zwijali graty i sprzatanie). Nie bylo mnie przy tym ,ale chyba nie jest to szczegolnie uciazliwe, zwazywszy na tempo.Nie mialem zadnych niepozadanych pozostalosci na styku tynku i posadzki, no moze poza skrawkami folii, ale to juz inny temat.Polecam ta kolejnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 25.10.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Ja wpierw robiłem wylewki z kilku powodów: 1. Miałem już położoną instalację do podłogówki - prawie cały parter - i nie uśmiechało mi się wpuszczać ekipy tynkarzy by chodzili mi po rurkach 2. Równy poziom posadzek - jak kiedyś mnie coś piknie i mi się ścianka znudzi to ja wywalę i mam posadzkę równą. Jeśli by robić wpierw ściaki i tynki to w każdym pomieszczeniu jest inny poziom posadzek 3. Ekipa była baaaardzo czysta in nie mogę powiedzieć bym się wiele naskrobał po nich - gdybym nie kładł paneli tylko płytki to palcem bym nie tknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_R 25.10.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Najpierw tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_R 25.10.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Najpierw tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 25.10.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 najpierw tynki- syff niemiłosierny, nawet w przypadku gipsowych, po tem dopiero izolacja przeciwigociowa na chudziak itd, a najpierw okna, ja inaczej sobie nie wyobrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 30.10.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 najpierw tynki- syff niemiłosierny, nawet w przypadku gipsowych, po tem dopiero izolacja przeciwigociowa na chudziak itd, a najpierw okna, ja inaczej sobie nie wyobrażam Niesamowite jak mamy rozne doswiadczenia. Ja nawet pod panele mialem tylko do zeskrobania resztki farby (po malowaniu scian) a po tynkarzach idealnie czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kizi 31.10.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Teraz już wiem że najpierw tynki:-( panele i kafelki pewnie za pół roku a syf niemiłosierny chociaż mieli rozłożoną folię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts